Frederique (bijna) klaar voor nieuwe start
21-01-2021
KAPSALON HOOPT VANAF 10 FEBRUARI AAN DE NIEUWE KERKSTRAAT TE WERKEN

Frederique (bijna) klaar voor nieuwe start

Voor Muriël van Engelen en Cindy Snoek van kapsalon Frederique zijn het turbulente weken, ondanks dat hun salon al sinds 15 december is gesloten. Medio vorig jaar besloten ze te verkassen naar het voormalige winkelpand van Pregno positiemode aan de Nieuwe Kerkstraat. Ergens dit voorjaar zou de grote verbouwing zijn afgerond. De nieuwe lockdown zette alles echter op zijn kop en noodzaakte hen hun plannen te wijzigen. “We gingen van de nood een deugd maken”, zegt Muriël lachend, “en we besloten alles op alles te zetten om na deze lockdown direct al vanuit ons nieuwe pand te kunnen werken.” Als het virus - en de overheid - meewerken openen ze hun deuren op 10 februari.

 

‘Nog even en we zijn er klaar voor’

Aannemer, installatiebedrijf en andere partijen, waaronder niet in de laatste plaats het eigen team, rolden hun mouwen op en gingen voortvarend in de hoogste versnelling aan de slag. Ruim een maand verder gloort er licht aan het eind van de voor hen zo donkere tunnel. Muren werden verplaatst, een nieuwe vloer gelegd, een plafond aangebracht en elektrische bedrading getrokken. Enkele dagen geleden konden de vele spiegels en stoelen worden binnengereden. “Het begint er aardig op te lijken nu”, vertelt Cindy. “We komen in de afrondingsfase. Nog even en we zijn er klaar voor.”

 

“En dat moet ook”, verzekeren beiden op zorgelijke toon. “Dit kan zo echt niet langer. Onze inkomsten staan op nul, we hebben geen recht op financiële steun en onze kosten gaan gewoon door. De huurtermijn van ons pand aan De Bleek loopt door tot eind april en ook hier zitten we natuurlijk niet voor niks. Dus reken maar uit…” Om die reden houden de kapsters hun huidige vestiging ook maar even provisorisch in leven. “Stel je voor dat we op 10 februari maar met drie klanten tegelijkertijd mogen starten. Dan kunnen we in elk geval nog enkele maanden op twee locaties tegelijkertijd aan de slag.”

 

Vol gas op 10 februari

Toch blijven Muriël en Cindy ondanks deze moeilijke periode optimistisch. “Dit is een fantastische plek, op een goede zichtlocatie en midden in het centrum. En als de gezelligheid blijft die zo kenmerkend was aan De Bleek, komt het helemaal goed. We hebben er in elk geval onwijs veel zin in!” Tijd voor een officiële opening zal er vooralsnog niet zijn. “Nee”, zegt Muriël op verontschuldigende toon. “Op 10 februari hopen we eerst vol gas te kunnen geven en al onze klanten zo snel mogelijk weer te kunnen knippen. De bellijst ligt inmiddels klaar met alle namen en telefoonnummers van mensen die in de afgelopen weken een afspraak hadden staan.” Op 1 april viert de kapsalon haar 15-jarig bestaan. “Misschien is het dan een mooi moment iets feestelijks te kunnen doen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Joke Wegman — 22 jan 2021
Ik wil jullie ook heel veel succes wensen....
En natuulijk tot ziens (als het weer mag) op jullie nieuwe lokatie!
Gr., Joke
Tineke Heller — 21 jan 2021
Zet ?m op dames super lokatie
Ik wens jullie heeeeeeel veeeeeeeel succes!
Tot gauw?
Groetjes Tineke H.
T Huiskes — 21 jan 2021
Veel succes met de kapsalon aan de Nwe Kerkstraat - een A plus plus locatie!

HEMA vernieuwt en sluit daarom een week

“Eerlijk gezegd is het ook geen overbodige luxe”, aldus Anja Smelter, filiaalmanager...
06-05-2024

Davy Roord wint MasterChef titel op Mallorca

In januari won chef-kok Davy Roord van Restaurant Dorset op de Horecava vakbeurs in Amsterdam...
03-05-2024

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024