Bornse Cadeaupas gelanceerd
23-11-2021
BELANGRIJKSTE DOEL IS BESTEDINGEN BINNEN DE DORPSGRENZEN TE HOUDEN

Bornse Cadeaupas gelanceerd

Vanaf heden kent Borne een nieuw betaalmiddel: de Bornse Cadeaupas. Speciaal in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de bestedingen binnen de gemeentelijke dorpsgrenzen blijven en niet, zoals het geval is bij talrijke cadeaubonnen, in het gehele land kunnen worden verzilverd. De Cadeaupas is een voortzetting van de eerdere dorpsdaalder die een jaar geleden werd gelanceerd en een soortgelijk doel had. De Bornse pas kan een waarde vertegenwoordigen van 5 tot 150 euro en is inmiddels besteedbaar bij een kleine veertig winkels, horecagelegenheden en andere ondernemers in de vrijetijdssector binnen onze gemeente.
 

Vier uitgiftepunten

De Cadeaupas is te koop bij Plus Huls van den Nieuwboer, slijterij De Barrique, het Kulturhus en RW4You, kan ter plekke worden opgewaardeerd naar het gewenste bedrag en blijft twee jaar zijn waarde behouden. Het moment van de introductie is natuurlijk niet voor niets zo vlak voor de feestdagen gekozen. Een van de initiatiefnemers van de pas, Corine Hofstra van Visit Borne, daarover: “De Bornse Cadeaupas is een ideaal cadeau zo richting de feestdagen, maar uiteraard ook de rest van het jaar leuk om weg te geven. Met de pas geef je immers een stukje Borne cadeau.” Volgens haar zijn inmiddels ook door organisaties en bedrijven de eerste bestellingen gedaan. “En zo blijkt de pas tegelijk een perfect relatiegeschenk te kunnen zijn.”
 

Thom Hilderink van De Barrique, een van vier uitgiftepunten, heeft veel vertrouwen in het nieuwe betaalmiddel. ”Ik denk dat de pas een belangrijk middel kan zijn om de bestedingen in eigen dorp te houden. Bovendien werkt ‘ie heel gebruiksvriendelijk en hoe meer ondernemers zich als deelnemer zullen aansluiten, hoe groter de kans op een langdurig succes van dit nieuwe kleinood.” Een overzicht van de deelnemende ondernemers is te vinden op www.visitborne.nl/cadeaupas. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Streep door Shopping by Candlelight

De jaarlijkse Kerstkoopavond onder de noemer ‘Shopping by Candlelight’ gaat op...
29-11-2021

Pieten shoppen komende zondag ook

Nog een goede week te gaan en dan is het heerlijk avondje weer gekomen. Sinds jaar en dag een...
25-11-2021

Deterd mode opent Outlet Pop up Store

Bijna drie jaar zat Zo Mooi met haar dameskleding aan de Nieuwe Kerkstraat. In augustus kwam er...
03-11-2021

Griezelige koopzondag gaat erin als koek

Vooraf blies de organisatie van de Halloween koopzondag hoog van de toren als het ging om het...
31-10-2021

Enquête over vraag naar lokale producten

Streekproducten zijn steeds meer in trek en de trend richting lokaal en biologisch tekent zich...
28-10-2021

Zondag gaat het spoken in Borne

Zet Jos Brummelhuis en Wim Ros samen aan tafel, dan heb je een vermakelijke middag. Dat ze ook...
27-10-2021