Deze week geen inzameling afval
08-02-2021
TWENTE MILIEU ROEPT OP AFVAL ZOVEEL MOGELIJK THUIS TE BEWAREN

Deze week geen inzameling afval

Door het extreme winterweer is het voor Twente Milieu deze week niet mogelijk om veilig de containers van inwoners te legen. Op dit moment zijn de medewerkers van Twente Milieu druk bezig om de wegen begaanbaar te maken en te zorgen dat de verzamelcontainers zo goed mogelijk bereikbaar zijn. “We vinden het niet veilig genoeg om met onze zware voertuigen de buurten in te gaan. De wagens hebben door de lage buitentemperatuur verminderde grip, dit zou kunnen leiden tot gevaarlijke situaties die we uiteraard willen voorkomen. Daarom hebben we besloten deze week geen containers aan huis te legen”, aldus Charles Vinke, directeur-bestuurder van Twente Milieu. Op vrijdagmiddag 12 februari verwacht Twente Milieu meer te kunnen zeggen over nieuwe inzameldagen.

 

Twente Milieu vraagt inwoners het afval zo veel mogelijk thuis te bewaren. Als dat bijvoorbeeld door hygiëne niet gaat, wordt geadviseerd om het afval weg te gooien in een daarvoor bestemde verzamelcontainer bij winkelcentra. Deze staan vaak langs hoofdwegen die prioriteit hebben in de strooi- en sneeuwroutes.

 

Gemaakte afspraken aan huis worden geannuleerd of verzet
Afhankelijk van het type afspraak wordt deze geannuleerd of verzet. Inwoners vinden op www.twentemilieu.nl/winterweer de actuele informatie over afspraken.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
J. Bakker — 12 feb 2021
Er wordt geadviseerd om het afval weg te gooien in een daarvoor bestemd bestemde verzamelcontainer bij winkelcentra. Deze staan vaak langs hoofdwegen die prioriteit hebben in de strooi- en sneeuwroutes. Het probleem alleen is: hoe kom je daar als de wegen bijna onbegaanbaar en onveilig zijn door de hoeveelheid sneeuw. Je komt er bijna niet door, laat staan degenen in een rolstoel of scootmobiel. Zij zijn hulpeloos. In straten met veel ouderen is niets gedaan. Tja, een keer strooien op het dikke sneeuwdek door Twente Milieu. Wat dan niet ingereden wordt. Met gevolg dat ook krantenbezorgers, thuiszorg en andere bezorgers er bijna niet doorkomen. Nu er een paar dagen geen sneeuw is gevallen zou je denken dat de andere wegen met minder prioriteit worden aangepakt. Maar helaas!! Meer betalen voor minder service. De moderne tijd hè. In de tijd dat de Gemeente het nog zelf deed was dit toch wel beter geregeld. Toen werden andere noodzakelijke wegen nog wel sneeuwvrij gemaakt.
Mark Strootman — 09 feb 2021
Begrijp ik goed dat de vuilnismannen nu ook helpen met het begaanbaar maken van de wegen? Misschien dat ze dan ook eens een keer de Baars sneeuwvrij kunnen maken?
Balkema — 08 feb 2021
Straks gaan ze het ook nog als argument gebruiken om bomen niet te snoeien en het bestrijden van processierupsen.

De aanhouder wint of op hoop van zegen?

Dat het nooit meer zal voorkomen, is waarschijnlijk ijdele hoop. Toch hoopt de gemeente met de...
19-07-2021

Kabinet verscherpt coronamaatregelen

Tijdens een extra persconferentie vrijdagavond maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de...
09-07-2021

Een van de planmakers over de AZC-locatie

Voorlopig keert de rust weer even terug in de vaak verhitte discussies over de toekomst van de...
09-07-2021

Brandweer bevrijdt miauwende verstekeling

Maandagmorgen kreeg de Brandweer Borne een melding dat er een dier in de problemen was geraakt...
05-07-2021

Twente Milieu verwijdert afvalbak

Het bericht op BorneBoeit zondagmorgen over de plek van een afvalbak bij het gedenkteken aan de...
28-06-2021

Een ongelukkige combinatie…

Langs het fietspad aan de Rondweg, ter hoogte van basisschool De Wheele, staat het gedenkteken...
27-06-2021