‘Escaperoom Borne wordt een beleving!’
KOEN SCHUKKINK EN JELMER WEKEN REALISEREN DROOM BIJ KIDS CITY

‘Escaperoom Borne wordt een beleving!’

De een is politieman, de ander front and back-end developer. Beiden zijn ze 30, opgegroeid in de Stroom Esch en vrienden van elkaar. En sinds kort zelfs zakelijke partners. We hebben het over Koen Schukkink en Jelmer Weken, die hun vrije tijd de komende maanden vooral zullen doorbrengen op de bovenverdieping van Kids City aan de Bornerbroeksestraat. Daar creëren ze de eerste escaperoom van Borne. Niet zomaar een… “Nee hoor, dit moet the top of the bill worden in ons land”, zo klinkt het stellig.

 

Wonderlijke mix

Escaperooms vormen al enkele jaren een fenomeen in de uitgaanswereld. Bedoeld voor groepen mensen die van een uitdaging houden, actief vermaak zoeken en met slim nadenken allerlei (al dan niet technologische) puzzels oplossen. En dat dan nog eens binnen de gestelde tijd om weer uit de kamer te kunnen ontsnappen. “Vooral jongvolwassenen voelen zich tot de escaperooms aangetrokken”, weet Koen, “en het is uitermate geschikt voor team- en personeelsfeesten.” Hun ideeën en fantasieën vormen een wonderlijke mix van commercie en technologische haalbaarheid. En het zou zomaar eens de sleutel van een doorslaand succes kunnen worden.

 

“Samen hebben we inmiddels enkele escaperooms gedaan en een room is pas goed als het een duidelijk thema heeft, als het origineel is. “Er moet iets aan de hand zijn en je moet voortdurend inspelen op de verbeelding van mensen”, vult Jelmer aan. Volgens beiden hoeft een escaperoom dan ook niet per definitie eng te zijn, áls er maar een pakkend verhaal achter zit. “Inhoudelijk kunnen we er allemaal nog niks over verklappen natuurlijk, maar dat ons thema met piraten van doen heeft, dat kun je in deze omgeving wel raden.”

 

Komend weekend op Kringloop-date

Voor de rest blijft het allemaal nog top secret. Koen: “Er moet nog heel veel gebeuren, De ruimte van zo’n 60 m² moet straks vol staan met verrassing en spanning. Als we een groep van 7 à 10 mensen binnen hebben, dient het voor hen een uur lang beleving te zijn. Komend weekend gaan we op Kringloop-date om spullen te vinden waarin we de puzzels kunnen inbouwen. En als mensen nog oude koloniale spullen op zolder hebben liggen, hoop ik dat ze aan ons denken. Ja, deze escaperoom moet écht spraakmakend worden en tot de absolute top van ons land gaan behoren.”

 

Escaperoom bezoekers vormen steeds meer een bijzondere scene en reizen stad en land af voor hun vermaak. “Dus moet je uitblinken en daarom is Kids City in Borne ook zo’n ideale plek. Dichtbij de snelweg, met goede parkeervoorzieningen én met een station in de buurt. Bovendien is Borne een echte groeigemeente met veel jonge mensen.” Volgens Koen vormen de mogelijkheden die Kids City biedt nog meer voordelen. “Ja, er kan hier gegeten en gedronken worden, dus perfect voor een feestje. En bovendien spelen de activiteiten zich hier nu voornamelijk overdag af, terwijl wij meer in de avonduren actief zijn. Toch is het ook mogelijk in onze escaperoom kinderfeestjes te houden, zodat we elkaar mooi kunnen versterken.”

 

Vooral een beleefmodel

Ergens in het najaar hopen ze hun eerste escaperoom te kunnen openen. En alhoewel het voor hen beiden vooral bedoeld is om ‘iets leuks te creëren’ (Koen) en ‘iets van mezelf te hebben’ (Jelmer) hopen ze er toch in te kunnen groeien. “Als het straks allemaal werkt en een succes blijkt, overwegen we meerdere escaperooms te openen. Het is geweldig leuk. Voor ons is het niet zozeer een verdienmodel, maar vooral een beleefmodel. Maar laten we eerst deze maar eens realiseren.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe Krey’nnus wordt ‘aans dan aans’

Met een bloedend hart sloot Angela Boomkamp eind februari de opvallende deuren van haar...
17-06-2022

Shoeby aan de Grotestraat: Here for you

ADVERTORIAL • Shoeby is here for you, waar je ook bent. Een van Shoeby’s 230 winkels...
14-06-2022

‘Special Sunday’ maakt verwachtingen waar

Voor heel velen was het zondagmiddag enkele uurtjes genieten in Borne. Een deel van het publiek...
12-06-2022

Zeut zomert met Manderveense aardbei

ADVERTORIAL • Onder het motto ‘Zomerkoninkjes met zomertijden’ voegt Zeut...
03-06-2022

Tijdelijke outlet Leurink aan Grotestraat

ADVERTORIAL • Leurink Mode opent de komende twee weekenden opnieuw een outlet store in de...
02-06-2022

Vier dagen feest bij Mooi Parfumerie Borne

ADVERTORIAL • Wie jarig is trakteert! Daarom is er vanaf woensdag 1 juni vier dagen lang...
31-05-2022