Deze week geen inzameling afval
08-02-2021
TWENTE MILIEU ROEPT OP AFVAL ZOVEEL MOGELIJK THUIS TE BEWAREN

Deze week geen inzameling afval

Door het extreme winterweer is het voor Twente Milieu deze week niet mogelijk om veilig de containers van inwoners te legen. Op dit moment zijn de medewerkers van Twente Milieu druk bezig om de wegen begaanbaar te maken en te zorgen dat de verzamelcontainers zo goed mogelijk bereikbaar zijn. “We vinden het niet veilig genoeg om met onze zware voertuigen de buurten in te gaan. De wagens hebben door de lage buitentemperatuur verminderde grip, dit zou kunnen leiden tot gevaarlijke situaties die we uiteraard willen voorkomen. Daarom hebben we besloten deze week geen containers aan huis te legen”, aldus Charles Vinke, directeur-bestuurder van Twente Milieu. Op vrijdagmiddag 12 februari verwacht Twente Milieu meer te kunnen zeggen over nieuwe inzameldagen.

 

Twente Milieu vraagt inwoners het afval zo veel mogelijk thuis te bewaren. Als dat bijvoorbeeld door hygiëne niet gaat, wordt geadviseerd om het afval weg te gooien in een daarvoor bestemde verzamelcontainer bij winkelcentra. Deze staan vaak langs hoofdwegen die prioriteit hebben in de strooi- en sneeuwroutes.

 

Gemaakte afspraken aan huis worden geannuleerd of verzet
Afhankelijk van het type afspraak wordt deze geannuleerd of verzet. Inwoners vinden op www.twentemilieu.nl/winterweer de actuele informatie over afspraken.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
J. Bakker — 12 feb 2021
Er wordt geadviseerd om het afval weg te gooien in een daarvoor bestemd bestemde verzamelcontainer bij winkelcentra. Deze staan vaak langs hoofdwegen die prioriteit hebben in de strooi- en sneeuwroutes. Het probleem alleen is: hoe kom je daar als de wegen bijna onbegaanbaar en onveilig zijn door de hoeveelheid sneeuw. Je komt er bijna niet door, laat staan degenen in een rolstoel of scootmobiel. Zij zijn hulpeloos. In straten met veel ouderen is niets gedaan. Tja, een keer strooien op het dikke sneeuwdek door Twente Milieu. Wat dan niet ingereden wordt. Met gevolg dat ook krantenbezorgers, thuiszorg en andere bezorgers er bijna niet doorkomen. Nu er een paar dagen geen sneeuw is gevallen zou je denken dat de andere wegen met minder prioriteit worden aangepakt. Maar helaas!! Meer betalen voor minder service. De moderne tijd hè. In de tijd dat de Gemeente het nog zelf deed was dit toch wel beter geregeld. Toen werden andere noodzakelijke wegen nog wel sneeuwvrij gemaakt.
Mark Strootman — 09 feb 2021
Begrijp ik goed dat de vuilnismannen nu ook helpen met het begaanbaar maken van de wegen? Misschien dat ze dan ook eens een keer de Baars sneeuwvrij kunnen maken?
Balkema — 08 feb 2021
Straks gaan ze het ook nog als argument gebruiken om bomen niet te snoeien en het bestrijden van processierupsen.

Bombardementen op Borne

In de jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog was er altijd een latente dreiging uit de lucht. Het...
28-02-2021

Kabinet zwicht deels voor druk

Dinsdagavond was het weer zover, de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de...
23-02-2021

Verbonden door de oorlog

De bewoners van Midden-Limburg moesten begin 1945 evacueren en iedereen moest vertrekken. In...
09-02-2021

Wel een versoepeling, maar…

“We snakken allemaal naar zekerheid, maar 100 procent zekerheid is niet te geven”,...
02-02-2021

Weer aanrijding op Prins Bernhardlaan

Was het maandagmiddag op de Prins Bernhardlaan nog raak op de kruising met de Oonksweg, amper 24...
02-02-2021

Avondklok: strafmaatregel of redmiddel?

Sinds ruim een week kennen we in ons land de avondklok. De invoering ervan had nogal wat voeten...
01-02-2021