Bornse Cadeaupas gelanceerd
23-11-2021
BELANGRIJKSTE DOEL IS BESTEDINGEN BINNEN DE DORPSGRENZEN TE HOUDEN

Bornse Cadeaupas gelanceerd

Vanaf heden kent Borne een nieuw betaalmiddel: de Bornse Cadeaupas. Speciaal in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de bestedingen binnen de gemeentelijke dorpsgrenzen blijven en niet, zoals het geval is bij talrijke cadeaubonnen, in het gehele land kunnen worden verzilverd. De Cadeaupas is een voortzetting van de eerdere dorpsdaalder die een jaar geleden werd gelanceerd en een soortgelijk doel had. De Bornse pas kan een waarde vertegenwoordigen van 5 tot 150 euro en is inmiddels besteedbaar bij een kleine veertig winkels, horecagelegenheden en andere ondernemers in de vrijetijdssector binnen onze gemeente.
 

Vier uitgiftepunten

De Cadeaupas is te koop bij Plus Huls van den Nieuwboer, slijterij De Barrique, het Kulturhus en RW4You, kan ter plekke worden opgewaardeerd naar het gewenste bedrag en blijft twee jaar zijn waarde behouden. Het moment van de introductie is natuurlijk niet voor niets zo vlak voor de feestdagen gekozen. Een van de initiatiefnemers van de pas, Corine Hofstra van Visit Borne, daarover: “De Bornse Cadeaupas is een ideaal cadeau zo richting de feestdagen, maar uiteraard ook de rest van het jaar leuk om weg te geven. Met de pas geef je immers een stukje Borne cadeau.” Volgens haar zijn inmiddels ook door organisaties en bedrijven de eerste bestellingen gedaan. “En zo blijkt de pas tegelijk een perfect relatiegeschenk te kunnen zijn.”
 

Thom Hilderink van De Barrique, een van vier uitgiftepunten, heeft veel vertrouwen in het nieuwe betaalmiddel. ”Ik denk dat de pas een belangrijk middel kan zijn om de bestedingen in eigen dorp te houden. Bovendien werkt ‘ie heel gebruiksvriendelijk en hoe meer ondernemers zich als deelnemer zullen aansluiten, hoe groter de kans op een langdurig succes van dit nieuwe kleinood.” Een overzicht van de deelnemende ondernemers is te vinden op www.visitborne.nl/cadeaupas. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024