Snoepjesboom naar pand Intertoys
22-12-2020
VERDUBBELING VLOEROPPERVLAK BIEDT VEEL RUIMTE VOOR SPEELGOED

Snoepjesboom naar pand Intertoys

In mei volgend jaar is het twee jaar geleden dat De Snoepjesboom van Natasja Kristen zich vestigde aan de Grotestraat. Het zou een ‘heerlijke’ winkel worden, waarin snoep in alle soorten en maten de hoofdmoot moest vormen. Achterin de zaak werd ruimte gecreëerd voor het houden van verjaarspartijtjes. Corona én het vertrek van een echte speelgoedzaak in Borne verleidden haar kortgeleden echter tot een forse koerswijziging. Eind april hoopt Natasja haar intrek te nemen in het voormalige pand van Intertoys aan het Marktplein.

 

Voor de eigenaresse betekent de aanstaande verhuizing een forse sprong voorwaarts. “Ja, ook in wel het diepe”, zegt ze relativerend. “Door de lockdown in het voorjaar vielen de verjaarsfeestjes al snel in het water. En doordat Intertoys al eerder uit Borne was vertrokken besloot ik de ruimte op te vullen met speelgoed. Wel met A-merken, maar dan vooral het kleinere werk met een maximale verkoopprijs van rond de dertig euro.” Het nieuwe assortiment sloeg aan en steeds meer klanten wisten de weg naar de winkel te vinden. Een fraaie product/markt combinatie was geboren…

 

Alle perspectief

Daar bleef het echter niet bij, want de huurtermijn van haar winkel aan de Grotestraat naderde zijn einde. “Dan kom je op een tweesprong. Wat ga je doen? Doorgaan op de huidige voet of toch proberen een stapje verder te gaan en het huidige aandeel speelgoed van zo’n 30 procent te gaan uitbouwen?” Het werd het laatste. De overstap naar het pand aan het Marktplein betekent een vergroting van 85 m² vloeroppervlak naar maar liefst 177 m², met alle perspectief van dien. Straks zal het aandeel speelgoed dan ook meer dan 70 procent bedragen, de resterende meters worden gevuld met snoep.

 

“Ja, het wordt een heel andere winkel waarin speelgoed écht de boventoon gaat voeren, maar dan ook met de grotere dingen", aldus Natasja. Ideeën over de nieuwe inrichting heeft ze al wel. “Voor kinderen moet het vooral een beleving worden om in de winkel te stappen. Er moet voor hen iets te doen zijn en het interieur moet niet alleen maar uit schappen en stellingen bestaan.” Zover is het echter nog niet. Als ze op 1 maart de sleutel krijgt, dient er eerst een grondige verbouwing plaats te vinden, waarna ze eind april voor het eerst haar nieuwe winkeldeur hoopt te openen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 24 dec 2020
Veel succes in het nieuwe pand, Natasja!
Nico — 23 dec 2020
Geweldig dat op deze centrale plek speelgoed terug komt. Ik hoop dat je niet de strijd aangaat met de webwinkels, maar je onderscheidt met speelgoed wat niet voor de laagte prijs op internet te vinden is. Denk vooral aan cadeautjes onder de 10 euro die voor feestjes leuk zijn.
Heel veel succes. Ik hoop dat het een belevenis wordt!

Het visje komt niet terug in Zenderen

Vishandel Toren zal met de viskraam definitief niet terugkeren naar Zenderen, ondanks een...
09-04-2021

Dorset gaat loten voor geluksmoment

De restaurants zijn nog steeds gesloten en de meeste horecaondernemers storten zich daarom...
08-04-2021

Sport & Fashion Outlet aan de Grotestraat

In het al enige tijd leegstaande winkelpand van Sportpaviljoen Borne aan de Grotestraat branden...
02-04-2021

Zuivelhoeve ’s lands beste foodspecialist?

In 2018 werd de Zuivelhoeve Borne al uitgeroepen tot beste foodspecialistenwinkel van ons land;...
01-04-2021

Groene Michelinster voor Het Seminar

Het is dit jaar voor het eerst dat Michelin groene Michelinsterren toekent aan restaurants die...
29-03-2021

Woensdag zet Erica de bloemen weer buiten

Het is komende woensdag precies drie maanden geleden dat voor Marco en Chantal van Buuren het...
13-03-2021