Creatief zakendoen in tijden van crisis
15-03-2020
BORNSE ONDERNEMERS HAKEN IN OP CORONA

Creatief zakendoen in tijden van crisis

Naarmate het coronavirus meer gevolgen heeft voor het leven van alledag, zien ook steeds meer bedrijven donkere wolken boven hun nering ontstaan. Klandizie is immers de primaire voorwaarde. En juist daarin dreigt de komende tijd een kink in de kabel te komen. Daarom passen ze hun dienstverlening, met inachtneming van de landelijke voorschriften, zoveel mogelijk aan om hun klanten te kunnen blijven bedienen.

 

Keurslager Rensink

Keurslager Rensink bijvoorbeeld anticipeert op de coronacrisis door te melden dat ze bestellingen tot aan de voordeur bezorgt. Ook kunnen er telefonische bestellingen worden gedaan, die vervolgens met de meeste spoed klaargezet zullen worden. Verdere wijzen Albin en Saskia Rikkerink erop dat hun maaltijden en gebraden vleesproducten vacuümverpakt leverbaar zijn en dat porties op maat naar wens bereid en verpakt kunnen worden.

 

De Koffiekaravaan

Ook de Koffiekaravaan op het NS-station laat zich niet onberoerd. Betalende klanten krijgen deze dagen een gratis mandarijntje uitgereikt, maar om het verminderde aantal reizigers te compenseren gaan John en Irene Pigge ook verder in hun dienstverlening. “Als Mohammed dan afgeraden wordt naar de berg te komen, dan komt de berg wel naar Mohammed”, zo redeneren ze en dus gaan ze, gewapend met selfiestick -met daarop een mobiel pinapparaat, desinfecterende doekjes en handgel- hun maaltijden en belegde broodjes gratis bezorgen bij mensen die vanwege het virus niet naar het station durven of kunnen komen.

 

De Kiekepan
En dan is er De Kiekepan, dat van het ene op het andere moment al haar cateringactiviteiten geannuleerd zag worden. Rob Olde Wolbers daarover: “Je kunt natuurlijk klagen, maar dat heeft geen zin. Een kwestie van omdenken dus.” Vanaf maandag biedt de cateraar een afhaalservice voor warme maaltijden. “Een lekkere dagverse maaltijd die je tegen een aantrekkelijke prijs kunt afhalen op onze locatie aan de Klippenweg”, aldus de ondernemer. Klanten wordt gevraagd contactloos te betalen en de uitgifte van de maaltijden vindt gescheiden plaats van de keuken, om mogelijke besmettingsrisico’s te voorkomen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Jolanda — 16 mrt 2020
Ook de bleek culinair bezorgd tot aan de deur.
Dit geld voor verse groenten&fruit, aardappels maar ook heerlijke salades en kantklare maaltijden.
Bestellen via info@debleek.nl of telefonisch 0742661286

Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?

Al jaren lang konden de inwoners van Zenderen op vrijdagmiddag hun visje halen bij Vishandel...
22-02-2021

Beleef het leukste personeelsfeest in Rijssen

ADVERTORIAL • Partycentrum Het Schwarzwald is dé feestlocatie in Twente. Onze...
22-02-2021

Kappersdochters in actie voor mams

De 22-jarige tweeling Amber en Romée Menkhorst kon het niet langer aanzien en startte een...
21-02-2021

Warme ondernemersboodschap op Rheineplein

Sinds zaterdagmorgen heeft de BBO de beschikking over een mini-foodtruck, bedoeld om het...
13-02-2021

Piekdagen voor Eurosport

De telefoon bij Eurosport aan de Stationsstraat staat sinds gisteren roodgloeiend. En ook de...
09-02-2021

Plus Wallerbosch gaat vernieuwen

Het zat al ruim een jaar in de pen, maar op 27 februari vanaf 16.00 uur gaat het echt gebeuren:...
05-02-2021