Versoepelingen kosten Kulturhus hoofdbrekens
MULTIFUNCTIONALITEIT MAAKT EENDUIDIG CORONABELEID ONMOGELIJK

Versoepelingen kosten Kulturhus hoofdbrekens

Als demissionair premier Mark Rutte vanavond aankondigt dat de anderhalve meter tot het verleden behoort en dat het vaccinatiebewijs de nieuwe norm wordt, zullen velen opgelucht ademhalen. Toch zijn er ook zorgen. Een van de voorbeelden is het Kulturhus, waar bibliotheek, horeca, muziekschool, werkplekken en theater onder een en hetzelfde dak zijn samengebracht. “Controleren, ja hoe en wie dan?” verzucht adjunct-directeur Frank Vennegoor. “Dit wordt een helse opdracht, waarin veel onduidelijk is.”
 

Doorstroomlocatie

Als voorbeeld noemt Vennegoor het Filmhuis dat haar voorstellingen in het Kulturhus houdt. “Als ze veertig bezoekers hebben kunnen ze allemaal riant in de theaterzaal terecht. Als het er echter veel meer zijn zullen we moeten testen op toegang. En waar dan? En wat gebeurt er als er op dat moment bezoekers voor de bibliotheek komen? Dat is een doorstroomlocatie waarvoor weer andere richtlijnen gelden. En wat als ze op enig moment allemaal wat willen drinken in de foyer? Moeten we dan onderscheid maken tussen mensen die verplicht een coronapas dienen te tonen en andere bezoekers of gebruikers van het Kulturhus die dat niet hoeven te doen?"
 

‘Ik snap het allemaal niet meer’

Natuurlijk hoopt Vennegoor dat de persconferentie vanavond voor duidelijkheid zal zorgen, maar veel fiducie heeft hij er vooralsnog niet in. “In ons overleg hebben we alle scenario’s inmiddels doorgenomen, maar vooralsnog komen we er niet uit. Kijk, in het weekend is het geen probleem”, licht hij toe. “Dan zijn er alleen voorstellingen en ligt de rest van de activiteiten stil. Dan controleren we simpelweg aan de deur. Maar op de doordeweekse dagen wordt het een heel ander verhaal. Dan komen ook muziekschoolleerlingen binnen, zijn er bijeenkomsten van bijvoorbeeld de Ouderenbond en draaien de verhuurde ruimten met hun medewerkers. Wat moet je dán? Ik snap het allemaal niet meer.”
 

Toch zullen Vennegoor en de zijnen proberen het allemaal zo goed mogelijk in te regelen. “Het wordt pionieren en zoeken, we hopen dat onze bezoekers daar ook begrip voor hebben. Dat er dus ook wel eens iets mis kan gaan, maar dat we onze stinkende best doen om het voor iedereen aanvaardbaar te houden. Eerst maar eens naar de persconferentie luisteren vanavond”, zo besluit hij, “maar ik vrees dat de vraagtekens blijven.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ronald Lassche — 14 sep 2021
QR laten zien prima. Vaccineren Prima. 1,5 meter niet meer nodig? Ik doe het toch. Wat echt erg was heet Avondklok. Daar ga ik om dit soort redenen nooit meer aan meedoen. Dat heeft mij zelfs bezoek opgeleverd van een overijverige ambtenaar. Dat ging absoluut verkeerd. Verder kan ik niet genoeg benadrukken; vaccineren!
Ron Hartman — 14 sep 2021
Als ex- verstokt roker moet ik wel een beetje gniffelen. Ik mocht niet meer rokend ergens naar binnen, ik mocht daarna niet meer binnen roken in restaurants, ik mocht niet meer in de speciale rookruimten roken. Vooral de jongere ouders met jonge kinderen keken me weg op elk terras et. etc. Allemaal voor de gezondheid van .... uh ...?? Nu mag je niet meer in het Kulturhus (en dat betreft gewoon de hele bubs, ipv het ingewikkeld te maken). Errrrruuuuggh
Jan Morsink — 14 sep 2021
@NS4Borne: Een mening is nog geen feit.
Waarop baseert u uw stellige uitspraken?
Ben zeer benieuwd naar uw bronnen.
Daar kunnen ?we? dan weer wat van leren.
NS4Borne — 14 sep 2021
Gewoon helemaal niet controleren. Dan ben je van het hele gezeik af.
Immers: controleren is toch grote onzin want juist de gevaccineerden blijken het virus veel meer en beter te verspreiden terwijl ze wel een groen vinkje hebben en dus toegang.
ERGO: controleren is grote onzin en levert niets op.

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024