Deze week geen inzameling afval
08-02-2021
TWENTE MILIEU ROEPT OP AFVAL ZOVEEL MOGELIJK THUIS TE BEWAREN

Deze week geen inzameling afval

Door het extreme winterweer is het voor Twente Milieu deze week niet mogelijk om veilig de containers van inwoners te legen. Op dit moment zijn de medewerkers van Twente Milieu druk bezig om de wegen begaanbaar te maken en te zorgen dat de verzamelcontainers zo goed mogelijk bereikbaar zijn. “We vinden het niet veilig genoeg om met onze zware voertuigen de buurten in te gaan. De wagens hebben door de lage buitentemperatuur verminderde grip, dit zou kunnen leiden tot gevaarlijke situaties die we uiteraard willen voorkomen. Daarom hebben we besloten deze week geen containers aan huis te legen”, aldus Charles Vinke, directeur-bestuurder van Twente Milieu. Op vrijdagmiddag 12 februari verwacht Twente Milieu meer te kunnen zeggen over nieuwe inzameldagen.

 

Twente Milieu vraagt inwoners het afval zo veel mogelijk thuis te bewaren. Als dat bijvoorbeeld door hygiëne niet gaat, wordt geadviseerd om het afval weg te gooien in een daarvoor bestemde verzamelcontainer bij winkelcentra. Deze staan vaak langs hoofdwegen die prioriteit hebben in de strooi- en sneeuwroutes.

 

Gemaakte afspraken aan huis worden geannuleerd of verzet
Afhankelijk van het type afspraak wordt deze geannuleerd of verzet. Inwoners vinden op www.twentemilieu.nl/winterweer de actuele informatie over afspraken.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
J. Bakker — 12 feb 2021
Er wordt geadviseerd om het afval weg te gooien in een daarvoor bestemd bestemde verzamelcontainer bij winkelcentra. Deze staan vaak langs hoofdwegen die prioriteit hebben in de strooi- en sneeuwroutes. Het probleem alleen is: hoe kom je daar als de wegen bijna onbegaanbaar en onveilig zijn door de hoeveelheid sneeuw. Je komt er bijna niet door, laat staan degenen in een rolstoel of scootmobiel. Zij zijn hulpeloos. In straten met veel ouderen is niets gedaan. Tja, een keer strooien op het dikke sneeuwdek door Twente Milieu. Wat dan niet ingereden wordt. Met gevolg dat ook krantenbezorgers, thuiszorg en andere bezorgers er bijna niet doorkomen. Nu er een paar dagen geen sneeuw is gevallen zou je denken dat de andere wegen met minder prioriteit worden aangepakt. Maar helaas!! Meer betalen voor minder service. De moderne tijd hè. In de tijd dat de Gemeente het nog zelf deed was dit toch wel beter geregeld. Toen werden andere noodzakelijke wegen nog wel sneeuwvrij gemaakt.
Mark Strootman — 09 feb 2021
Begrijp ik goed dat de vuilnismannen nu ook helpen met het begaanbaar maken van de wegen? Misschien dat ze dan ook eens een keer de Baars sneeuwvrij kunnen maken?
Balkema — 08 feb 2021
Straks gaan ze het ook nog als argument gebruiken om bomen niet te snoeien en het bestrijden van processierupsen.

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024