Olympische gedachte gedijt in Zomerkamp
14-07-2021
TOPSPORTDAGEN OP MICRONIVEAU IN ‘T WOOLDRIK

Olympische gedachte gedijt in Zomerkamp

‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, luidt het aloude adagium tijdens de vierjaarlijkse Olympische Spelen. Over enkele weken zal het in Tokio niet anders klinken. Eenzelfde insteek is ook deze week al volop het motto tijdens het Zomerkamp op ’t Wooldrik, waarin aan bijna 90 kinderen vijf dagen lang sportief vermaak wordt geboden. En dat alles onder het thema Olympische Spelen. Maandag werd bij de aftrap van het evenement al de Olympische vlam ontstoken en vrijdag zal er ongetwijfeld ook een fraaie afscheidsceremonie zijn. Topsportdagen op microniveau dus, waarin plezier de motor vormt.
 

Olympisch dorp

Patrick Bakhuis van Borne Sport is samen met zijn team sportcoaches de drijvende kracht achter het evenement. “Eigenlijk hadden we het allemaal nog veel groter willen aanpakken”, zegt hij. “Met bijvoorbeeld een Olympisch dorp waar de kinderen ook overnachten, maar corona maakte dit - net als vorig jaar - helaas onmogelijk. Desondanks is het een hele leuke vijfdaagse geworden waarin we, alleen al door de weersomstandigheden, voortdurend moeten improviseren. Maar de kinderen genieten ervan en daar is het ons uiteindelijk om begonnen.”
 

Veel kans op verveling hoeft er voor de kinderen van 6 tot en met 12 jaar dan ook niet op de loer te liggen. Op maandag en vrijdag zijn ze er allemaal, de dinsdag, woensdag en donderdag kunnen al naar gelang hun interesse worden bijgewoond. En tijdens die dagen wacht hen een scala aan activiteiten. Zo was er dinsdag al een clinic van turnvereniging Borne’28, terwijl Apollo 8 de donderdag voor haar rekening neemt. Maar natuurlijk wordt er ook gevoetbald, gebasketbald, gefrishbeed, kan er met pijl en boog worden geschoten, staat fortnite op het programma, vormen bordspellen een belangrijk onderdeel en wordt vandaag het beachspel buiten vanwege de weersomstandigheden vervangen door een groot spellencircuit met allerlei opblaasbare attributen.
 

Verbroedering

En net als tijdens de ‘echte’ Spelen wordt het dagelijkse pieken rond het middaguur onderbroken voor een overheerlijke lunch, waarin van echte verbroedering sprake is en vriendjes en vriendinnetjes, broertjes en zusjes elkaar even opzoeken om bij te praten en elkaar de nodige moed in te spreken voor de rest van het programma. Aan het eind van elke dag vindt bovendien nog eens een huldigingsceremonie plaats met een heus schavot, waarop de beste drie van elk onderdeel worden gefêteerd met een gouden, zilveren of bronzen plak. Aan het eind van de week krijgt iedere deelnemer ten slotte een certificaat van deelname. Waarmee nogmaals het bewijs wordt geleverd: meedoen is belangrijker dan winnen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Kunstgrasvelden aan einde levensduur

De kunstgrasvelden op sportpark ’t Woolrik dateren van 2007 en 2009. Dat de levensduur op...
21-10-2021

Hardy Ellenbroek lid van verdienste

Tijdens de algemene NEO-ledenvergadering is Hardy Ellenbroek maandagavond benoemd tot lid van...
19-10-2021

Eerste winst van BVV Borne

De uitwedstrijd tegen RSC uit Rossum werd er een met weinig hoogtepunten en goed uitgespeelde...
18-10-2021

NEO speelt gelijk tegen Suryoye

In een slordige wedstrijd heeft NEO, ondanks dat het twee keer een voorsprong nam, een...
17-10-2021

FC Noaber richt zich op BSO-activiteiten

FC Noaber, het maatschappelijke diensttijd-project voor en door jongeren van 14 tot en met 27...
13-10-2021

Dames Apollo 8 winnen van VV Utrecht

Apollo 8 speelde haar eerste uitwedstrijd tegen een debutant in de eredivisie: VV Utrecht. De...
11-10-2021