Raad unaniem voor verbindingsweg
Provincie besluit waarschijnlijk begin volgend jaar

Raad unaniem voor verbindingsweg

De gemeenteraad van Borne heeft zich donderdagavond unaniem uitgesproken voor de aanleg van de Gemeentelijke Verbindingsweg om een start te kunnen maken met het aanpakken van de problematiek van de vijf spoorse doorsnijdingen binnen de gemeente. Met het realiseren van de verbindingsweg mét tunnelvoorziening langs industrieterrein De Molenkamp kunnen Prins Bernardlaan en Oonksweg fors worden ontlast en de knip in de N743 worden gerealiseerd.

De gemeenteraad schaart zich hiermee volledig achter het standpunt dat het College van B & W eerder innam.

 

Motie om regelmatig verkeersstromen te meten
Indien de Provincie instemt gaat dus als eerste de schop in de grond voor de GVW met in het kielzog hiervan de knip in de N743.

Alle politieke partijen konden zich hier in vinden, maar hebben ook geluisterd naar de vrees voor eventuele ongewenste bijeffecten van de totaalvisie, zoals tijdens de Bijpraatsessie en de informatieavond door bewoners verwoord.

Omdat mogelijke knelpunten nog onvoldoende in beeld zouden zijn wordt het college middels een raadsbreed ingediende motie opgeroepen regelmatig de verkeersstromen te meten en adequaat te reageren indien aanvullende maatregelen nodig zijn.

 

En verder

Bert Oude Lansink (CDA)  pleitte er verder voor om ook meteen haast te maken met het aanpassen van de spoorovergang in de Deldensestraat en de fietstunnel in de Bornebroeksestraat. “Alleen een verbindingsweg lost veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid niet op aan de binnenkant van Borne”.

De VVD introduceerde bij monde van Nico Lansink Rotgerink nog een nieuw begrip in de hele discussie, namelijk de ‘ zachte knip’ , waarbij de N743 wordt afgewaardeerd tot een wijkontsluitingsweg met eventueel vrij liggende fietspaden. Daarnaast vindt de VVD de tunnels in de Azelosestraat en Bornebroeksestraat volgens de eerste schetsen te ingrijpend.

De SP is bezorgd over het risico dat de Provincie niet mee gaat werken en wil een plan B in het achterhoofd houden.

 

Zwolle aan zet

Een delegatie van het college vertrok vrijdag in alle vroegte met plan A, de GVW, richting Zwolle om de keuze van de gemeente aan gedeputeerde Boerman mede te delen en de Provincie te verzoeken medewerking te verlenen aan deze eerste stapsteen in de totaalvisie. Vermoedelijk wordt over de kwestie besloten tijdens de eerste vergadering van Provinciale Staten in het nieuwe jaar. Het college gaat echter niet lijdzaam zitten afwachten tot er wel of geen witte rook uit het Provinciehuis komt, maar verzoekt om de aanvraag gezamenlijk (Provincie en gemeente Borne) te beoordelen in relatie tot de omgevingsvisie en verkeersvisie van Overijssel. Dit gezamenlijke onderzoek zou nog voor de Kerst afgerond moeten zijn.

 

 

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 01 nov 2014
@Henk: Welke weg? Nou, die om nog een enkele koe te sparen, niet recht toe, recht aan , maar met veel bochten naar de zijkant van het industrie terrein gaat, (vooral) om te bereiken dat snelverkeer richting Almelo, Zenderen, Hertme en Albergen, niet langer over de Prins Bernhardlaan giert.
Henk — 31 okt 2014
"Gemeentelejke Verbindingsweg"
A) welke weg?
B) waarom over die prachtige Zenderense Esch?
reageren op deze pagina
Alwin — 31 okt 2014
@Henk&Joke

Dus jullie vinden het leven van een koe op de Zenderense Esch belangrijker dan die van de inwoners van Borne die dag in dag uit elke ochtend en avond een hele stoet aan auto's voor de deur langskrijgen die een walm aan uitlaatgassen uitstoten?
Joke — 31 okt 2014
Handen af van de Zenderense Esch!!!

Borne experimenteert met nieuw stembiljet

De voorbereiding voor de Europese verkiezingen in Borne is begonnen. Maandagavond ontvingen de...
14-05-2024

Meulenbroek Dierenartsen bestaat 15 jaar

ADVERTORIAL • Wat gaat de tijd snel! 15 jaar geleden begonnen wij uit het niets onze...
06-05-2024

Strijdend onder Britse vlag

In Green Park, hartje Londen, staat het in 2012 door koningin Elisabeth onthulde...
03-05-2024

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024