Rutte: ‘De trend is dalend, maar…’
17-11-2020
VANAF DONDERDAG TERUG NAAR GEDEELTELIJKE LOCKDOWN

Rutte: ‘De trend is dalend, maar…’

Tijdens de persconferentie dinsdagavond gaven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge aan dat er aanleiding is voor een lichte versoepeling van de coronamaatregelen. “De trend is dalend en dat is positief”, zo zei Rutte. “Het reproductiegetal zit weer onder de 1 en dat is een compliment aan ons allen.” Maar tegelijkertijd zei hij dat er nog ruimte was voor verbetering, bijvoorbeeld in supermarkten en bij mensen thuis. Desalniettemin worden de extra maatregelen die twee weken geleden van kracht werden, dus weer ingetrokken. Dit betekent dat mensen thuis weer drie gasten mogen ontvangen, buiten weer met hun vieren samen mogen zijn en dat theaters, musea, zwembaden, openbare bibliotheken en pretparken hun deuren weer mogen openen.

 

Verder zal op 1 december de mondkapjesplicht worden ingevoerd in winkels en andere publieke binnenruimten. Evenementen blijven verboden en de horeca blijft vooralsnog gesloten. Voor wat de komende kerstdagen betreft wordt alles nog even aangezien. Minister De Jonge: “Dat is nu nog te ver weg en pas over vijf weken. Begin december hopen wij hier meer duidelijkheid over te kunnen geven.” (BM)

 

De complete lijst met maatregelen zoals deze per 19 november gelden, vind je in onze coronaspecial.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 18 nov 2020
Tja ... @ Bas een goede vraag - ook al gaat het misschien een beetje mis in de testlabs - het totaal aantal positieve uitslagen blijft hoog (ook al reduceer je dit met de fout-positieven) - Misschien de aantallen die aanwezig zijn bij begrafenissen en condoleance-uren (ook al zijn die gekenmerkt door 30 minuten voor de letters A t/m bijv K) ... of de markten die (te) goed bezocht worden?, verjaardagsbezoek?, de bouwmarkten die erg goed bezocht worden?. Wat te doen? Houd je aan de regels, ga niet elke dag boodschappen doen, doe de boodschappen alleen, blijf thuis voor condoleance-uurtjes and begrafenissen (stuur een kaartje/brief), ga niet naar verjaardagen, bruiloften of St Nicolaas feestjes, En draag mondkapjes! Voor hoe lang? Tja totdat er een vaccin kan worden toegediend ...
Bas — 18 nov 2020
Twente blijft er met kop en schouders bovenuitsteken. Heel specifiek Twente. Zo langzamerhand vraag ik me af of er niet iets misgaat in de testlabs die de GGD Twente heeft gecontracteerd. Te veel fout-positieve uitslagen. Ik hoor ook van te veel mensen om me heen die nauwelijks klachten hebben dat ze positief getest zijn. Als de allemaal fout-positieven zijn, dan is dat zeer ontwrichtend voor Twente.
Wat doet Twente anders dan IJsselland, de Achterhoek en Drente. Leg het mij maar uit.

College krijgt draai om de oren

De raadsleden waren maandagavond in een ingelaste raadsvergadering unaniem in hun afkeuring over...
30-11-2020

College schuift ambitiebesluiten door

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft dinsdagmorgen besloten om vooralsnog over drie...
24-11-2020

Waar eens de vroede vaderen…

Nu het gemeentebestuur de komende jaren forse bezuinigingen staat te wachten, kijkt men ook...
23-11-2020

Voer voor mopperaars…

Zomaar een momentopname in hartje Borne. Donderdagmorgen 19 november op het Marktplein. Vier...
19-11-2020

Man vermist in Zenderen

• UPDATE • De vermiste man is gevonden   In Zenderen wordt sinds 08.00 uur...
19-11-2020

Inzittenden komen met de schrik vrij

Bij een eenzijdig ongeval op de hoek van de Prins Bernhardlaan met de N743 dinsdagavond is een...
10-11-2020