Frederique (bijna) klaar voor nieuwe start
21-01-2021
KAPSALON HOOPT VANAF 10 FEBRUARI AAN DE NIEUWE KERKSTRAAT TE WERKEN

Frederique (bijna) klaar voor nieuwe start

Voor Muriël van Engelen en Cindy Snoek van kapsalon Frederique zijn het turbulente weken, ondanks dat hun salon al sinds 15 december is gesloten. Medio vorig jaar besloten ze te verkassen naar het voormalige winkelpand van Pregno positiemode aan de Nieuwe Kerkstraat. Ergens dit voorjaar zou de grote verbouwing zijn afgerond. De nieuwe lockdown zette alles echter op zijn kop en noodzaakte hen hun plannen te wijzigen. “We gingen van de nood een deugd maken”, zegt Muriël lachend, “en we besloten alles op alles te zetten om na deze lockdown direct al vanuit ons nieuwe pand te kunnen werken.” Als het virus - en de overheid - meewerken openen ze hun deuren op 10 februari.

 

‘Nog even en we zijn er klaar voor’

Aannemer, installatiebedrijf en andere partijen, waaronder niet in de laatste plaats het eigen team, rolden hun mouwen op en gingen voortvarend in de hoogste versnelling aan de slag. Ruim een maand verder gloort er licht aan het eind van de voor hen zo donkere tunnel. Muren werden verplaatst, een nieuwe vloer gelegd, een plafond aangebracht en elektrische bedrading getrokken. Enkele dagen geleden konden de vele spiegels en stoelen worden binnengereden. “Het begint er aardig op te lijken nu”, vertelt Cindy. “We komen in de afrondingsfase. Nog even en we zijn er klaar voor.”

 

“En dat moet ook”, verzekeren beiden op zorgelijke toon. “Dit kan zo echt niet langer. Onze inkomsten staan op nul, we hebben geen recht op financiële steun en onze kosten gaan gewoon door. De huurtermijn van ons pand aan De Bleek loopt door tot eind april en ook hier zitten we natuurlijk niet voor niks. Dus reken maar uit…” Om die reden houden de kapsters hun huidige vestiging ook maar even provisorisch in leven. “Stel je voor dat we op 10 februari maar met drie klanten tegelijkertijd mogen starten. Dan kunnen we in elk geval nog enkele maanden op twee locaties tegelijkertijd aan de slag.”

 

Vol gas op 10 februari

Toch blijven Muriël en Cindy ondanks deze moeilijke periode optimistisch. “Dit is een fantastische plek, op een goede zichtlocatie en midden in het centrum. En als de gezelligheid blijft die zo kenmerkend was aan De Bleek, komt het helemaal goed. We hebben er in elk geval onwijs veel zin in!” Tijd voor een officiële opening zal er vooralsnog niet zijn. “Nee”, zegt Muriël op verontschuldigende toon. “Op 10 februari hopen we eerst vol gas te kunnen geven en al onze klanten zo snel mogelijk weer te kunnen knippen. De bellijst ligt inmiddels klaar met alle namen en telefoonnummers van mensen die in de afgelopen weken een afspraak hadden staan.” Op 1 april viert de kapsalon haar 15-jarig bestaan. “Misschien is het dan een mooi moment iets feestelijks te kunnen doen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Joke Wegman — 22 jan 2021
Ik wil jullie ook heel veel succes wensen....
En natuulijk tot ziens (als het weer mag) op jullie nieuwe lokatie!
Gr., Joke
Tineke Heller — 21 jan 2021
Zet ?m op dames super lokatie
Ik wens jullie heeeeeeel veeeeeeeel succes!
Tot gauw?
Groetjes Tineke H.
T Huiskes — 21 jan 2021
Veel succes met de kapsalon aan de Nwe Kerkstraat - een A plus plus locatie!

Dorpsdaalder twee maanden langer geldig

De dorpsdaalder, die in november vorig jaar in Borne werd geïntroduceerd om de lokale...
05-03-2021

‘Eindelijk weer wat leven in de brouwerij…’

Elf weken lang bleven de kapsalons en winkels gesloten, maar vanaf vanmorgen mocht het dan...
03-03-2021

Nieuwe winkel en lunchroom op Rheineplein

Na enkele jaren van leegstand krijgt de voormalige ABNAMRO-vestiging op het Rheineplein...
02-03-2021

Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?

Al jaren lang konden de inwoners van Zenderen op vrijdagmiddag hun visje halen bij Vishandel...
22-02-2021

Beleef het leukste personeelsfeest in Rijssen

ADVERTORIAL • Partycentrum Het Schwarzwald is dé feestlocatie in Twente. Onze...
22-02-2021

Kappersdochters in actie voor mams

De 22-jarige tweeling Amber en Romée Menkhorst kon het niet langer aanzien en startte een...
21-02-2021