Hertme klaar voor de leut
14-02-2020
PRINS TYGO EN PRINSES LIEKE ZETTEN AEGIDIUSSCHOOL IN VUUR EN VLAM

Hertme klaar voor de leut

‘Dit jaar gooien wij onze ballen aan de kant, voor een knallend carnaval in Kolkleu-land’, zo eindigde de proclamatie vrijdagmorgen van het kersverse jeugdprinsenpaar Tygo Kole en Lieke Boomkamp. Onder toeziend oog van Prinses Carine en Adjudante Rian van De Kolkleu verkondigden ze hun ‘troonrede’ in de tot carnavalszaal omgebouwde St. Aegidiusschool. En dat betekende een hele morgen feest dat, zoals het in Hertme gaat, werd afgesloten met de onvervalste carnavalsoptocht.

 

Vanaf negen uur was het een bonte schakering aan feestneuzen, Zorro’s, sprookjesprinsessen, cowboys, boertjes en boerinnetjes die de school in hun bezit hadden. Ze genoten van een playbackshow, er was een quiz, natuurlijk drinken en een pennywafel en rond de klok van twaalf zelfs nog een broodje knakworst. Ondertussen was een groot aantal ouders in de weer om de attributen voor de optocht op het schoolplein in gereedheid te brengen.

 

Zelfs een kortdurende file

En wat er zoal werd aangevoerd was niet gering. Van buggy’s tot polderkarren en van versierde fietsen en quads tot levende have. Tegen kwart voor een was het zover en kon de stoet, met de grote en kleine hoogheden voorop, zich in beweging zetten. De bonte karavaan slaagde er zelfs in met hun ronde, die amper 15 minuten in beslag nam, een kortdurende file in het kerkdorp te creëren. Dit tot vermaak van de toeschouwers, die zich van de ene naar de andere kant van de straat verplaatsten om hun kroost te enthousiasmeren.

 

Maar die extra support had het grut eigenlijk niet nodig. Ze vermaakten zichzelf opperbest, ook al in de wetenschap dat even later de vakantieweek zou aanbreken. Volgende week nemen hun grote voorbeelden het over. Dan barst immers het echte carnaval los, al zal het dan de nodige energie vergen om het plezier van deze vrijdagmorgen te evenaren. (AJ/BM)

 

Carnavalsoptocht Hertme

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Geen Afrika Festival dit jaar

Het Afrika Festival in het Openluchttheater Hertme zou dit jaar plaatsvinden op 4 en 5 juli....
27-03-2020

Kruis en haan op de Stephanuskerk terug

Bijna driekwart jaar keken passanten op tegen een kale kerktoren. De 46 meter hoge toren was...
17-03-2020

Veurjoarsvesite als vanouds

In 1980 brachten de Boornse Noabers hun allereerste Niejjoarsvesite op de planken. Inmiddels...
06-03-2020

Kunst met een grote K

Een rasechte theatervrouw die gewend is om ook op grote podia in theaters te staan. Veelzijdig...
29-02-2020

Expressionisme met onverwachte verrassing

Al dertig jaar bestaat de Bornse Kunstkring. Ooit ontstaan vanuit een initiatief van...
25-02-2020

Paper-Art, schilderen met papier

Wie de expositieruimte van het Cultureel Podium van de Bornse Synagoge binnenloopt wordt...
23-02-2020