Carnavalsminnend Zenderen viert ‘t online
06-02-2021
GALA DOLDRAEJERS WORDT IN RUIM 400 HUISKAMERS MEEBELEEFD

Carnavalsminnend Zenderen viert ‘t online

Traditioneel viert Zenderen het weekend vóór het eigenlijke carnaval het grootse gala. Tal van commissies en geledingen binnen De Doldraejers voeren dan een act op in de feesttent aan de Lidwinaweg én natuurlijk worden dan ook de nieuwe hoogheden gepresenteerd die het komende carnavalsjaar de feestende massa zullen aanvoeren. Dit keer gaat het allemaal anders. Er is geen feesttent, Prins Martijn en Prinses Carmen zwaaien de scepter al een jaar en het gala, nou… dat gaat ‘gewoon’ online. Zaterdagavond was het zover. De ‘Allereerste, allerenigste Online Doldraejers Gala Avond’ zoals het in de aankondiging werd genoemd, werd in ruim 400 huiskamers met veel belangstelling en enthousiasme gevolgd.

 

Ruim 300 Doldwaze PretPakketten

Speciaal hiervoor had de Gala-commissie het Doldraejers Doldwaze PretPakket samengesteld met daarin tal van versnaperingen en drankjes, feestneuzen, serpentines en ballonnen. Aan niets zou het de thuisblijvers immers moeten ontbreken. Zaterdagmorgen werd in alle vroegte begonnen met het rondbrengen van de pakketten. Voorzitter Gerben Besselink kon toen al niet anders dan tevreden zijn. “Iedereen is er mee bezig”, zo vertelde hij. “We brengen vandaag ruim 300 pakketten rond, goed voor zeker 800 kijkers vanavond. En dat betekent zeker zoveel mensen als die we normaal in de tent ontvangen. Dit is gewoon top”, zegt hij met een stralend gezicht.

 

Natte Nico

Woorden die hij bij de start van de online avond weer zou herhalen, waarna zich een bonte mengeling van speciaal vervaardigde filmpjes ontrolde, waarin onder meer de mini-Draejdeerntjes, de Draejpiepers, de Raad van 11 én het bestuur acteerden. Natte Nico, de glazenwasser en ‘droom van iedere vrouw’, gaf een geweldige buut ten beste waarin hij menig Zenderens’ carnavalist op de hak nam, waarna de Draejwiefkes volledig coronaproof het eerste mannelijke wiefke Rien wegwijs maakten in hun danskwaliteiten. Het programma voor de pauze werd afgesloten met een vermakelijke bingo.

 

Na een korte pauze ging het programma onverdroten voort met een grote variatie aan acts. Van Draejdeerntjes tot Raad van Plezier en van Galacommissie tot de Tis Ma Waj Went Band. En zo ontspon zich een uiterst vermakelijke kijkavond die bijna 2,5 uur zou duren. Het resultaat mocht er zijn, vond ook Gerben Besselink na afloop. Iedereen had zijn uiterste best gedaan, het plezier onderling spatte er niet zelden van af. Toch hoopt de carnavalsvereniging volgend jaar weer als vanouds het gala te kunnen vieren. “In 2022 zitten we weer lekker met ons allen in de grote tent”, zei Prins Martijn. “En doorrr…” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Gerard Welberg — 06 feb 2021
Trots da'k Doldreajer bin. Het was Top.

Stedelijk Orkest raakt gevoelige snaar

In een goed gevulde recreatiezaal van het Maria Mediatrix in Azelo bracht het Stedelijk Orkest...
27-06-2022

Blřf viert 30-jarig jubileum met schitterend...

Vrijdagavond trad Bløf op in het Openluchttheater in Hertme in het kader van Metropool...
24-06-2022

Belevingstheater maakt opnieuw indruk

Dinsdagavond was de tweede van de drie avonden waarop het Belevingstheater dat op zaterdag 2...
22-06-2022

Gregorius jubileert met memorabel concert

Ruim 400 bezoekers kwamen zaterdagavond naar het Openluchttheater in Hertme om het...
18-06-2022

Hits van Suzan & Freek in Hertme

Jaarlijks programmeert Poppodium Metropool vier concerten in het Openluchttheater Hertme, als er...
31-05-2022

De stoom is voor even terug op het spoor

Waren het een week geleden nog veertien postkoetsen die Borne doorkruisten, vandaag was het de...
28-05-2022