NEO haalt punt bij koploper
28-10-2019
SPECTACULAIR DUEL TEGEN FC SURYOYE EINDIGT IN 3-3

NEO haalt punt bij koploper

NEO heeft koploper FC Suryoye de eerste punten afhandig gemaakt. In een boeiende ontmoeting in een hoog tempo draaide de thuisclub NEO na de thee nadrukkelijk de duimschroeven aan, kwam terecht op gelijk hoogte, maar moest na een wonderschone treffer van Jochem Stam opnieuw in de achtervolging hetgeen uiteindelijk een 3-3 eindstand opleverde.

 

NEO schoot als een speer uit de startblokken. Goed storen deed de bal al na een minuut belanden bij Bas Spenkelink die ternauwernood kon worden gestuit door goalie Felix van Berkel. Jochem Stam leek de terugspringende bal alsnog binnen te kunnen werken, maar dat werd hem via een overtreding onmogelijk gemaakt. De logische penalty werd door Bas Spenkelink onberispelijk benut: 0-1.

 

Suryoye moest in de achtervolging en deed dat op haar bekende manier. Vlot combinatievoetbal door technische zeer vaardige spelers en een van hen, Mohamed Iallouchen, schoot na een kleine tien minuten na een fraaie actie op de paal. Toch had NEO in die fase ook een aantal geweldige kansen. Een lob van Jochem Stam was net te kort en dezelfde Sta had korte tijd later een voorzet op maat in huis die door Ron Spoler centimeters naast werd gekopt.

 

Een teenlengte

Na zo'n twintig minuten kwam NEO op 0-2. Jochem Stam nam een vrije trap dusdanig slim dat hij, zonder te zijn aangeraakt, bij de tweede paal binnenviel. En binnen vijf minuten daarna kwamen Bas Spenkelink en Max Brunninkhuis een teenlengte te kort om alleen voor Van Berkel te verschijnen. De rest van het eerste bedrijf kende nog twee hoogtepunten voor Suryoye: een prachtig schot van Christiaan Ercan werd net zo fraai verwerkt door Douwe Everink en de jonge NEO-goalie was met een uitgestoken teen ook een inzet van Jacob Said de baas.

 

Na amper een minuut in de tweede helft had NEO de wedstrijd dood kunnen maken. Jochem Stam schoot echter twee keer tegen in plaats van langs Van Berkel, de thuisclub daarmee in leven latend.

Suryoye ging vervolgens over tot een belegering van de NEO-veste. Na een kwartier leverde dat de 1-2 op. Nadat Douwe Everink een bal die richting de kruising ging tot corner verwerkte, leverde die hoekschop een scrimmage op waarin Emanuel Isa het laatste tikje gaf.

 

Alle zeilen bijzetten

NEO moest alle zeilen bijzetten, kwam er nauwelijks meer uit en kwam zelfs twee keer erg goed weg. Eerst spatte een vrije trap van Simon Baysoy uiteen op de kruising en een paar minuten later stuiterde een kopbal van Sharbel Abouzeid bij de tweede paal twee keer op de deklat. De 2-2 kon niet uitblijven en het was weer een scrimmage die de inleiding vormde. Na een vrije trap schoot invaller Yassin El Badey van dichtbij de gelijkmaker binnen. Suryoye rook dat er meer te halen viel, maar het was NEO dat uit een van de eerste aanvallen in de tweede helft toesloeg. Een mooie uitbraak via Bas Spenkelink en Jochem Stam werd door laatstgenoemde met een magnifiek schot in de kruising afgerond: 2-3.

 

Suryoye was even de weg kwijt maar herstelde zich vlot en de verdiende 3-3 liet niet lang op zich wachten. Jacob Said, die het veld steeds mooi breed hield, bediende vanaf de linkervleugel de geheel vrijstaande Yassin El Badey die de bal subtiel klaarlegde en toen vanaf een meter of zestien in de korte hoek raakschoot. Het slotakkoord had zomaar voor NEO kunnen zijn, ondanks dat dat niet terecht geweest zou zijn. Ron Spoler omzeilde zelfs Felix van Berkel, maar kwam net te kort om de bal de juiste richting mee te kunnen geven. De laatste kans was voor Jochem Stam die echter af moest drukken met zijn zwakker rechter en dat leverde geen probleem op voor van Berkel.

 

De prima en rustig leidende Hans Migchelbrink maakte vervolgens een eind aan het enerverende duel, waarin de thuisclub de betere ploeg was, maar waarin NEO liet zien goed mee te kunnen en met meer effectiviteit zelfs nog meer mee had kunnen nemen van de Wesselerbrink.

 

Komende zondag komt Wijhe'92 op bezoek; de wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 28 okt 2019
Zoals ik vorige week al zei , deze jongens kunnen elk team in de 2e klasse aan. Laat Wijhe' 92 maar komen as zondag. Wij supporters links van de tribune zullen de jonge gasten wederom steunen. Succes boys.

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021