Imke Leussink leest het beste voor
NATIONALE VOORLEESWEDSTRIJD ANDERS DOOR CORONA

Imke Leussink leest het beste voor

Anders dan anders, zoals zoveel in deze tijd, werd vanmiddag in het Kulturhus in Borne een voorronde van de nationale voorleeswedstrijd gehouden. Waar het eigenlijk de bedoeling was dat slechts een zeer beperkt aantal mensen aanwezig zou zijn bij de wedstrijd, werd de wedstrijd nu zonder voorlezers en publiek gehouden. Hoe dan?

 

Vorige week zijn de winnaars van alle basisscholen in de gemeente Borne in de gelegenheid gesteld om hun voorleestalent te laten zien. Alle kandidaten zijn toen op video opgenomen. En die video’s werden vanmiddag vertoond aan een driekoppige jury. De juryleden waren Harmke Willems (oud bibliothecaris en voorleesspecialist, tevens juryvoorzitter), Martin Velten (wethouder van de gemeente Borne) en Hans van Rheenen (redactielid van BorneBoeit).

 

Live-stream

Vanaf 14.00 uur vanmiddag was de wedstrijd voor iedereen via een live-stream te volgen. De prestaties van alle negen kandidaten werden beoordeeld. Telkens als er een kandidaat was geweest, gaf een van de juryleden daar een kort commentaar op. De middag werd verder aan elkaar gepraat door Judith Verbeij van de Bibliotheek Borne.

 

Tijdens een korte pauze tussen de voorleesbeurten in trad een ander Borns talent op: zangeres Elisabeth Bisaku. Zij werd op gitaar begeleid door Frank Droste, directeur van het Kulturhus.

 

'Er kan er maar één de beste zijn'

De winnaars van de verschillende basisscholen in de gemeente deden hun uiterste best om indruk te maken op de jury. Zij kozen zowel spannende als humoristische verhalen om voor te lezen. Maar niet alleen de inhoud van het verhaal telde voor de jury, zij letten ook op zaken als stemgebruik, emoties en verstaanbaarheid. Nadat alle video’s waren bekeken en beluisterd trok de jury zich terug voor overleg.

 

Het was Harmke Willems die uiteindelijk de winnaar bekend maakte: “Er kan er maar één de beste zijn en dat is Imke Leussink van de Dalton basisschool Beekpark!” Zij las voor uit het boek “Opa Appel is de beste” van Janneke Schotveld. Imke werd gevraagd om met spoed naar het Kulturhus te komen om haar prijs in ontvangst te nemen. Nou, dat lukte, binnen de kortste keren was zij er en nam, nog een beetje beduusd, haar oorkonde, bloemen en boekenbon in ontvangst. Imke gaat nu door naar de volgende ronde, die op 12 maart in Almelo wordt gehouden. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Rode draad begint te rollen

Een rode draad op de Ennekerdijk verbindt, op vrijdagmiddag 26 februari, diverse culturele...
26-02-2021

Textielfestival ‘kindje’ van acht Twentse musea

Drie jaar geleden zochten vijf Twentse musea elkaar op: het Bussemakerhuis, Oyfo Kunst &...
24-02-2021

Wat komt er uit de kast van Bussemakerhuis?

Menigeen haalde onlangs de dikke wintertrui uit de kast. In het museum Bussemakerhuis heeft men...
15-02-2021

Carnavalsoorlog in Borne

Feestjes, bier en een bult gezelligheid, zo zien de maanden in aanloop naar carnaval er...
13-02-2021

‘Borne is voorbeeld voor textielgemeenten’

Daniëlla van de Stelt, projectleider van het Textiel Festival Twente is blij met de inzet...
08-02-2021

Van Biënnale Venetië naar Koetshuis Borne

Tot 1 april kan de voorbijganger weer vrij en in alle rust, herhaaldelijk, genieten van het...
08-02-2021