Wel ontdaan, maar ‘er zijn ergere dingen’
RAMKRAAK ZORGT BIJ MARC EN MAAIKE LEURINK VOOR EEN VREEMDE DAG

Wel ontdaan, maar ‘er zijn ergere dingen’

Amper 12 uur nadat Marc en Maaike Leurink wakker werden gebeld met de mededeling dat er een auto naar binnen was gereden in hun modezaak aan het Dorsetplein, lijken de dagelijkse activiteiten alweer op gang te zijn gekomen. Met de nadruk op ‘lijkt’, want diverse partijen zijn de afgelopen uren al volop in de weer geweest om de schade aan de glasgevel zo goed en zo kwaad als het kan te herstellen. Wat voor beide ondernemers rest is een ontdaan gevoel, een soort van machteloosheid. “Al zijn er ook veel ergere dingen”, klinkt het stoer.

 

Mistgenerators zorgen voor paniek

Het was een bizarre ramkraak vannacht. De bestuurder van een gestolen Peugeot 206 duwt eerst een zwerfkei aan de kant, waarna ‘ie vol gas achteruit door de twee grote ruiten van 4 x 2 meter probeert te rammen. Deels slaagt hij in zijn opzet. Het drie lagen en met inbraakfolie gevulde dikke veiligheidsglas breekt niet, maar wordt wel ontzet en er ontstaat ruimte om naar binnen te stappen. Waar de inbrekers echter geen rekening mee hebben gehouden, zijn de mistgenerators die binnen 8 seconden in werking treden en enkele seconden later het zicht in de winkel volledig ontnemen. Volgens Marc is op de beelden te zien dat er bij de ongenode gasten paniek ontstaat en dat ze daardoor ook amper 30 seconden binnen zijn geweest.

 

Het gevolg is dat er maar een relatief klein deel van de collectie ontbreekt. “Wat dat betreft denk ik dat de schade aan de gevel groter is”, zegt hij cynisch. Maar het gevolg is wel dat de laatste dag voor kerst ineens verandert in één grote regeldag. Politie, verzekering en herstelbedrijven vragen alle aandacht en dat op een dag waarin de focus zou liggen op het bezorgen van de gedane bestellingen. Medewerkers, vrienden en familie springen bij en nemen de taak van Marc en Maaike over.

 

Veel lieve reacties

Wat blijft is teleurstelling, gelatenheid en het ontdane gevoel. Maaike: “Natuurlijk, er zijn veel ergere dingen, dus laten we niet klagen. Maar na alle corona-ellende is dit toch wel een wrange afsluiting van deze rare kersttijd.” Een pleister op de wonde vormt voor het tweetal het grote aantal lieve reacties dat ze in de loop van de dag ontvingen. “Dat sterkt je wel en getuigt van veel medeleven en saamhorigheid.” Op tweede kerstdag komt de glasleverancier de nieuwe ruiten inmeten. Dan duurt het nog een aantal weken voordat ze daadwerkelijk kunnen worden geplaatst. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Loek Diemel — 24 dec 2020
Maaike en Marc, wat super om te lezen hoe jullie hier in staan... ik heb nog meer respect voor jullie!!!!! Wat een team zijn jullie!!

Frederique (bijna) klaar voor nieuwe start

Voor Muriël van Engelen en Cindy Snoek van kapsalon Frederique zijn het turbulente weken,...
21-01-2021

Online nippen en smullen in Hertme

De horeca in ons land moet nog steeds nee verkopen. Desondanks worden er op tal van plekken...
18-01-2021

Erica tijdelijk naar de overburen

In de vroege ochtend van 17 december zagen Marco en Chantal van Buuren hun Erica bloemen &...
14-01-2021

Snoepjesboom naar pand Intertoys

In mei volgend jaar is het twee jaar geleden dat De Snoepjesboom van Natasja Kristen zich...
22-12-2020

Geen stilte bij de centrumwinkeliers

De ene dag is de andere niet. Terwijl het maandag overal een topdrukte was, met soms rijen...
15-12-2020

Romy Hakkers neemt Reinerink Borne over

Nog even en dan verdwijnen de logo’s van Reinerink bloemen & planten van de gevel en...
11-12-2020