The Italian Barber: mancave vol beleving
09-08-2022
BORNENAAR JULIANO STEFANO START CONCEPTSTORE AAN NIEUWE KERKSTRAAT

The Italian Barber: mancave vol beleving

Over precies een week, op dinsdag 16 augustus, opent Juliano Stefano zijn allereerste eigen barbershop aan de Nieuwe Kerkstraat, daar waarin voorheen Zo Mooi was gevestigd. Voor de 31-jarige Bornenaar met Italiaanse roots raakt daarmee een lang gekoesterde wens in vervulling. “Ik ben er al jaren mee bezig, verzamelde spullen, deed ideeën op en keek rond in binnen- en buitenland. Hier en nu komt alles samen”, zegt hij met een glinstering in zijn ogen, terwijl hij vol trots zijn sterk naar retro neigende interieur rondkijkt.
 

Zowel old school als modern

De uit Leiden afkomstige Stefano woont nu drie jaar in Borne. “Hier heb ik iets opgebouwd, ik ben er getrouwd en onze dochter is er geboren. Kijk, ze heeft inmiddels een mooi plekje aan de wand”, zegt hij, wijzend naar een foto van de kleine.

 

De kersverse ondernemer, getooid met hoed en uitbundige tattoos, leerde het vak een kleine tien jaar geleden bij Schorem in Rotterdam, een van ’s werelds bekendste barbershops. Daar volgde hij de opleiding tot barbier. Daarna deed hij ervaring op bij meerdere barbershops, zelfs in Italië. “Het old school werken en modern knippen werd me zo met de paplepel ingegoten. Vanuit Italië kwam ik weer terug naar Nederland om al het geleerde in praktijk te brengen.” Dat gebeurde in Raalte, van waaruit hij uiteindelijk de stap naar het zelfstandig ondernemerschap zette.
 

Mancave

Zijn shop aan de Nieuwe Kerkstraat, die een ware metamorfose heeft ondergaan, ademt in alles naar wat Stefano voor ogen heeft. “Voor mannen, maar ook jongens hoor, moet het hier een beleving worden. Een soort van mancave. Even onthaasten en weg van de drukte. Gewoon aandacht voor jezelf. Dat kan een gewone haircut zijn, maar ook een een Italian shave of een uitgebreide baardbehandeling bijvoorbeeld. Natuurlijk onder het genot van een lekker drankje en met sfeervolle muziek.”
 

Italiaanse bieren, pasta’s, sauzen en meer

Daar blijft het overigens niet bij, want behalve met de twee authentieke kappersstoelen is zijn shop gevuld met tal van andere spullen. Van Italiaanse bieren, pasta’s en sauzen, tot lifestyle artikelen als armbanden, comic books en natuurlijk een uitgebreid assortiment (Italiaanse) haar- en baardproducten en scheersets. Stefano: “Ik wilde mijn hart erin leggen en de passie overbrengen. Ja, ik denk dat het gelukt is en dat er iets moois is neergezet, dat volstrekt nieuw is voor Borne en wijde omgeving.” (AJ/BM)
 

The Italian Barber is straks zes dagen per week geopend. Op maandag en donderdag van 18.00 tot 22.00 uur, op dinsdag en woensdag van 09.00 tot 18.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.theitalianbarber.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Takko Fashion opent vestiging in Borne

Er wordt op dit moment hard gewerkt in drie leegstaande winkelpanden aan de Bakkersteeg en...
28-05-2024

Woonwinkel Nyhus opent in de Nijstad

Volgende week zaterdag,1 juni, opent de Bornse Mascha Nijhuis haar fonkelnieuwe woonwinkel in de...
21-05-2024

HEMA vernieuwt en sluit daarom een week

“Eerlijk gezegd is het ook geen overbodige luxe”, aldus Anja Smelter, filiaalmanager...
06-05-2024

Davy Roord wint MasterChef titel op Mallorca

In januari won chef-kok Davy Roord van Restaurant Dorset op de Horecava vakbeurs in Amsterdam...
03-05-2024

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024