Strak protocol voor voetballende jeugd
NEO TRAPT WEER AF NA CORONASTILTE

Strak protocol voor voetballende jeugd

Eindelijk… de toegangspoort bij NEO ging woensdag na wekenlang hermetisch afgesloten te zijn geweest, weer van het slot. Nadat premier Mark Rutte vorige week aankondigde met een verruiming van maatregelen te komen, begon een koortsachtig overleg hoe de sportclub om zou kunnen gaan met alle voorzorgsmaatregelen, zonder het plezier in het voetballen te veel geweld aan te doen. Uiteindelijk lukte het en werden alle plannen en afspraken vervat in een tien pagina’s tellend protocol. Vandaag was het de beurt aan de eerste jeugdteams tussen de 7 en 12 jaar.

 

Kiss and Ride

Onderdelen van het protocol, waarin rekening is gehouden met de richtlijnen van de KNVB, NOC-NSF en de Veiligheidsregio, vormen onder meer de aankomst en het vertrek bij het sportcomplex, met strak vastgelegde routes, natuurlijk de anderhalve meter, aangepaste kledingvoorschriften en de verantwoordelijkheden van de trainers, begeleiders en speciale coronatoezichthouders. Ouders en verzorgers hebben geen toegang tot het complex; een speciaal daarvoor ingerichte ‘Kiss and Ride zone’ komt ervoor in de plaats.

 

En natuurlijk is het even zoeken en soms letterlijk je weg vinden in ‘de nieuwe wereld’, maar het systeem werkte woensdag naar behoren. Een geoliede breng- en haalorganisatie, geen toeschouwers langs de zijlijn en fanatieke voetballertjes binnen de witte lijnen die hun uiterste best deden toch zoveel mogelijk bij elkaar uit de buurt te blijven. Maar bovenal was het plezier weer hoor- en zichtbaar en daar gaat het uiteindelijk om. En nu maar hopen dat het zo blijft.

 

In dat kader zijn alle leden van de zwartwitten eerder deze week ook al over de nieuwe maatregelen geïnformeerd. En als het allemaal loopt zoals gewenst is vanaf komende maandag ook de allerkleinste jeugd en de jeugd tot en met 18 jaar weer welkom aan de Twickelerblokweg. (BM/RH)

 

Het volledige protocol van NEO is hier in te zien.

 

 

reageren op deze pagina

Eerste training NEO na coronastilte

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021

Sliedrecht Sport te sterk voor Apollo 8

Afgelopen weekend kwamen de dames van Apollo 8 twee keer in actie in de kampioenspoule van de...
22-03-2021

Zwembad is klaar voor de zwemlessen

“Ik wil op zwemles!”, zegt een jongetje van bijna vier woensdagmiddag gedecideerd...
11-03-2021