Bach pop-upconcert in de Kloostergaarde
MAANDAG 26 JULI OM 11.00 EN 12.00 UUR IN ZENDEREN

Bach pop-upconcert in de Kloostergaarde

Deze zomer trekt het muzikaal duo Saskia Frijns (viool) en Bart Folkers (altviool) erop uit met hun Bachmobile, een bakfiets waarmee zij de muziek van Bach de natuur in brengen. Daarbij willen ze neerstrijken op de mooiste locaties, op plekken waar de tijdloze muziek van Bach anders nooit klinkt. Over een week, op maandag 26 juli, stopt de Bachmobile in de Kloostergaarde, de sortimentstuin in Zenderen naast Theehuis De Karmeliet. Het eerste concert is om 11.00 uur, het tweede begint om 12.00 uur.

 

Saskia Frijns en Bart Folkers

Saskia Frijns en Bart Folkers zijn twee professionele musici die al jaren een viool-altvioolduo vormen. Eerder speelden ze al op onder meer de NJO Muziekzomer. Saskia groeide op in Maastricht en studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Bart is een geboren Twentenaar en studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Rotterdam. Beiden zijn ze zeer actief als uitvoerend musicus en spelen ze regelmatig in professionele orkesten en ensembles.

 

Saskia: “Het afgelopen jaar was een vreemd jaar waarin we amper konden werken. Dankzij alle tijd die we in de zomer van 2020 overhielden, heb ik een nieuwe hobby gevonden: fietsen. En dan vooral in de Twentse natuur. Ik kom zelf uit Limburg, maar heb echt ontdekt hoe bijzonder Twente is en hoeveel prachtige plekken er in de natuur verstopt zitten. Ik dacht toen al: het zou zo mooi zijn als we de muziek hier naartoe konden brengen.”

 

Vooraf reserveren voor de Kloostergaarde is noodzakelijk

De Kloostergaarde aan de Hertmerweg in Zenderen is een sortimentstuin, een tuin met veel verschillende vaste planten en bijzondere bomen. Met grote en kleine grasvelden, dus een heerlijke plek om tot rust te komen en te luisteren naar mooie muziek. Wandelroutes als Hilligenpad, Rondje Borne en de Essenroute lopen door de tuin. Je vindt de tuin tussen de knooppunten Q15 en Q67. De toegang tot beide concertjes is gratis, wel is reserveren vooraf noodzakelijk. Dit kan via de website www.bachmobile.nl/concerten.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Keurslijf - Lijfgoed, Lingerie en Luxe

Pikant? Het Bussemakerhuis noemt het een intiem inkijkje in de ondermode in de periode van 1775...
03-08-2021

Twentse Spaghettirellen in Borne

In het kader van het Textiel Festival Twente 2021 voert Theatergroep De Jonge Honden in augustus...
01-08-2021

Borns Benefietconcert voor Giro 555

‘We gaan leuke dingen doen’, zegt Hans Oude Middendorp, bassist van het koor...
28-07-2021

Ricciotti viert gouden jubileum in Hertme

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum, onder andere tijdens een...
27-07-2021

Muzikaal duo brengt Bach naar Kloostergaarde

Saskia Frijns (viool) en Bart Folkers (altviool), professionele musici, brengen op een zonnige...
26-07-2021

Textielkunst in tuin Bussemakerhuis

In de tuin van Museum Bussemakerhuis is het afstudeerproject van Eveline Laagland geplaatst. Zij...
15-07-2021