Rutte: ‘De trend is dalend, maar…’
17-11-2020
VANAF DONDERDAG TERUG NAAR GEDEELTELIJKE LOCKDOWN

Rutte: ‘De trend is dalend, maar…’

Tijdens de persconferentie dinsdagavond gaven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge aan dat er aanleiding is voor een lichte versoepeling van de coronamaatregelen. “De trend is dalend en dat is positief”, zo zei Rutte. “Het reproductiegetal zit weer onder de 1 en dat is een compliment aan ons allen.” Maar tegelijkertijd zei hij dat er nog ruimte was voor verbetering, bijvoorbeeld in supermarkten en bij mensen thuis. Desalniettemin worden de extra maatregelen die twee weken geleden van kracht werden, dus weer ingetrokken. Dit betekent dat mensen thuis weer drie gasten mogen ontvangen, buiten weer met hun vieren samen mogen zijn en dat theaters, musea, zwembaden, openbare bibliotheken en pretparken hun deuren weer mogen openen.

 

Verder zal op 1 december de mondkapjesplicht worden ingevoerd in winkels en andere publieke binnenruimten. Evenementen blijven verboden en de horeca blijft vooralsnog gesloten. Voor wat de komende kerstdagen betreft wordt alles nog even aangezien. Minister De Jonge: “Dat is nu nog te ver weg en pas over vijf weken. Begin december hopen wij hier meer duidelijkheid over te kunnen geven.” (BM)

 

De complete lijst met maatregelen zoals deze per 19 november gelden, vind je in onze coronaspecial.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 18 nov 2020
Tja ... @ Bas een goede vraag - ook al gaat het misschien een beetje mis in de testlabs - het totaal aantal positieve uitslagen blijft hoog (ook al reduceer je dit met de fout-positieven) - Misschien de aantallen die aanwezig zijn bij begrafenissen en condoleance-uren (ook al zijn die gekenmerkt door 30 minuten voor de letters A t/m bijv K) ... of de markten die (te) goed bezocht worden?, verjaardagsbezoek?, de bouwmarkten die erg goed bezocht worden?. Wat te doen? Houd je aan de regels, ga niet elke dag boodschappen doen, doe de boodschappen alleen, blijf thuis voor condoleance-uurtjes and begrafenissen (stuur een kaartje/brief), ga niet naar verjaardagen, bruiloften of St Nicolaas feestjes, En draag mondkapjes! Voor hoe lang? Tja totdat er een vaccin kan worden toegediend ...
Bas — 18 nov 2020
Twente blijft er met kop en schouders bovenuitsteken. Heel specifiek Twente. Zo langzamerhand vraag ik me af of er niet iets misgaat in de testlabs die de GGD Twente heeft gecontracteerd. Te veel fout-positieve uitslagen. Ik hoor ook van te veel mensen om me heen die nauwelijks klachten hebben dat ze positief getest zijn. Als de allemaal fout-positieven zijn, dan is dat zeer ontwrichtend voor Twente.
Wat doet Twente anders dan IJsselland, de Achterhoek en Drente. Leg het mij maar uit.

Bombardementen op Borne

In de jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog was er altijd een latente dreiging uit de lucht. Het...
28-02-2021

Kabinet zwicht deels voor druk

Dinsdagavond was het weer zover, de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de...
23-02-2021

Verbonden door de oorlog

De bewoners van Midden-Limburg moesten begin 1945 evacueren en iedereen moest vertrekken. In...
09-02-2021

Deze week geen inzameling afval

Door het extreme winterweer is het voor Twente Milieu deze week niet mogelijk om veilig de...
08-02-2021

Wel een versoepeling, maar…

“We snakken allemaal naar zekerheid, maar 100 procent zekerheid is niet te geven”,...
02-02-2021

Weer aanrijding op Prins Bernhardlaan

Was het maandagmiddag op de Prins Bernhardlaan nog raak op de kruising met de Oonksweg, amper 24...
02-02-2021