Cheque van 5.200 euro voor Synagoge
AANVRAAG NIEUWE PROJECTOR EN GELUIDSYSTEEM BELOOND

Cheque van 5.200 euro voor Synagoge

“Gefeliciteerd! Jouw project ‘Nieuwe projector en geluidsysteem’ is één van de winnaars van het Univé Oost Fonds 2021/2022.” Dit bericht ontving het bestuur van het Cultureel Podium de Bornse Synagoge. Uit meer dan 150 aanvragen koos de selectiecommissie van de ledenraad van de verzekeringsmaatschappij negen winnende projecten. De vrijwilligersorganisatie Bornse Synagoge is één van die negen. Wim Menheere en Dicky Hollak, beiden actief bij het Cultureel Podium, namen de grote cheque van € 5.200,- in ontvangst.

 

‘Social media vereist goede apparatuur’

Menheere licht de aanvraag toe: “Ons projectie- en geluidsysteem is sterk verouderd en behoeft vervanging. We proberen een zo goed mogelijk podium te bieden voor artiesten. De apparatuur wordt gebruikt bij lezingen, muziek, bijeenkomsten en voorlichting. Dit heeft ook impact op onze pr, die we meer en meer delen op sociale media. In kunst en cultuur komen beeld en geluid steeds meer samen. Deze kunstvormen zijn aantrekkelijk voor jongeren, maar vereist ook goede apparatuur. Met deze prijs zetten we een belangrijke stap naar de toekomst wat betreft nieuwe cultuurvormen, onze programmering en het aantrekken van jeugd.”

 

Goede doelen en maatschappelijk relevant

“De verzekeringsmaatschappij heeft de afgelopen tien jaar jaarlijks 50.000 euro beschikbaar gesteld”, vertelt Marre Groothuis, community event marketeer. De aanvragers zijn verenigingen en stichtingen die maatschappelijk actief zijn en goede doelen. Het verzoek moet aan diverse voorwaarden voldoen. De ledenraad van de fondsverstrekker beoordeelt de aanvragen. Bij de toekenning is diversiteit van belang. Het gaat om uitéénlopende projecten, verspreid over het werkgebied Oost-Nederland. Zo hebben dit jaar naast de Bornse Synagoge onder andere ook een bassischool in de Achterhoek, een scoutingvereniging in Vasse en een buurttuinclub voor ouderen een bijdrage uit het fonds ontvangen.

 

De vrijwilligers in Borne zijn zeer content met de cheque. Menheere benadrukt door regelmatig via de sociale media interactie op te zoeken, te zorgen voor verbinding en zelfs een community te kunnen creëren. “Het is juist zo’n community die klanten aan ons bindt. Omdat we extra waarde toevoegen naast onze voorstellingen, concerten, lezingen en exposities.” (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Siny Boer — 18 jan 2022
Gefeliciteerd!

Bussemakerhuis borduurt gordijnen voor Máxima

Het Bussemakerhuis is als enig museum in Overijssel geselecteerd om deel te nemen aan een...
27-01-2022

Oud-Dichter des Vaderlands in Borne

Mirian Jacobs, Miriam Janssen en Monique Wilmer (foto boven), organisatoren van de...
23-01-2022

Rode Draad: ‘Het was sprankelend en inspirerend’

“Trots op wat we met elkaar hebben neergezet!” Unaniem zijn de deelnemende culturele...
22-01-2022

Renovatie omgeving Spanjaardgemaal gestart

Het Spanjaardgemaal, in de volksmond bekend als ‘Het Watermachientje’, begint aan...
17-01-2022

Tóch een nachtdienst, kerstavond op BorneBoeit

De coronamaatregelen gooien behoorlijk wat roet in het eten, ook als het gaat om kerkelijke...
21-12-2021

Wilde Bloementuin op foto vastgelegd

Het succesvolle community art textiel project Borne Bloeit is afgesloten. Iedereen kon een bloem...
19-12-2021