NEO wint bij ATC’65: 1-3
22-09-2019
ZWARTWITTEN BELEVEN EEN FLITSENDE START IN 2J

NEO wint bij ATC’65: 1-3

Goede resultaten in oefencampagnes zijn geen garanties voor de competitie. Dat is al meermalen gebleken. NEO knoopte zaterdagavond echter wel degelijk aan bij een vrij goed verlopen voorbereiding. Op sportpart Slangenbeek, tegen ATC’65, pakte de ploeg van Jan Willem van Holland een erg fijne en ook verdiende 1-3 overwinning.

 

Veel NEO-fans hadden het korte tripje naar Hengelo ondernomen om het debuut van hun cluppie in de tweede klasse te aanschouwen en ze zullen tot hun tevredenheid hebben gezien dat de ploeg klaar lijkt voor de tweede klasse. NEO scoorde vlot en had nadien de zaken organisatorisch dusdanig goed voor elkaar dat ATC nagenoeg geen kansen kon creëren. Dat er in slotfase nog twee keer gescoord werd, gaf de overwinning extra kleur.

 

Puntgave voorzet

De openingsfase was met name van de thuisclub erg afwachtend. NEO mocht ongehinderd opbouwen en deed dat erg geduldig. Na een minuut of vier ontstond via de rechtervleugel de eerste kans. De sterk spelende gelegenheidsrechtsback Mats Velner slingerde de bal richting de tweede paal waar Jochem Stam het niet voldoende richting kon geven en de bal in het zijnet deponeerde. In de twaalfde minuut was het echter wel raak en de voorbereiding was bijna identiek. Mats Velner had een puntgave voorzet in huis en Jochem Stam kopte van dichtbij raak: 0-1.

 

Wie een stormloop van de gastheren had verwacht kwam bedrogen uit. NEO, gehuld in het prachtige jubileumtenue, speelde de bal rustig rond. Het kreeg zelf in die fase ook bijna geen kansen meer, maar ATC was pas in de laatste tien minuten voor de pauze iets dreigender. De rustig keepende Douwe Everink kwam echter slechts één keer iets in de problemen bij een hoekschop. Ruststand derhalve 0-1.

 

Ondanks dat ATC na de thee wat feller uit de startblokken kwam kreeg NEO ook in de tweede helft de meeste kansen. In het eerste kwartier waren er mogelijkheden voor Mauro Lohuis, Max Brunninkhuis (na een prachtige pass van Frank Valley) en Jochem Stam die de bal na een mooie actie van Ron Spoler net niet kon controleren.

 

Dreigender

ATC bleef volharden in het rondspelen van de bal, maar deed dat dusdanig ver van het doel dat de NEO-veste slechts sporadisch onder vuur genomen werd. Douwe Everink had het ‘t drukste met een aantal terugspeelballen, terwijl een aantal hoekschoppen relatief simpel verwerkt konden worden.

Nadat mooie aanvallen over links via Ron Spoler en Max Brunninkhuis niets opleverden kwam NEO in de fase waarin ATC een stuk dreigender werd vanuit een counter op 0-2. Ron Spoler was sterk in een duel rond de middellijn en stoomde op het vijandelijke doel af. Spoler bleef oog in oog met doelman Ensink koel en tikte bal langs de goalie in het doel. Het duel leek beslist.

 

Nadat een kansrijke aanval op nogal dubieuze wijze werd afgevlagd viel een minuut of acht voor tijd ook nog de 0-3. Een strakke corner van Jochem Stam belandde bij de volledig vrijstaande Steven Zonder die steenhard inkopte. Ensink beroerde de bal nog wel, maar moest met lede ogen aanzien dat de bal toch achter hem in het net plofte.

 

Vrijwel direct na de aftrap verzachtte ATC de score nog enigszins. Op fraaie wijze, dat moet gezegd. De van Avanti overgekomen Lars Nijlant had een kanonskogel in huis waarop Douwe Everink kansloos was: 1-3. De resterende tijd had nog de nodige ATC-powerplay op kunnen leveren, maar daartoe bleek de thuisclub niet in staat. Jochem Stam scoorde met een lob nog bijna 1-4, maar daarna ging het duel uit als een nachtkaars, waarna NEO een fraaie driepunter bij kon schrijven.

 

Volgende week speelt NEO de eerste thuiswedstrijd. Oude bekende Barbaros, dat zich danig versterkt heeft, komt naar ’t Wooldrik.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 22 sep 2019
Het zijn toppers en blijven toppers! Gaat een mooi jaar worden met deze jeugdige spelers. (Trots).

BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
12-10-2020

Dames Apollo 8 starten seizoen sterk

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe...
12-10-2020

Borns Bijtje voor Theo Heeregrave

Theo Heeregrave ontving donderdag uit handen van wethouder Arno Spekschoor een Borns Bijtje in...
08-10-2020

ZV en De Tubanters delen de punten

In de eerste tien minuten van de wedstrijd tussen Zenderen Vooruit en De Tubanters ging het...
04-10-2020

Prima uitwinst voor NEO in Haaksbergen

De eerste kans voor NEO tegen Bon Boys in Haaksbergen kwam na ruim tien minuten. Bjorn Tijhuis...
04-10-2020

Gouden Fluit voor Yvonne ten Tusscher

Na afloop van de wedstrijd tussen de handbaldames van Zenderen Vooruit/Bornerbroek en Bentelo...
03-10-2020