Hertme klaar voor de leut
14-02-2020
PRINS TYGO EN PRINSES LIEKE ZETTEN AEGIDIUSSCHOOL IN VUUR EN VLAM

Hertme klaar voor de leut

‘Dit jaar gooien wij onze ballen aan de kant, voor een knallend carnaval in Kolkleu-land’, zo eindigde de proclamatie vrijdagmorgen van het kersverse jeugdprinsenpaar Tygo Kole en Lieke Boomkamp. Onder toeziend oog van Prinses Carine en Adjudante Rian van De Kolkleu verkondigden ze hun ‘troonrede’ in de tot carnavalszaal omgebouwde St. Aegidiusschool. En dat betekende een hele morgen feest dat, zoals het in Hertme gaat, werd afgesloten met de onvervalste carnavalsoptocht.

 

Vanaf negen uur was het een bonte schakering aan feestneuzen, Zorro’s, sprookjesprinsessen, cowboys, boertjes en boerinnetjes die de school in hun bezit hadden. Ze genoten van een playbackshow, er was een quiz, natuurlijk drinken en een pennywafel en rond de klok van twaalf zelfs nog een broodje knakworst. Ondertussen was een groot aantal ouders in de weer om de attributen voor de optocht op het schoolplein in gereedheid te brengen.

 

Zelfs een kortdurende file

En wat er zoal werd aangevoerd was niet gering. Van buggy’s tot polderkarren en van versierde fietsen en quads tot levende have. Tegen kwart voor een was het zover en kon de stoet, met de grote en kleine hoogheden voorop, zich in beweging zetten. De bonte karavaan slaagde er zelfs in met hun ronde, die amper 15 minuten in beslag nam, een kortdurende file in het kerkdorp te creëren. Dit tot vermaak van de toeschouwers, die zich van de ene naar de andere kant van de straat verplaatsten om hun kroost te enthousiasmeren.

 

Maar die extra support had het grut eigenlijk niet nodig. Ze vermaakten zichzelf opperbest, ook al in de wetenschap dat even later de vakantieweek zou aanbreken. Volgende week nemen hun grote voorbeelden het over. Dan barst immers het echte carnaval los, al zal het dan de nodige energie vergen om het plezier van deze vrijdagmorgen te evenaren. (AJ/BM)

 

Carnavalsoptocht Hertme

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Aftrap Borns Textiel Collectief

Binnen de regio Twente is anderhalf jaar geleden het idee geboren om een langlopend Twents...
09-07-2020

Borns Kleinkoor repeteert bij BZSV

Het ziet er wat raar uit… Acht mannen, naast de voetbalvelden en tussen de gebouwen van...
24-06-2020

Bussemakerhuis vanaf 1 juli weer open

Na maandenlange sluiting in verband met de opgelegde maatregelen ter voorkoming van het Covid-19...
23-06-2020

Wedeplanten in Hertme

Rijksmuseum Twenthe heeft onlangs samen met Waterschap Vechtstromen langs de oever van de...
20-06-2020

Kulturhus start met vlogpodium

Dat de coronacrisis ook tot mooie dingen kan leiden, bewijst het Kulturhus in Borne. Van het ene...
06-06-2020

Deur weer open bij Bussemakerhuis

Enkele dagen na de bekendmaking van de versoepeling van de Covid-19 maatregelingen staat de deur...
10-05-2020