Bornse Cadeaupas gelanceerd
23-11-2021
BELANGRIJKSTE DOEL IS BESTEDINGEN BINNEN DE DORPSGRENZEN TE HOUDEN

Bornse Cadeaupas gelanceerd

Vanaf heden kent Borne een nieuw betaalmiddel: de Bornse Cadeaupas. Speciaal in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de bestedingen binnen de gemeentelijke dorpsgrenzen blijven en niet, zoals het geval is bij talrijke cadeaubonnen, in het gehele land kunnen worden verzilverd. De Cadeaupas is een voortzetting van de eerdere dorpsdaalder die een jaar geleden werd gelanceerd en een soortgelijk doel had. De Bornse pas kan een waarde vertegenwoordigen van 5 tot 150 euro en is inmiddels besteedbaar bij een kleine veertig winkels, horecagelegenheden en andere ondernemers in de vrijetijdssector binnen onze gemeente.
 

Vier uitgiftepunten

De Cadeaupas is te koop bij Plus Huls van den Nieuwboer, slijterij De Barrique, het Kulturhus en RW4You, kan ter plekke worden opgewaardeerd naar het gewenste bedrag en blijft twee jaar zijn waarde behouden. Het moment van de introductie is natuurlijk niet voor niets zo vlak voor de feestdagen gekozen. Een van de initiatiefnemers van de pas, Corine Hofstra van Visit Borne, daarover: “De Bornse Cadeaupas is een ideaal cadeau zo richting de feestdagen, maar uiteraard ook de rest van het jaar leuk om weg te geven. Met de pas geef je immers een stukje Borne cadeau.” Volgens haar zijn inmiddels ook door organisaties en bedrijven de eerste bestellingen gedaan. “En zo blijkt de pas tegelijk een perfect relatiegeschenk te kunnen zijn.”
 

Thom Hilderink van De Barrique, een van vier uitgiftepunten, heeft veel vertrouwen in het nieuwe betaalmiddel. ”Ik denk dat de pas een belangrijk middel kan zijn om de bestedingen in eigen dorp te houden. Bovendien werkt ‘ie heel gebruiksvriendelijk en hoe meer ondernemers zich als deelnemer zullen aansluiten, hoe groter de kans op een langdurig succes van dit nieuwe kleinood.” Een overzicht van de deelnemende ondernemers is te vinden op www.visitborne.nl/cadeaupas. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bieren, auto’s en meer op Special Sunday

Het duurt nog even voordat het zondag 12 juni is, maar de werkgroep Special Sunday van de BBO...
24-05-2022

Cabaretiers trekken wél volle winkels

Het was een probeersel zaterdagavond in Borne. Een ‘Wijn en gein‘ koopavond om de...
21-05-2022

Shoppen met een glimlach (en meer)

Het ‘even boodschappen doen’ krijgt zaterdagavond 21 mei een geheel nieuwe dimensie....
14-05-2022

Bløf opnieuw naar Hertme

Bløf is één van Nederlands meest succesvolle bands. Ze braken door met de...
22-04-2022

Harold Slaghuis heeft er een uitdaging bij

“Ja, het is voor mij inderdaad een nieuwe tak van sport”, trapt hij lachend af....
19-04-2022

Een gratis patatje gaat er wel in

Deze week is het op de kop af twintig jaar dat cafetaria De Zonnebloem het al ‘bruin...
16-04-2022