Cheque van 5.200 euro voor Synagoge
AANVRAAG NIEUWE PROJECTOR EN GELUIDSYSTEEM BELOOND

Cheque van 5.200 euro voor Synagoge

“Gefeliciteerd! Jouw project ‘Nieuwe projector en geluidsysteem’ is één van de winnaars van het Univé Oost Fonds 2021/2022.” Dit bericht ontving het bestuur van het Cultureel Podium de Bornse Synagoge. Uit meer dan 150 aanvragen koos de selectiecommissie van de ledenraad van de verzekeringsmaatschappij negen winnende projecten. De vrijwilligersorganisatie Bornse Synagoge is één van die negen. Wim Menheere en Dicky Hollak, beiden actief bij het Cultureel Podium, namen de grote cheque van € 5.200,- in ontvangst.

 

‘Social media vereist goede apparatuur’

Menheere licht de aanvraag toe: “Ons projectie- en geluidsysteem is sterk verouderd en behoeft vervanging. We proberen een zo goed mogelijk podium te bieden voor artiesten. De apparatuur wordt gebruikt bij lezingen, muziek, bijeenkomsten en voorlichting. Dit heeft ook impact op onze pr, die we meer en meer delen op sociale media. In kunst en cultuur komen beeld en geluid steeds meer samen. Deze kunstvormen zijn aantrekkelijk voor jongeren, maar vereist ook goede apparatuur. Met deze prijs zetten we een belangrijke stap naar de toekomst wat betreft nieuwe cultuurvormen, onze programmering en het aantrekken van jeugd.”

 

Goede doelen en maatschappelijk relevant

“De verzekeringsmaatschappij heeft de afgelopen tien jaar jaarlijks 50.000 euro beschikbaar gesteld”, vertelt Marre Groothuis, community event marketeer. De aanvragers zijn verenigingen en stichtingen die maatschappelijk actief zijn en goede doelen. Het verzoek moet aan diverse voorwaarden voldoen. De ledenraad van de fondsverstrekker beoordeelt de aanvragen. Bij de toekenning is diversiteit van belang. Het gaat om uitéénlopende projecten, verspreid over het werkgebied Oost-Nederland. Zo hebben dit jaar naast de Bornse Synagoge onder andere ook een bassischool in de Achterhoek, een scoutingvereniging in Vasse en een buurttuinclub voor ouderen een bijdrage uit het fonds ontvangen.

 

De vrijwilligers in Borne zijn zeer content met de cheque. Menheere benadrukt door regelmatig via de sociale media interactie op te zoeken, te zorgen voor verbinding en zelfs een community te kunnen creëren. “Het is juist zo’n community die klanten aan ons bindt. Omdat we extra waarde toevoegen naast onze voorstellingen, concerten, lezingen en exposities.” (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Siny Boer — 18 jan 2022
Gefeliciteerd!

Vriendschap, thema van nieuwe Bornse dichtbundel

In de laatste week van januari 2023 draait het om poëzie in Vlaanderen en Nederland. Ook in...
24-11-2022

Harrie van de Spijkermotor

In 2006 is ‘De Spijkermotor’ tegenover ‘t Dijkhuis in Borne geplaatst. Een...
05-11-2022

Johanna ter Steege komt eigen film inleiden in...

Actrice Johanna ter Steege zal dinsdag 8 november een korte inleiding verzorgen bij de vertoning...
02-11-2022

Jos werkt realistisch aan ‘fijnschilderkunst’

Het laatste decennium is er weer meer belangstelling voor de realistische schilderkunst. Jos...
01-11-2022

Percussion Live 2022 in de startblokken

In het weekend van 26 en 27 november wordt de Schouwburg Hengelo een beetje van Hertme. Twee...
31-10-2022

17e eeuws schildersdoek geeft zich bloot

In een onthullende tentoonstelling over het onderzoek naar de schildersdoeken van oude meesters...
27-10-2022