Maan zingt en danst de sterren van de hemel
OPENLUCHTTHEATER HERTME TWEEMAAL UITVERKOCHT

Maan zingt en danst de sterren van de hemel

Zaterdagavond trad in het Openluchttheater in Hertme zangeres Maan op. Het was een aaneenschakeling van alle verschillende muziekstijlen die zij beheerst. De voormalige winnares van The Voice of Holland in 2016 doet er alles aan om vooral dicht bij zichzelf te blijven. Dat is ook de reden dat zij bij het schrijven van de lyrics van haar album ‘Onverstaanbaar’ aan alle nummers heeft meegeschreven.
 

Met name het nummer ‘Ze huilt maar ze lacht’ heeft veel indruk gemaakt. Niet alleen muzikaal, maar juist ook qua tekst. Het heeft veel mensen geraakt hoe zij duidelijk maakt dat wat je aan de buitenkant ziet niet altijd hoeft te zijn hoe mensen zich werkelijk voelen. Het is dan ook niet voor niets dat zij met dit nummer één van vele gouden platen scoorde. Ook heeft zij al drie platina platen gekregen.
 

Het is één van de nummers die op het album ‘Onverstaanbaar’ staan. Ook dat album heeft al de gouden status bereikt.
 

Onlangs nog heeft zij wekenlang op nummer 1 in de hitparades gestaan samen met Snelle. Het nummer ‘Blijven slapen’ heeft tien weken lang op nummer 1 gestaan in de Top 40 en staat er na negentien weken nog steeds in!
 

Vanavond

Strak gekleed kwam Maan op en begon aan een wervelende show vol zang en dans. Veel van haar eigen nummers kwamen voorbij, ook van haar debuutalbum. Het was heel bijzonder dat zij regelmatig het publiek in liep en daar doorging met zingen. Maar zij maakte ook contact met mensen uit het publiek. Zo liep zij naar de al 14 jaar bij elkaar zijnde Marieke en Martin uit Borne, omdat zij “voelde dat er heel veel liefde tussen deze twee was.” Zij droeg dan ook het nummer ‘Jij bent de liefde’ aan hen op. Naast haar eigen solowerk zong zij nummers die ze samen met ACDA en De Munnik en Typhoon enerzijds en Snelle anderzijds heeft gezongen. Ook een cover van het Hero-nummer ‘Toen ik je zag’ zat in de playlist.
 

Bente

Heel bijzonder werd het toen ook Bente op het podium kwam. Zij deed in 2012 mee aan The Voice Kids. Samen met haar heeft Maan het nummer ‘Nee is nee’ opgenomen. Het nummer is gericht tegen grensoverschrijdend gedrag. Iets wat Maan nog eens nadrukkelijk uitlegde vanavond. Verder prees zij de aanwezigen die het bekende T-shirt met de nee-is-nee-print droegen.
 

Uitstraling

Maar wat Maan het meest uitstraalde was dat zij zichzelf wil blijven en niet ten onder wil gaan in een wereld van blingbling. En zichzelf betekent voor haar oprecht en puur. De manier waarop ze zich tussen het publiek begaf en jonge kinderen erbij betrok straalde dat ook uit.
 

Slotnummer

Het heerlijk ritmische nummer ‘Hij is van mij’ werd als laatste gezongen en gespeeld. Daarbij mocht het publiek van de banken komen en op de eigen plaats meedansen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd: iedereen stond en swingde! Na een bedankje van Maan voor ieders komst werd zij bestormd door heel veel kinderen die een handtekening of selfie van of met haar wilden. Zij nam daar alle tijd voor, iets wat in de muziekwereld toch redelijk uitzonderlijk is… (HvR/RH)

 

 

reageren op deze pagina
Herman — 03 jul 2021
Direct op het nieuws.?
Mooie show van Maan en het bleef in principe droog. Mooie start voor volgende open air van metropool

Maan in Hertme

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024