Olympische gedachte gedijt in Zomerkamp
14-07-2021
TOPSPORTDAGEN OP MICRONIVEAU IN ‘T WOOLDRIK

Olympische gedachte gedijt in Zomerkamp

‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, luidt het aloude adagium tijdens de vierjaarlijkse Olympische Spelen. Over enkele weken zal het in Tokio niet anders klinken. Eenzelfde insteek is ook deze week al volop het motto tijdens het Zomerkamp op ’t Wooldrik, waarin aan bijna 90 kinderen vijf dagen lang sportief vermaak wordt geboden. En dat alles onder het thema Olympische Spelen. Maandag werd bij de aftrap van het evenement al de Olympische vlam ontstoken en vrijdag zal er ongetwijfeld ook een fraaie afscheidsceremonie zijn. Topsportdagen op microniveau dus, waarin plezier de motor vormt.
 

Olympisch dorp

Patrick Bakhuis van Borne Sport is samen met zijn team sportcoaches de drijvende kracht achter het evenement. “Eigenlijk hadden we het allemaal nog veel groter willen aanpakken”, zegt hij. “Met bijvoorbeeld een Olympisch dorp waar de kinderen ook overnachten, maar corona maakte dit - net als vorig jaar - helaas onmogelijk. Desondanks is het een hele leuke vijfdaagse geworden waarin we, alleen al door de weersomstandigheden, voortdurend moeten improviseren. Maar de kinderen genieten ervan en daar is het ons uiteindelijk om begonnen.”
 

Veel kans op verveling hoeft er voor de kinderen van 6 tot en met 12 jaar dan ook niet op de loer te liggen. Op maandag en vrijdag zijn ze er allemaal, de dinsdag, woensdag en donderdag kunnen al naar gelang hun interesse worden bijgewoond. En tijdens die dagen wacht hen een scala aan activiteiten. Zo was er dinsdag al een clinic van turnvereniging Borne’28, terwijl Apollo 8 de donderdag voor haar rekening neemt. Maar natuurlijk wordt er ook gevoetbald, gebasketbald, gefrishbeed, kan er met pijl en boog worden geschoten, staat fortnite op het programma, vormen bordspellen een belangrijk onderdeel en wordt vandaag het beachspel buiten vanwege de weersomstandigheden vervangen door een groot spellencircuit met allerlei opblaasbare attributen.
 

Verbroedering

En net als tijdens de ‘echte’ Spelen wordt het dagelijkse pieken rond het middaguur onderbroken voor een overheerlijke lunch, waarin van echte verbroedering sprake is en vriendjes en vriendinnetjes, broertjes en zusjes elkaar even opzoeken om bij te praten en elkaar de nodige moed in te spreken voor de rest van het programma. Aan het eind van elke dag vindt bovendien nog eens een huldigingsceremonie plaats met een heus schavot, waarop de beste drie van elk onderdeel worden gefêteerd met een gouden, zilveren of bronzen plak. Aan het eind van de week krijgt iedere deelnemer ten slotte een certificaat van deelname. Waarmee nogmaals het bewijs wordt geleverd: meedoen is belangrijker dan winnen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024