Bornse muzikale benefiet komt binnen
‘WE ZIJN ER NOG’: BRUISENDE AVOND VOL ENTHOUSIASME EN WARME HARTEN

Bornse muzikale benefiet komt binnen

Anderhalf jaar lang stonden ze droog. Geen optredens, moeizame repetities en al helemaal geen contact meer met hun publiek. Ook voor de Bornse amateurmusici was het een zware tijd. Zaterdagavond echter bleek het allemaal net als zwemmen: je verleert het nooit. Tijdens een unieke benefiet in een bijkans volgepakt Kulturhus speelden en zongen Bornse koren, bands, duo’s en een soliste de sterren van de hemel. Alsof ze nooit waren weggeweest en met een enthousiasme dat er zonder ophouden vanaf spatte. En het mooiste van alles: alle opbrengsten van de avond waren bestemd voor Giro 555, dat gelden inzamelt voor mensen in armere landen die nog geen zicht hebben op vaccinaties tegen corona.
 

Honderd musici

“Het is fijn om weer te beginnen”, zegt Ann Kollen, de presentatrice van de avond, tegen het al evenzo verwachtingsvolle publiek. “Alle honderd musici die achter de coulissen klaarstaan, hebben er enorm veel zin in. We gaan er met elkaar een prachtige avond van maken en het is extra mooi dat we hiermee iedereen die het nodig heeft een hart onder de riem kunnen steken.”

 

Daarna geeft ze het stokje door aan Double6. Waarmee direct de toon van de avond wordt gezet, want al met hun eerste de beste nummer Roller Coaster van Danny Vera winden ze hun toehoorders moeiteloos om de vingers.
 

Een waar feest

Daarna is het de beurt aan het koor Inpajoko, de initiatiefnemer van de avond. Het koor bestaat dit jaar 55 jaar, maar lijkt eeuwig jong en sprankelend. Met hun ‘Alles is liefde’ en ‘Hey Jude’ strooien ze hun plezier over de hoofden van de al snel meezingende en met hun armen zwaaiende bezoekers. En zo gaat het een volle avond door, want ook Leonie Pol, Völle Wille, Les Moustaches, Number9Large, BMB (Bornse Muziekschool) en Cordow laten van begin tot eind zien dat muziek maken een waar feest kan zijn.
 

Hans Oude Middendorp, bassist bij Inpajoko en een van de initiatiefnemers van de avond, kan na afloop dan ook alleen maar tevreden zijn. “Het was een hele leuke avond. Natuurlijk op de allereerste plaats voor het publiek, maar zeker ook voor alle musici zelf. Een voorlopige inschatting is dat we ruim 600 euro naar Giro 555 kunnen overmaken, dus ook dat is heel mooi.” Heel voorzichtig denkt Oude Middendorp al aan een volgende activiteit. “Want ons idee om in navolging van het succesvolle Top-2000 concert in 2019 een soort Vrienden van Amstel Live op poten te zetten, leeft nog steeds”, zegt hij hongerig naar meer. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Marga Withag — 03 okt 2021
Wat een prachtige avond. Ontzettend genoten. Voor herhaling vatbaar. Maar dat komt goed hoorde ik 🥰
Marga Withag — 03 okt 2021
Wat een prachtige avond. Ontzettend genoten. Voor herhaling vatbaar. Maar dat komt goed hoorde ik 🥰

‘Borne’ borduurt mee aan gordijnen voor Máxima

Het was een bijzondere dag voor de borduurgroep van Museum Bussemakerhuis. Na maandenlang...
02-12-2022

Vriendschap, thema van nieuwe Bornse dichtbundel

In de laatste week van januari 2023 draait het om poëzie in Vlaanderen en Nederland. Ook in...
24-11-2022

Harrie van de Spijkermotor

In 2006 is ‘De Spijkermotor’ tegenover ‘t Dijkhuis in Borne geplaatst. Een...
05-11-2022

Johanna ter Steege komt eigen film inleiden in...

Actrice Johanna ter Steege zal dinsdag 8 november een korte inleiding verzorgen bij de vertoning...
02-11-2022

Jos werkt realistisch aan ‘fijnschilderkunst’

Het laatste decennium is er weer meer belangstelling voor de realistische schilderkunst. Jos...
01-11-2022

Percussion Live 2022 in de startblokken

In het weekend van 26 en 27 november wordt de Schouwburg Hengelo een beetje van Hertme. Twee...
31-10-2022