Zeut Chocola verrast jarige Kinderlach
VAN ELKE VERKOCHTE CHOCOLADELETTER GING 50 EUROCENT NAAR HET GOEDE DOEL

Zeut Chocola verrast jarige Kinderlach

Een mooiere Pakjesavond kon de op de kop af één jaar bestaande Stichting Kinderlach zich niet wensen. De vanuit Borne werkende stichting wil vrolijkheid brengen bij kinderen die het moeilijk hebben. Dat kan bijvoorbeeld door ze een leuke dag te bezorgen, maar ook door het leveren van een financiële bijdrage aan vaak kostbare onderzoeken, zoals in het geval van leukemie. Zeut Chocola van Michael en Linda Baas pakte het initiatief op en beloofde 50 eurocent per verkochte chocoladeletter aan de stichting te doneren. Op de verjaardag van Sinterklaas werd het eindresultaat bekend: er gingen 1.563 ambachtelijk gemaakte letters over de toonbank; goed voor een bedrag van maar liefst 781,50 euro.

 

Heel veel mooie dingen

Jorik Quik en Anouk Tibbe van Kinderlach konden om 17.00 uur hun geluk niet op, toen ze het eindbedrag van Michael mochten horen. “Hier kunnen we heel veel mooie dingen mee doen”, vertelt Jorik. “In ons eerste jaar hebben we ons vooral gericht op de kinderafdeling van het MST en ook organiseerden we voor een aantal kinderen een leuke dag op De Waarbeek in Hengelo. Maar we hadden nog zoveel meer willen doen; door corona ging er echter veel niet door.” Toch blijven ze vol goede moed. Anouk: “We hopen dat er volgend jaar weer meer mogelijk is. Ook dan zal onze bijzondere aandacht uitgaan naar kinderen met leukemie.”

 

Michael en Linda Baas horen het verhaal met voldoening aan. “We hebben in onze pop-up store een geweldige hoeveelheid chocola verkocht. Er waren dagen dat we nog om 02.00 uur ’s nachts aan het werk waren om maar voldoende voorraad te houden. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar ook fijn voor Kinderlach, want dat betekende tegelijkertijd dat ook het donatiebedrag steeds hoger werd.” Vanavond hebben beiden voor het eerst in tijden hun vrije avond. “Morgen pakken we de draad weer op”, zegt Michael lachend. “Voor je het weet is het Kerstmis…” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Hennie Kemna — 05 dec 2020
De Zonnebloem afdeling Hertme /Zenderen heeft door de aankoop van 45 letters niet alleen haar gasten blij gemaakt maar ook ? Kinderlach? met een bescheiden bijdrage.. met elkaar voor elkaar.. zo hoort het, toch

Saskia Rikkerink vanaf nu Meesterverkoper

Voor Saskia Rikkerink van Keurslager Rensink was het dinsdagmorgen nog even wennen. Vanaf...
07-09-2021

Judith vliegt eindelijk naar Barcelona

Ze moest er wel even op wachten, maar dat was alleszins de moeite waard. Zo bleek vrijdagmiddag...
03-09-2021

BorneBoeit start weer met Maandmenu

Het is al meer dan anderhalf jaar geleden dat de Bornse restaurants om beurten hun Menu van de...
31-08-2021

Zeut opent smaakvolle winkel

Met twee luide knallen openden Simon (11) en Vera (9) zondagmorgen om iets voor elven de nieuwe...
29-08-2021

‘Greetje weet wel wat ik moet hebben’

Vandaag is het feest bij DA-drogisterij De Faam aan de Nieuwe Markt in Borne. Het is immers op...
25-08-2021

Vier dagen finale verkoop Sportpaviljoen

ADVERTORIAL • Vanaf april huist in het leegstaande pand van Sportpaviljoen Borne aan de...
25-08-2021