Ondernemer Andy Kamp is boos
JONGE EIGENAAR FASHION BY ANDY: ‘ER WORDT MET TWEE MATEN GEMETEN’

Ondernemer Andy Kamp is boos

Volgende maand is het alweer twee jaar geleden dat Andy Kamp zijn kledingwinkel Fashion by Andy startte in de Nijstad. De jonge, toen nog 17-jarige ondernemer verwierf een eigen klantenkring en ‘het ging hartstikke goed’, zo zegt hij. Totdat in maart de coronacrisis uitbrak. Net op een moment dat de kledingbranche normaliter weer op stoom komt. “Maar dat is overmacht, daar kun je nu eenmaal niets aan doen. Waar ik me wel vreselijk boos over maak, zijn de ondernemersregelingen. Het klinkt allemaal mooi, maar uiteindelijk vis ik achter het net en word ik gestraft omdat ik nog geen 21 ben. Dat kan toch niet waar zijn?!”

 

Meer dan gehalveerd

Andy zag aan het begin van dit jaar het nieuwe seizoen helemaal zitten. Hij vernieuwde het interieur van zijn winkel en kon eigenlijk niet wachten totdat de toeloop aan klanten weer op gang zou komen. Maar die kwam niet vanwege corona. “Ik ben wel gewoon opengebleven en ging alleen een uurtje eerder dicht. Maar je ziet zelf hoe rustig het is in het dorp. Mijn omzet is inmiddels meer dan gehalveerd. Terwijl mijn kosten natuurlijk wel gewoon doorlopen. Zo kon ik geen schikking treffen voor de maandelijkse huur en betaal ik nog steeds het volle pond.”

 

Voor de eenmalige 4.000 euro tegemoetkoming kwam de jonge ondernemer vooralsnog niet in aanmerking. Hij viel met zijn kledingwinkel buiten de voorwaarden die de overheid eraan stelde, terwijl nu ook blijkt dat hij voor de TOZO, de tijdelijke overbrugging voor zelfstandige ondernemers, geen beroep kan doen op de 1.055 euro, maar op slechts 257 euro, omdat hij nog geen 21 jaar is. “Dit maakt je vreselijk boos. Want als het om inkomstenbelasting, omzetbelasting of gemeentelijke belastingen gaat die ik moet betalen, wordt ook niet gezegd ‘betaal maar minder, want je bent nog geen 21’. Hier wordt gewoon met twee maten gemeten.”

 

Leeftijdsdiscriminatie

Inmiddels heeft de ondernemer via zijn accountant de eerste bezwaarbrief de deur uit gedaan. “Echt, ik kan hier vreselijk kwaad om worden, maar sta ondertussen wel met de rug tegen de muur. Hier is sprake van een absurde leeftijdsdiscriminatie.” Inmiddels heeft Kamp al een aantal pogingen gedaan in contact te komen met het ROZ Twente, dat de regelingen in onze regio coördineert. “Ik kom daar geen stap verder”, zegt hij, “terwijl er ongetwijfeld nog honderden ondernemers zijn die in hetzelfde schuitje zitten als ik. Ik vind dat we hier echt massaal tegen in het geweer moeten komen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
tineke Oldenburger — 04 mei 2020
dit is toch schandalig deze jonge ondernemer wordt zo het onmogelijk gemaakt om voort te bestaan Foei !!!
Henk Hoek — 02 mei 2020
Net als de vorige reactie, complete leeftijds discriminatie. Een jonge ondernemer op deze manier naar de knoppen helpen. Laten we blij zijn dat deze jonge ondernemers in het straatbeeld van Borne te vinden zijn. Chapeau.
Nu het vervolg: Ik roep de BBO en het college van Borne op alles in het werk te stellen dat ook deze ondernemer wordt gesteund zodat hij voor Borne behouden blijft.
Rijschool Harm Hoek — 02 mei 2020
Helemaal mee eens.....
PURE LEEFTIJDSDISCRIMINATIE.

Idd wel de inkomstenbelasting, omzetbelasting of gemeentelijke belastingen moeten betalen.
Niet de lusten, wel de lasten

Te erg voor woorden

The Italian Barber: mancave vol beleving

Over precies een week, op dinsdag 16 augustus, opent Juliano Stefano zijn allereerste eigen...
09-08-2022

Nieuwe woonwinkel aan Industriestraat

Sinds dinsdagmorgen 10.00 uur is er op de bovenverdieping van een bedrijfspand aan de...
02-08-2022

‘Lekker Lokaal’ proeverij bij Plus supermarkt

ADVERTORIAL • Vandaag, vrijdag, konden klanten van PLUS Huls van den Nieuwboer aan de Oude...
08-07-2022

Nieuwe Krey’nnus wordt ‘aans dan aans’

Met een bloedend hart sloot Angela Boomkamp eind februari de opvallende deuren van haar...
17-06-2022

Shoeby aan de Grotestraat: Here for you

ADVERTORIAL • Shoeby is here for you, waar je ook bent. Een van Shoeby’s 230 winkels...
14-06-2022

‘Special Sunday’ maakt verwachtingen waar

Voor heel velen was het zondagmiddag enkele uurtjes genieten in Borne. Een deel van het publiek...
12-06-2022