Borns Benefietconcert voor Giro 555
‘WE ZIJN ER NOG’ LUIDT HET MOTTO VAN NEGEN MUZIKALE PARTIJEN

Borns Benefietconcert voor Giro 555

‘We gaan leuke dingen doen’, zegt Hans Oude Middendorp, bassist van het koor Inpajoko uit Borne. Waarmee hij het initiatief lanceert voor een bijzonder benefietconcert op zaterdag 2 oktober in het Kulturhus, waaraan in totaal zo’n 100 muzikanten zullen deelnemen. Het is voor alle deelnemende partijen (bijna) het eerste optreden na een lange coronapauze. De titel van het concert luidt dan ook ‘We zijn er nog!’. De opbrengst van de benefiet gaat naar Giro 555, dat gelden inzamelt voor mensen in armere landen die nog geen zicht hebben op vaccinaties tegen corona.
 

Een soort Vrienden van Amstel Live

De oorsprong van de komende benefiet komt eigenlijk voort uit het succesvolle Top-2000 concert dat Inpajoko begin 2019 organiseerde in de St. Stephanuskerk. “Dit concert smaakte voor iedereen naar meer en zo kwamen we in de loop van dat jaar al op het idee een soort Vrienden van Amstel Live op poten te zetten, maar dan met louter Bornse koren en muzikanten. Maar toen kwam corona en viel alles stil”, zegt hij. “Toen ruim een maand geleden de eerste versoepelingen werden aangekondigd, zagen we onze kans echter schoon. Een snelle belronde leverde allemaal positieve reacties op en zo kwam in enkele weken tijd alles in een stroomversnelling.”
 

Het gevolg is dat het podium van het Kulturhus op zaterdagavond 2 oktober, behalve door Inpajoko zelf, ook bemand zal worden door Double6, Koor Mix, Les Moustaches, Leonie Pol, Cordow, BMB van de Bornse Muziekschool en Number9Large. Völle Wille houdt haar deelname nog even in beraad. Een benefietconcert dus dat alle muziekgenres in zich verenigt, van luisterliedjes tot hardrock, en van smartlappen tot folk. Het concert wordt gepresenteerd door Ann Kollen en zal worden afgesloten met een afterparty.
 

Kaarten

Kaarten à 10 euro voor het benefietconcert zijn vanaf nu te bestellen via de website https://bestellen.kulturhusborne.nl/bestel/259 van het Kulturhus. Vooralsnog is het toegestane aantal bezoekers beperkt, maar Oude Middendorp heeft goede hoop dat tegen die tijd een tot de nok toe gevulde theaterzaal weer tot de mogelijkheden behoort. “In noodgevallen geven we gewoon nog een extra concert”, zo besluit hij gretig. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024