Heks met dikke billen doet niet onder voor Max
KINDERVOORSTELLING HERTME BLIJKT OOK EEN FEEST VOOR ‘GROTE’ MENSEN

Heks met dikke billen doet niet onder voor Max

Terwijl zo’n 175 kilometer verderop ruim 70.000 euforische mensen genieten van Max Verstappen, moeten zo’n driehonderd kinderen en hun ouders (waaronder dit keer opvallend veel mama’s) het in Hertme doen met Hans en Grietje. De spanning en het plezier zijn er echter zeker niet minder. En dat is dan vooral te danken aan de verrassende invulling die Vimala Nijenhuis en Bengt Kropmans van Het Kleine Theater geven aan het aloude sprookje. Zonder veel gedoe, maar doorspekt met humor.
 

Uitverkocht huis

In het Openluchttheater zitten de bezoekers zondagmiddag al ruim vóór 15.00 uur klaar om het spektakel te kunnen volgen. De voorstelling valt onder de 1,5 meter regel, dus de max van 300 nieuwsgierigen werd met gemak gehaald. Al dagenlang prijkte het ‘uitverkocht’ dan ook bij de aankondigingen. En als de klok van de naastgelegen kerk drie keer slaat, dan is het zover. Met het sprookjesboek in de hand komt Hans op en begint met ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’.
 

Rode oortjes en vertedering

Daarna ontvouwt zich een waanzinnige variant op het o zo bekende verhaal, waarin het sprookje onder de ogen van de ademloze volgers, zowel groot als klein, wordt herschreven. Waarin het ‘Knibbel, knabbel, knuisje’ plots een heel andere dimensie krijgt en voor menig rood oortje zorgt bij de volwassen toehoorders. Waarin de kinderen niet meer bijkomen van het lachen als Grietje, verkleed als heks, met enorm dikke billen uit haar huisje komt. Maar ook is er vertedering als Hans en Grietje samen het nummer Zonder jou van Simone Kleinsma en Paul de Leeuw ten gehore brengen, uiteraard met een zo hier en daar aangepaste tekst.
 

Ruim veertig minuten later komt aan het vermakelijke geheel een eind. Natuurlijk met de woorden waarmee de voorstelling ook begon: ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’. “Héél gelukkig”, roepen beide spelers in koor als het applaus opklinkt. “Zonder jullie was het nooit gelukt!” Met een grote groepsknuffel en een fotosessie met iedereen die maar wilde, werd de feestelijke middag in Hertme daarna afgesloten. Dit in tegenstelling tot in Zandvoort, waar de euforie nog wel enige tijd zal aanhouden. Maar ja… een klein beetje verschil mag er natuurlijk zijn. (RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

Hans en Grietje

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024