Zeut Chocola tijdelijk in De Harmonie
14-09-2020
LINDA BAAS EN VERA KROEZE: ‘DIT IS VOOR ONS BEIDEN HEEL SPANNEND’

Zeut Chocola tijdelijk in De Harmonie

Over een kleine maand zullen de paden van Zeut Chocola en IJssalon De Harmonie elkaar gaan kruisen. “Tijdelijk weliswaar en vooralsnog op proef”, zo benadrukken Linda Baas en Vera Kroeze hun opvallende stap. Het idee om de ijssalon te delen, kwam eigenlijk spontaan bovendrijven. “Onze ijssalon is immers altijd in de wintermaanden gesloten, terwijl dat voor Linda de belangrijkste periode is”, aldus Vera. En Linda: “Samen hardop denken bracht ons op de gedachte om er in die maanden een pop-up store voor chocola in onder te brengen." Op 8 oktober gaat de tijdelijke chocoladewinkel aan de Potkampstraat 2 van start.

 

‘Niet zomaar één-twee-drie iemand anders’

IJssalon De Harmonie draait inmiddels 10 jaar en wordt van maart tot en met september gerund door Vera en haar man Herjan Schukkert. In de wintermaanden wordt er altijd een pas op de plaats gemaakt en blijft de winkeldeur gesloten. “Al heel vaak kregen we de vraag of er in die maanden niet iemand anders iets mocht starten, maar het antwoord was stelselmatig ‘nee’, zo vertelt Vera. “In dit pand is mijn vader geboren en het hoort gewoon bij ons. Daar wil je niet zomaar één-twee-drie iets anders in hebben.”

 

Het verhaal van Linda Baas is bekend. In 2017 brak zij door met haar chocola toen ze de Startersprijs Midden Twente won. Twee jaar later betrok ze samen met haar man Michael de voormalige smederij Van Harten aan de Grotestraat om van daaruit hun ambachtelijke werk voort te zetten. “Je wilt niet weten hoe vaak ik hier mensen aan de deur krijg, die bonbons willen kopen. Maar dat mag niet, er zit hier geen detailhandelvergunning op en bovendien richten we ons vooral op de wederverkoop.”

 

Logische verbinding

Toch bleef het jeuken en toen Linda en Vera elkaar weer eens spraken kwam van het een het ander.

Sterker, in een mum van tijd vonden ze elkaar en bleken hun ideeën en wensen naadloos op elkaar aan te sluiten. “IJs en chocola hebben een logische verbinding en de stille wintermaanden van De Harmonie zijn voor ons juist de drukste. Hoe mooi zou het dan kunnen zijn daarin tijdelijk een pop-up store te starten en er van donderdag tot en met zaterdag en tijdens de koopavonden en -zondagen mijn bonbons te kunnen verkopen?"

 

"De ijsvitrines worden straks met al het lekkers gevuld en klanten kunnen dan hun eigen mix samenstellen die we bundelen in een fraaie geschenkverpakking. Aan het interieur hoeft niets te worden veranderd. Alleen de naam Zeut Chocola zal op de winkelruiten worden geplakt. Meer is er niet nodig”, aldus Linda.

 

Toch blijft het voor beiden best een spannende stap. “Natuurlijk, het is voor ons allemaal nieuw, maar we kennen elkaar al langer en weten wat we van elkaar kunnen verwachten. We proberen het gewoon en maken eind februari met elkaar de balans op, want dan moeten we weer plaats maken voor het ijs van De Harmonie. Misschien maken we er wel een jaarlijks terugkerende traditie van”, zo besluiten ze optimistisch. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
HS — 16 sep 2020
Super goed idee zo blijven de panden bezet en voor iedereen een win win situatie Heel veel succes
Kom zeker proeven
will v Goethem — 16 sep 2020
Goed idee dames. Ik wens jullie samen veel succes!
Hans — 14 sep 2020
Dat wordt smullen...vooral die drop-chocolade....

Frederique (bijna) klaar voor nieuwe start

Voor Muriël van Engelen en Cindy Snoek van kapsalon Frederique zijn het turbulente weken,...
21-01-2021

Online nippen en smullen in Hertme

De horeca in ons land moet nog steeds nee verkopen. Desondanks worden er op tal van plekken...
18-01-2021

Erica tijdelijk naar de overburen

In de vroege ochtend van 17 december zagen Marco en Chantal van Buuren hun Erica bloemen &...
14-01-2021

Wel ontdaan, maar ‘er zijn ergere dingen’

Amper 12 uur nadat Marc en Maaike Leurink wakker werden gebeld met de mededeling dat er een auto...
24-12-2020

Snoepjesboom naar pand Intertoys

In mei volgend jaar is het twee jaar geleden dat De Snoepjesboom van Natasja Kristen zich...
22-12-2020

Geen stilte bij de centrumwinkeliers

De ene dag is de andere niet. Terwijl het maandag overal een topdrukte was, met soms rijen...
15-12-2020