Openluchttheater start weer langzaam op
‘VOORSORTEREN OP KOMENDE VERSOEPELINGEN’

Openluchttheater start weer langzaam op

Vanaf 19 mei is er, zoals het er nu naar uitziet, voor openluchttheaters weer meer mogelijk. In eerste instantie mogen er slechts 30 mensen toegelaten worden, maar de verwachtingen zijn volgens voorzitter Herman Hullegie van het Openluchttheater Hertme toch zodanig dat men het tijd vond het programma weer op te starten, voorsorterend op meer versoepelingen. “We gaan ervan uit dat er vanaf half juni weer kleinschalige concerten gegeven kunnen worden in de open lucht en zetten het programma voor daarna deels weer in de startblokken, zodat we ook snel kunnen opschalen als het kan.”
 

Open Air concerten

In samenwerking met Metropool zullen er eind juni/begin juli weer Open Air concerten georganiseerd worden. Op dezelfde wijze als het vorig jaar nog een paar keer kon; (semi) akoestische optredens voor een beperkt aantal toeschouwers en met de nodige coronamaatregelen. Aan de invulling van het programma wordt momenteel hard gewerkt. In het weekend van 20 en 21 augustus zijn de maatregelen hopelijk zodanig versoepeld dat er weer als vanouds genoten kan worden van de concerten. Eén van de optredens zal in ieder geval die van Racoon zijn. Dat concert kon vorig jaar niet doorgaan en krijgt een herkansing in augustus dit jaar.
 

Ricciotti en Orkest Koninklijke Luchtmacht

Vaste gast in Hertme is het Ricciotti Ensemble. Zij mogen op 15 augustus weer hun kunsten vertonen. De enthousiaste jonge musici trekken altijd veel publiek in Hertme en gaan na een zo lange stilte ongetwijfeld helemaal los op het podium. Op 10 september is het de beurt aan het Orkest Koninklijke Luchtmacht, met het programma ‘Meet The Orchestra’ ter gelegenheid van haar 70-jarig bestaan. Een dag later staat alsnog Helligen Hendrik op de planken met zijn van vorig jaar doorgeschoven show ‘Hendrik’s Zotte Zomer Parade’.
 

Voorbereidingen worden ook getroffen om met Halloween kinderen weer heerlijk te laten griezelen van spoken, heksen en ander gespuis. De dag om vast te noteren in de agenda’s is 30 oktober.
 

Spookhoes

Voor het eerst is er ook een programma in het nieuwe Spookhoes. Een matineeconcert van No Songs For Old Men op 26 september en van het Strijkersensemble Enjoy op 12 december. Herman Hullegie: “Waarschijnlijk komt er ook een kindervoorstelling in het Spookhoes. We willen dit jaar eens uitproberen wat daar kan en welke mogelijkheden we voor de toekomst zien.”
 

Uiteraard is alles, noodgedwongen, nog met het nodige voorbehoud. Maar het begin is er. “We zijn er blij mee! We zijn een culturele instelling en het liefste wil je jong en oud laten genieten. Dat is onze core business tenslotte. Laat maar komen, die versoepelingen, we zijn er klaar voor!” (AJ)

 

Meer informatie:

Website Openluchttheater Hertme

Website Metropool

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ricciotti ensemble reist naar Ierland

Het Ricciotti ensemble geeft deze zomer optredens tijdens de Shamrock Shuffle in zowel Nederland...
19-07-2024

‘Heel mijn werk is religieus en niemand weet dat’

In de schilderachtige Oude Kerk in Borne, waar geschiedenis en kunst elkaar ontmoeten, vindt een...
14-07-2024

80’s en 90’s hits in Hertme

Hoewel de dag begon met regen, was de avond gevuld met zonnestralen in het openluchttheater. Een...
13-07-2024

Spetterende voorstelling van Racoon

Spetterend waren de omstandigheden voor het concert, met flinke regenbuien en flink wat...
12-07-2024

‘Muziek is goed voor Borne’

Zo'n kleine vierhonderd mensen genoten op deze zomeravond van muziek in de buitenlucht,...
08-07-2024

Aandacht voor natuur en mens in het Koetshuis

Eind april hebben het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Borne...
03-07-2024