Borns Benefietconcert voor Giro 555
‘WE ZIJN ER NOG’ LUIDT HET MOTTO VAN NEGEN MUZIKALE PARTIJEN

Borns Benefietconcert voor Giro 555

‘We gaan leuke dingen doen’, zegt Hans Oude Middendorp, bassist van het koor Inpajoko uit Borne. Waarmee hij het initiatief lanceert voor een bijzonder benefietconcert op zaterdag 2 oktober in het Kulturhus, waaraan in totaal zo’n 100 muzikanten zullen deelnemen. Het is voor alle deelnemende partijen (bijna) het eerste optreden na een lange coronapauze. De titel van het concert luidt dan ook ‘We zijn er nog!’. De opbrengst van de benefiet gaat naar Giro 555, dat gelden inzamelt voor mensen in armere landen die nog geen zicht hebben op vaccinaties tegen corona.
 

Een soort Vrienden van Amstel Live

De oorsprong van de komende benefiet komt eigenlijk voort uit het succesvolle Top-2000 concert dat Inpajoko begin 2019 organiseerde in de St. Stephanuskerk. “Dit concert smaakte voor iedereen naar meer en zo kwamen we in de loop van dat jaar al op het idee een soort Vrienden van Amstel Live op poten te zetten, maar dan met louter Bornse koren en muzikanten. Maar toen kwam corona en viel alles stil”, zegt hij. “Toen ruim een maand geleden de eerste versoepelingen werden aangekondigd, zagen we onze kans echter schoon. Een snelle belronde leverde allemaal positieve reacties op en zo kwam in enkele weken tijd alles in een stroomversnelling.”
 

Het gevolg is dat het podium van het Kulturhus op zaterdagavond 2 oktober, behalve door Inpajoko zelf, ook bemand zal worden door Double6, Koor Mix, Les Moustaches, Leonie Pol, Cordow, BMB van de Bornse Muziekschool en Number9Large. Völle Wille houdt haar deelname nog even in beraad. Een benefietconcert dus dat alle muziekgenres in zich verenigt, van luisterliedjes tot hardrock, en van smartlappen tot folk. Het concert wordt gepresenteerd door Ann Kollen en zal worden afgesloten met een afterparty.
 

Kaarten

Kaarten à 10 euro voor het benefietconcert zijn vanaf nu te bestellen via de website https://bestellen.kulturhusborne.nl/bestel/259 van het Kulturhus. Vooralsnog is het toegestane aantal bezoekers beperkt, maar Oude Middendorp heeft goede hoop dat tegen die tijd een tot de nok toe gevulde theaterzaal weer tot de mogelijkheden behoort. “In noodgevallen geven we gewoon nog een extra concert”, zo besluit hij gretig. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Bussemakerhuis borduurt gordijnen voor Máxima

Het Bussemakerhuis is als enig museum in Overijssel geselecteerd om deel te nemen aan een...
27-01-2022

Oud-Dichter des Vaderlands in Borne

Mirian Jacobs, Miriam Janssen en Monique Wilmer (foto boven), organisatoren van de...
23-01-2022

Rode Draad: ‘Het was sprankelend en inspirerend’

“Trots op wat we met elkaar hebben neergezet!” Unaniem zijn de deelnemende culturele...
22-01-2022

Renovatie omgeving Spanjaardgemaal gestart

Het Spanjaardgemaal, in de volksmond bekend als ‘Het Watermachientje’, begint aan...
17-01-2022

Cheque van 5.200 euro voor Synagoge

“Gefeliciteerd! Jouw project ‘Nieuwe projector en geluidsysteem’ is...
24-12-2021

Tóch een nachtdienst, kerstavond op BorneBoeit

De coronamaatregelen gooien behoorlijk wat roet in het eten, ook als het gaat om kerkelijke...
21-12-2021