Carnavalsminnend Zenderen viert ‘t online
06-02-2021
GALA DOLDRAEJERS WORDT IN RUIM 400 HUISKAMERS MEEBELEEFD

Carnavalsminnend Zenderen viert ‘t online

Traditioneel viert Zenderen het weekend vóór het eigenlijke carnaval het grootse gala. Tal van commissies en geledingen binnen De Doldraejers voeren dan een act op in de feesttent aan de Lidwinaweg én natuurlijk worden dan ook de nieuwe hoogheden gepresenteerd die het komende carnavalsjaar de feestende massa zullen aanvoeren. Dit keer gaat het allemaal anders. Er is geen feesttent, Prins Martijn en Prinses Carmen zwaaien de scepter al een jaar en het gala, nou… dat gaat ‘gewoon’ online. Zaterdagavond was het zover. De ‘Allereerste, allerenigste Online Doldraejers Gala Avond’ zoals het in de aankondiging werd genoemd, werd in ruim 400 huiskamers met veel belangstelling en enthousiasme gevolgd.

 

Ruim 300 Doldwaze PretPakketten

Speciaal hiervoor had de Gala-commissie het Doldraejers Doldwaze PretPakket samengesteld met daarin tal van versnaperingen en drankjes, feestneuzen, serpentines en ballonnen. Aan niets zou het de thuisblijvers immers moeten ontbreken. Zaterdagmorgen werd in alle vroegte begonnen met het rondbrengen van de pakketten. Voorzitter Gerben Besselink kon toen al niet anders dan tevreden zijn. “Iedereen is er mee bezig”, zo vertelde hij. “We brengen vandaag ruim 300 pakketten rond, goed voor zeker 800 kijkers vanavond. En dat betekent zeker zoveel mensen als die we normaal in de tent ontvangen. Dit is gewoon top”, zegt hij met een stralend gezicht.

 

Natte Nico

Woorden die hij bij de start van de online avond weer zou herhalen, waarna zich een bonte mengeling van speciaal vervaardigde filmpjes ontrolde, waarin onder meer de mini-Draejdeerntjes, de Draejpiepers, de Raad van 11 én het bestuur acteerden. Natte Nico, de glazenwasser en ‘droom van iedere vrouw’, gaf een geweldige buut ten beste waarin hij menig Zenderens’ carnavalist op de hak nam, waarna de Draejwiefkes volledig coronaproof het eerste mannelijke wiefke Rien wegwijs maakten in hun danskwaliteiten. Het programma voor de pauze werd afgesloten met een vermakelijke bingo.

 

Na een korte pauze ging het programma onverdroten voort met een grote variatie aan acts. Van Draejdeerntjes tot Raad van Plezier en van Galacommissie tot de Tis Ma Waj Went Band. En zo ontspon zich een uiterst vermakelijke kijkavond die bijna 2,5 uur zou duren. Het resultaat mocht er zijn, vond ook Gerben Besselink na afloop. Iedereen had zijn uiterste best gedaan, het plezier onderling spatte er niet zelden van af. Toch hoopt de carnavalsvereniging volgend jaar weer als vanouds het gala te kunnen vieren. “In 2022 zitten we weer lekker met ons allen in de grote tent”, zei Prins Martijn. “En doorrr…” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Gerard Welberg — 06 feb 2021
Trots da'k Doldreajer bin. Het was Top.

Rode draad begint te rollen

Een rode draad op de Ennekerdijk verbindt, op vrijdagmiddag 26 februari, diverse culturele...
26-02-2021

Textielfestival ‘kindje’ van acht Twentse musea

Drie jaar geleden zochten vijf Twentse musea elkaar op: het Bussemakerhuis, Oyfo Kunst &...
24-02-2021

Wat komt er uit de kast van Bussemakerhuis?

Menigeen haalde onlangs de dikke wintertrui uit de kast. In het museum Bussemakerhuis heeft men...
15-02-2021

Carnavalsoorlog in Borne

Feestjes, bier en een bult gezelligheid, zo zien de maanden in aanloop naar carnaval er...
13-02-2021

Imke Leussink leest het beste voor

Anders dan anders, zoals zoveel in deze tijd, werd vanmiddag in het Kulturhus in Borne een...
10-02-2021

‘Borne is voorbeeld voor textielgemeenten’

Daniëlla van de Stelt, projectleider van het Textiel Festival Twente is blij met de inzet...
08-02-2021