Bornse muzikale benefiet komt binnen
‘WE ZIJN ER NOG’: BRUISENDE AVOND VOL ENTHOUSIASME EN WARME HARTEN

Bornse muzikale benefiet komt binnen

Anderhalf jaar lang stonden ze droog. Geen optredens, moeizame repetities en al helemaal geen contact meer met hun publiek. Ook voor de Bornse amateurmusici was het een zware tijd. Zaterdagavond echter bleek het allemaal net als zwemmen: je verleert het nooit. Tijdens een unieke benefiet in een bijkans volgepakt Kulturhus speelden en zongen Bornse koren, bands, duo’s en een soliste de sterren van de hemel. Alsof ze nooit waren weggeweest en met een enthousiasme dat er zonder ophouden vanaf spatte. En het mooiste van alles: alle opbrengsten van de avond waren bestemd voor Giro 555, dat gelden inzamelt voor mensen in armere landen die nog geen zicht hebben op vaccinaties tegen corona.
 

Honderd musici

“Het is fijn om weer te beginnen”, zegt Ann Kollen, de presentatrice van de avond, tegen het al evenzo verwachtingsvolle publiek. “Alle honderd musici die achter de coulissen klaarstaan, hebben er enorm veel zin in. We gaan er met elkaar een prachtige avond van maken en het is extra mooi dat we hiermee iedereen die het nodig heeft een hart onder de riem kunnen steken.”

 

Daarna geeft ze het stokje door aan Double6. Waarmee direct de toon van de avond wordt gezet, want al met hun eerste de beste nummer Roller Coaster van Danny Vera winden ze hun toehoorders moeiteloos om de vingers.
 

Een waar feest

Daarna is het de beurt aan het koor Inpajoko, de initiatiefnemer van de avond. Het koor bestaat dit jaar 55 jaar, maar lijkt eeuwig jong en sprankelend. Met hun ‘Alles is liefde’ en ‘Hey Jude’ strooien ze hun plezier over de hoofden van de al snel meezingende en met hun armen zwaaiende bezoekers. En zo gaat het een volle avond door, want ook Leonie Pol, Völle Wille, Les Moustaches, Number9Large, BMB (Bornse Muziekschool) en Cordow laten van begin tot eind zien dat muziek maken een waar feest kan zijn.
 

Hans Oude Middendorp, bassist bij Inpajoko en een van de initiatiefnemers van de avond, kan na afloop dan ook alleen maar tevreden zijn. “Het was een hele leuke avond. Natuurlijk op de allereerste plaats voor het publiek, maar zeker ook voor alle musici zelf. Een voorlopige inschatting is dat we ruim 600 euro naar Giro 555 kunnen overmaken, dus ook dat is heel mooi.” Heel voorzichtig denkt Oude Middendorp al aan een volgende activiteit. “Want ons idee om in navolging van het succesvolle Top-2000 concert in 2019 een soort Vrienden van Amstel Live op poten te zetten, leeft nog steeds”, zegt hij hongerig naar meer. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Marga Withag — 03 okt 2021
Wat een prachtige avond. Ontzettend genoten. Voor herhaling vatbaar. Maar dat komt goed hoorde ik 🥰
Marga Withag — 03 okt 2021
Wat een prachtige avond. Ontzettend genoten. Voor herhaling vatbaar. Maar dat komt goed hoorde ik 🥰

Stedelijk Orkest raakt gevoelige snaar

In een goed gevulde recreatiezaal van het Maria Mediatrix in Azelo bracht het Stedelijk Orkest...
27-06-2022

Blřf viert 30-jarig jubileum met schitterend...

Vrijdagavond trad Bløf op in het Openluchttheater in Hertme in het kader van Metropool...
24-06-2022

Belevingstheater maakt opnieuw indruk

Dinsdagavond was de tweede van de drie avonden waarop het Belevingstheater dat op zaterdag 2...
22-06-2022

Gregorius jubileert met memorabel concert

Ruim 400 bezoekers kwamen zaterdagavond naar het Openluchttheater in Hertme om het...
18-06-2022

Hits van Suzan & Freek in Hertme

Jaarlijks programmeert Poppodium Metropool vier concerten in het Openluchttheater Hertme, als er...
31-05-2022

De stoom is voor even terug op het spoor

Waren het een week geleden nog veertien postkoetsen die Borne doorkruisten, vandaag was het de...
28-05-2022