BVV Borne weer gelijk
21-10-2019
VERMAKELIJK DUEL TEGEN MVV’29 EINDIGT IN 0-0

BVV Borne weer gelijk

BVV Borne heeft in Harbrinkhoek een punt overgehouden aan het duel met MVV’29 en is daarmee samen met koploper Grol nog altijd ongeslagen in de derde klasse. Onder leiding van scheidsrechter Blok uit Hattem maakten beide ploegen er een vermakelijke tweestrijd van. Het waren de Bornenaren die in de vijfde minuut de eerste kans kregen, maar Pieterson zag zijn stift voorlangs het doel gaan. De gastheren lieten tot verrassing van het meegereisde Borne publiek de bal aan Borne, trokken zich massaal terug op de eigen helft en loerden op een foute inspeelbal om vervolgens snel de aanval te zoeken.

 

Borne speelde echter verzorgd en met volle focus en met de uitstekend spelende Jordy Dobbe aan de zijkant werd iedere counter direct in de kiem gesmoord. Dit was het beeld van de eerste helft. MVV’29 trok zich terug, liet het initiatief aan de gasten en Borne liet de bal snel rondgaan maar had moeite de opening te vinden en de voorwaartsen in stelling te brengen. Toch was het een boeiend gevecht van beide kanten, want even de aandacht verslappen en de kans was zeer groot dat je met een tegentreffer bestraft werd. Borne had tot aan de rust het betere veldspel, had ook het meeste balbezit maar echt gevaarlijk kon het niet worden.

 

Hachelijk

Na de theepauze zorgde de thuisploeg voor het eerste hachelijke moment voor het Borne doel toen een voorzet in de doelmond bleef hangen. Niemand kon op fatsoenlijke wijze de voet tegen de bal krijgen en uiteindelijk dook Borne doelman Post op de bal. In de 56ste minuut had Borne op voorsprong moeten komen. Wesley Assink slingerde de bal voor, vond Hofman die het leer vervolgens doorkopte richting tweede paal, waar Pieterson klaar stond om binnen te werken. Helaas ging zijn schot van dichtbij naast. MVV’29 was gewaarschuwd, maar raakte niet van slag want in de 63ste minuut was het de thuisploeg die een grote kans kreeg. Koen ter Wee brak over de linkerflank door, kwam alleen op het doel af, schoof de bal langs de uitlopende Borne doelman en zag tot zijn verbazing en uiteraard tot opluchting aan Bornse zijde de bal rakelings naast de paal rollen.

 

Dit was de opmaat voor meer, want beide ploegen speelden vanaf dit moment vol voor de winst. De ontstane ruimte was reden voor een aanvallende wissel en met het inbrengen van Mart Kosterink moest Borne in staat worden geacht de ontstane ruimte in eigen voordeel te benutten. Het spel golfde nu op en neer en er werd alleen nog aanvallend gedacht. 66ste Minuut, schot van Van Laar, ruim over en een minuut later deed Mart Snippers hetzelfde. 68ste Minuut, MVV’29 gevaarlijk en Bram Peper haalde de bal van de doellijn. 70ste Minuut, redding Post. In deze fase van de wedstrijd leek alles weer mogelijk. Borne trainer Bakker wisselde de moegestreden Assink voor Nick van de Worp die een gretige indruk maakte.

 

Op en neer

Rond de 82ste minuut golfde het spel nog steeds op en neer en nu was het Borne dat kansen kreeg. Uitbraak over de rechterflank en Van de Worp zette de bal strak voor het doel, waar Snippers al klaarstond om uit te halen. Een verdediger gooide zich echter voor het schot en voorkwam zo een zekere treffer. Een prima actie van want hiermee behoedde hij zijn ploeg voor een achterstand. Direct vanuit de tegenaanval had ook de thuisploeg weer kunnen scoren. In de 85ste minuut wisselde Rob Bakker voor de derde maal en de 16- jarige Robbie Heijn mocht zijn debuut maken in de hoofdmacht en even leek Heijn ook de matchwinner te worden, maar hij kwam een teenlengte tekort om de voorzet van Pieterson binnen te tikken. Na een viertal minuten extra tijd moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Een uitkomst waar beide trainers mee konden leven.

 

Komende zondag speelt BVV Borne tegen Avanti Wilskracht. Op het eigen sportpark wordt de bal om 14.00 uur aan het rollen gebracht.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024