Lentefeestje voor de koeien
18-04-2021
JAARLIJKSE WEIDEGANG BIJ ARJAN BONTHUIS TREKT VEEL VROLIJKE GEZICHTEN

Lentefeestje voor de koeien

Zondagmorgen om 09.30 uur was het zover en konden de staldeuren bij boer Arjan Bonthuis aan de Hebbrodsweg voor de eerste keer dit jaar worden geopend. Het is bij Bonthuis de dag van de jaarlijkse weidegang en dat betekent dat zijn kudde koeien na een lange, donkere winter dan eindelijk weer de wei in mogen. Traditioneel goed voor een vrolijke stemming. Niet alleen bij de boer zelf, maar zeker ook bij de viervoetige dames, de hoofdrolspelers van vandaag.

 

En zo kon het gebeuren dat na enkele aarzelende stapjes van de eerste koe de rest al snel haar voorbeeld volgde en al springend en dansend de groene, verleidelijke wei in trok. Gadegeslagen door een groot aantal belangstellenden die al net zo vrolijk het hele spektakel aan zich voorbij zagen gaan. Na een klein kwartiertje was het spektakel voorbij en keerde de rust terug. En daarmee was de lente echt een feit. (RH/DdG)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Paul Cohn — 19 apr 2021
wie niet leest, die niet weet:
Toeschouwers zijn ook dit jaar welkom om de weidegang te bekijken. Vanwege corona natuurlijk wel met inachtneming van de geldende maatregelen. Dat wil zeggen dat er goed anderhalve meter afstand bewaard moet worden en toeschouwers rondom de weide worden verdeeld. Het staat nog stééds op: www.borneboeit.nl/303/nieuws?category=2
Maar blijkbaar zijn er meer schrijvers dan lezers in Borne, want https://allecijfers.nl/nieuws/corona-virus-covid19-verschil-in-bevestigde-besmettingen-per-dag-nederland-provincie-gemeente/ wordt al helemáál niet gelezen in Borne, een van de toppers voor wat betreft de van dag-t0t-dag gerapporteerde Corona-besmettingen... Nee heren, geen gekke koeien ziekte, maar gekke Melbuuln ziekte!
T Huiskes — 19 apr 2021
@Azijnzeiker: ELKE dag ga ik naar buiten, wandel of fiets ik en geniet van het leven! En zeker ik kan dat iedereen aanraden.
Azijnzeiker — 18 apr 2021
Beste T. Huiskes, ik maak mij ernstig zorgen om u. Uit al uw reacties blijkt dat de corona een dermate grote invloed op u heeft en dat het u bezig houdt.Pluk de dag, ga lekker naar buiten, laat los en geniet van wat er wel kan.
Anne — 18 apr 2021
Even de sores van alle dag vergeten en de buitenlucht opzoeken met je gezin, dat is zo dom nog niet.....
Naar de supermarkt gaan en daar in een rij met je karretje achter elkaar aan sjokken, dat lijkt me minder safe als we dan toch elkaar willen herinneren aan al die regeltjes.

Het zou mooi zijn als al die enthousiaste burgers na deze vrolijke koeienparade straks ook de weg weten te vinden naar de boerderijwinkels............
T Huiskes — 18 apr 2021
Iedereen vind dat ik een zuurpiet ben. De koeien van Arjan werden van stal gehaald en vrij gelaten in een grote wei. Zoals Arjan al zei: er waren meer mensen aanwezig dan koeien ... Je vraagt je of de mensen die er waren even vergeten waren dat er een pandemie (of epidemie) gaande is op dit moment. Oh, oh, een beetje dom, zou iemand gezegd hebben jaren geleden? Hint: ze wordt binnenkort 50!

 

 

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024