Hertme klaar voor de leut
14-02-2020
PRINS TYGO EN PRINSES LIEKE ZETTEN AEGIDIUSSCHOOL IN VUUR EN VLAM

Hertme klaar voor de leut

‘Dit jaar gooien wij onze ballen aan de kant, voor een knallend carnaval in Kolkleu-land’, zo eindigde de proclamatie vrijdagmorgen van het kersverse jeugdprinsenpaar Tygo Kole en Lieke Boomkamp. Onder toeziend oog van Prinses Carine en Adjudante Rian van De Kolkleu verkondigden ze hun ‘troonrede’ in de tot carnavalszaal omgebouwde St. Aegidiusschool. En dat betekende een hele morgen feest dat, zoals het in Hertme gaat, werd afgesloten met de onvervalste carnavalsoptocht.

 

Vanaf negen uur was het een bonte schakering aan feestneuzen, Zorro’s, sprookjesprinsessen, cowboys, boertjes en boerinnetjes die de school in hun bezit hadden. Ze genoten van een playbackshow, er was een quiz, natuurlijk drinken en een pennywafel en rond de klok van twaalf zelfs nog een broodje knakworst. Ondertussen was een groot aantal ouders in de weer om de attributen voor de optocht op het schoolplein in gereedheid te brengen.

 

Zelfs een kortdurende file

En wat er zoal werd aangevoerd was niet gering. Van buggy’s tot polderkarren en van versierde fietsen en quads tot levende have. Tegen kwart voor een was het zover en kon de stoet, met de grote en kleine hoogheden voorop, zich in beweging zetten. De bonte karavaan slaagde er zelfs in met hun ronde, die amper 15 minuten in beslag nam, een kortdurende file in het kerkdorp te creëren. Dit tot vermaak van de toeschouwers, die zich van de ene naar de andere kant van de straat verplaatsten om hun kroost te enthousiasmeren.

 

Maar die extra support had het grut eigenlijk niet nodig. Ze vermaakten zichzelf opperbest, ook al in de wetenschap dat even later de vakantieweek zou aanbreken. Volgende week nemen hun grote voorbeelden het over. Dan barst immers het echte carnaval los, al zal het dan de nodige energie vergen om het plezier van deze vrijdagmorgen te evenaren. (AJ/BM)

 

Carnavalsoptocht Hertme

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Primeurs kenmerken Toet’nbloazers Gala

Vanavond om 20.00 uur is het zover. Het allereerste online Toet’nbloazers Gala in de...
08-01-2021

Gala Toet’nbloazers gaat dit keer online

Ook in 2021 gaat het jaarlijkse Toet’nbloazers Gala ‘gewoon’ door. Dit keer...
02-01-2021

Ook de ‘uitgeklede’ kerststal blijft trekken

Het zat de Stephanuskerk in Borne in de aanloop naar kerst niet mee. Nadat van hogerhand de...
26-12-2020

Kerstfilm van de Bornse Harmonie

Een traditioneel kerstconcert met alles erop en eraan zat er dit jaar niet in, maar zelfs zonder...
25-12-2020

Samen een Bornse gedichtenbundel maken!

De groep ‘bornedoetpoëzie 2.0’ bestaande uit Mirian Jacobs, Miriam Janssen,...
10-12-2020

‘Me, myself a and I’

De Bornse beeldend kunstenares Mirna Limon exposeert van december tot en met januari 2021 in het...
07-12-2020