Rutte: ‘Blijf zoveel mogelijk thuis’
AANSCHERPING MAATREGELEN GAAT WOENSDAGAVOND OM 22.00 UUR IN

Rutte: ‘Blijf zoveel mogelijk thuis’

Tijdens een persconferentie dinsdagavond hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een aantal aanvullende maatregelen bekendgemaakt die het coronavirus in ons land verder moeten indammen. “Het gaat niet slecht, maar zeker ook niet goed genoeg”, zo begon de premier. Daarom werd het noodzakelijk geacht de komende twee weken een aantal extra maatregelen door te voeren om daarna zo mogelijk weer naar het scenario van een ‘gedeeltelijke lockdown’ terug te keren.

 

Maatregelen

Tot de belangrijkste maatregelen behoren de sluiting van bibliotheken, bioscopen, theaters, musea, pretparken en dierentuinen. Verder gaat de maximale groepsgrootte buiten terug naar twee personen; gezinnen vormen hierop een uitzondering. Ook wordt nadrukkelijk opgeroepen de komende maanden niet naar het buitenland te reizen. De sportscholen kunnen wel openblijven; alleen de groepslessen kunnen niet langer doorgang vinden.

 

Situatie in Twente

Ook opperde de premier de mogelijkheid dat er op regionaal niveau aanvullende maatregelen kunnen volgen, waaronder een avondklok, het sluiten van winkels en misschien zelfs scholen in het voortgezet onderwijs. In dat kader noemde hij Twente ook als een van de drie regio’s, waar het ronduit slecht gaat. “Blijf zoveel mogelijk thuis”, was zijn dringende oproep en “probeer nog wat meer op elkaar te letten.” (BM)

 

Het complete pakket maatregelen vind je in onze corona special.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ron Hartman — 08 nov 2020
Al Arm: ik herken de argumenten die je gebruikt van andere ontkenners t/m complotdenkers. Een mondkapje helpt vooral om jouw eigen spetters binnen te houden. Als je zeker zou weten dat je niet besmet bent, zou je dus geen mondkapje hoeven dragen. Dat doe je wel als het verplicht is zeg je, maar je zou ook zelf in aerosolen kunnen denken en in voorbehoedsmiddelen als je wat wilder leeft. Nou is het virus geniepig, merkte ook de burgemeester van Enschede. Een sportman nog wel. Om je te beschermen tegen spetteraars die geen mondkapje willen dragen en vaker uit ontkennershoek komen, dwing je anderen om een N95 kapje te dragen. Dat is benauwder, maar relatief gezien is stikken door het Corona longvirus, toch benauwder.
Al Arm — 06 nov 2020
Beste 'Ongemakkelijke Vriend': mondkapjes werken, op z'n best (en dat is uit het positief uitvallend wetenschappelijk onderzoek) MARGINAAL. Je kunt dus, als je een beetje het wetenschappelijk materiaal doorneemt, niet stellen "mondkapjes helpen zeker'; dan moet je toch wat meer wetenschappelijk werk doorworstelen.
Dat ze geen 100% zekerheid geven is correct; ze geven o% zekerheid gezien het gegeven dat ze maar marginaal werken.
En nee; geen enkele maatregel lost alles op maar telkens hetzelfde herhalen en verwachten dat er een andere uitkomst verschijnt is het toppunt van domheid (en dat is nu juist wat onze regering doet).
Dat corona nog steeds niet onder controle is, ligt niet aan besluiteloosheid maar aan het verkeerd stellen van prioriteiten: de gehele (gezonde) maatschappij moet wijken om (een veel lager aantal dan bij een normale griep) zwakkeren te beschermen.
ongemakkelijke vriend — 04 nov 2020
"Al Arm", kom uit je bubbel, denk logisch na en verdiep je eens in wetenschap. Geen maatregel lost alles op. Mondkapjes helpen zeker, bij goed gebruik en wetende dat ze geen 100% zekerheid bieden. Dat het we het niet in bedwang hebben is wegens afwachtende houding van kerosine kabinet.
Al Arm — 04 nov 2020
@Ron Hartman: Dood hoort nu eenmaal bij het leven, dat is onontkoombaar; vanaf het moment dat we geboren worden beginnen we met sterven.
Natuurlijk wil iedereen vredig in zijn slaap overlijden maar zo gaat het nu eenmaal niet altijd. Stikken is niet het meest prettige einde, helemaal mee eens.
Mar het is sterk de vraag of "eigenwijze of horkerige egoistische zakken" het virus verspreiden; daar is helemaal geen onderzoek naar gedaan. Wat we wel weten is, dat 1,5 meter afstand en mondkapjes verspreiding niet voorkomt. Het toppunt van domheid is; telkens hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten. Dat is precies wat onze regering doet (en de maatschappij hobbelt er eigenwijs of horkerig egoistisch achteraan zonder zelf na te denken).
Ik draag een mondkapje waar dat verplicht is en houdt 1,5 meter afstand, niet omdat het enig nut heeft maar omdat een deel van de bevolking zich daar prettig bij voelt. De enige weg ligt in opbouw van immuniteit.
Ron Hartman — 04 nov 2020
Het is onvermijdelijk Al Arm dat we een keer dood gaan. De manier waarop speelt wel een rol. Als het even kan liever niet stikkend dankzij een virus dat onnodig verspreid wordt door eigenwijze of horkerige egoistische zakken. Natuurlijk moet er langzamerhand een weerstand komen. Maar net als de vogels en kippen met overvliegende schijters die besmet zijn en tijdig schuilen, wil ik niet ondergescheten worden door eigenwijze hufters. Dat ze zelf niet ziek worden? Prima, maar gebruik een condoom na jouw feestje en besmetting. Uh... een mondkapje svp en hou afstand
Al Arm — 03 nov 2020
Helaas: ziekten verdwijnen niet door vaccins, integendeel. Vaccins beschermen niet, genezen niet. Vaccins zijn slechts schijn-veiligheid.
De enige echte veiligheid komt van immuniteit en dat betekend veel besmette personen waarvan er heel veel overleven.
Elke nieuwe ziekte start met een aantal doden en daarna neemt immuniteit het over zodat we weerverder kunnen. De maatregelen staan alleen maar in de weg en dienen, hoe lullig dan ook, alleen om een aantal zwakkeren te beschermen (die mogelijk onderliggend lijden hebben en toch zouden overlijden. Het is vreemd dat in een land het belang van een klein aantal het belang van het gehele land mag dicteren.
En ja: ik hoor tot de risicogroep en accepteer de consequenties van normaal doorleven (of niet als dat zo moet zijn).
ongemakkelijke vriend — 03 nov 2020
Evenement(onderdelen) die levensgevaarlijk zijn tijdens LONGpandemie: Alles met vuur
Gert Jan Kruizinga — 03 nov 2020
Uitspraak van Aboutaleb: Ons gedrag heeft ons gebracht waar we nu zijn!!!
T Huiskes — 03 nov 2020
Dit was te verwachten. En ik denk ook dat de de gemeente en de verenigingen dienen na te denken over alle festiviteiten die gepland staan voor het jaar 2021 - wat kan en wat kan niet doorgaan Carnaval gaat niet door; de ijsbaan in januari, de Pinksterbruidjes; themakoopzondagen, Living Statues, Palmpasenoptocht; Koningsdag, Melbuul'n dagen etc. Totdat er een vaccin is, en dan nog ... We dienen te zorgen voor elkaar, kijk uit naar je medemens die alleen is, het is en zal er niet makkelijker op worden deze komende 6 tot 12 maanden.+++++++++

Coronaregels gelden in elk geval tot 31 maart

Tijdens een persconferentie maandagavond bevestigde premier Mark Rutte de geluiden die de...
08-03-2021

Auto botst op goederentrein

UPDATE 8 maart: Rond kwart voor zes zondagmiddag botste bij een onbewaakte spoorwegovergang op...
07-03-2021

Bombardementen op Borne

In de jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog was er altijd een latente dreiging uit de lucht. Het...
28-02-2021

Kabinet zwicht deels voor druk

Dinsdagavond was het weer zover, de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de...
23-02-2021

Verbonden door de oorlog

De bewoners van Midden-Limburg moesten begin 1945 evacueren en iedereen moest vertrekken. In...
09-02-2021

Deze week geen inzameling afval

Door het extreme winterweer is het voor Twente Milieu deze week niet mogelijk om veilig de...
08-02-2021