Oud-Dichter des Vaderlands in Borne
23-01-2022
GROTE POËZIEAVOND OP VRIJDAG 28 JANUARI

Oud-Dichter des Vaderlands in Borne

Mirian Jacobs, Miriam Janssen en Monique Wilmer (foto boven), organisatoren van de Poëzieavonden, gaan er vanuit dat op vrijdag 28 januari de deuren van het Kulturhus open staan voor de liefhebbers van de poëzie. Met een twee uur durend programma bieden zij de bezoekers een cultureel programma aan: poëzie en muziek van Joey van Gelden. Hetgeen velen tijdens de lockdown zo gemist hebben. Met een bijzonder optreden van Ester Naoomie Perquin, dichter des vaderlands. Dichters die hun poëzie voor de speciale uitgifte van de Bornse gedichtenbundel hebben ingezonden dragen voor uit eigen werk.

Driemaal afgezegd

Monique Wilmer vindt het reuze spannend. “We gaan ervoor. We willen er voor iedereen zijn.” Natuurlijk is het wachten op het besluit ten aanzien van de versoepelingen van het kabinet. Dit gebeurt de komende dinsdagavond. Maar vol vertrouwen is de organisatie met de voorbereidingen van de poëzieavond bezig. “Tot driemaal toe hebben wij afspraken gemaakt met Ester Naoomie Perquin. “Het moet nu toch een keer kunnen”, zegt de enthousiaste Wilmer. De avond is gepland in de grote zaal van het Kulturhus. Dit betekent dat de anderhalve meter maatregel gewaarborgd kan worden.

 

Hoofdgast

Hoofdgast is Perquin, de Dichter des Vaderlands 2017-2019 (foto hiernaast). Ze werd geboren (1980) in Utrecht, groeide op in Zeeland en woont al jaren in Rotterdam. Ze volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte jarenlang als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander. Voor haar werk ontving zij onder meer de J.C. Bloem poëzieprijs, de Anna Blamanprijs en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Begin 2012 verscheen haar bundel Celinspecties, over het leven achter tralies. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013. In januari 2017 volgde haar nieuwe bundel Meervoudig afwezig.

 

Presentatie van poëziebundel 2021/22 met dichters uit de regio

Al jaren wordt in Borne op Gedichtendag een bundel met gedichten gepresenteerd van en door dichters uit de regio. Dit jaar is er een dubbele bundel omdat wegens corona de bundel van vorig jaar niet uitgegeven kon worden. Zo’n vijftig ingezonden gedichten zijn opgenomen in het boekwerk. Helaas is er dit jaar minder gebruik gemaakt van de ondersteuning door de gedichtendokter. Op de poëzieavond worden tien gedichten voorgedragen. De thema's sluiten aan bij de thema’s van de Poëzieweek: SAMEN (2021) en NATUUR (2022). De bundel is nadien te koop. De avond start om 20.00 uur. De entree is €10,00 incl. consumptie. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Eeuwfeest voor St. Gregorius

Muziekvereniging St. Gregorius in Hertme bestaat 100 jaar. En zo’n eeuwfeest kun je...
18-05-2022

10 Jaar Double6: ‘We vinden elkaar nog steeds...

Op 31 mei is het precies tien jaar geleden dat Paul Homan (57) en Rudi Oude Vrielink (52) hun...
17-05-2022

Boris is weer terug

Donderdagmiddag werd na maanden afwezigheid mammoet Boris weer op zijn plekje geplaatst in het...
12-05-2022

‘Er moet iets te ontdekken zijn’

Borne kent vele beeldende kunstenaars. Niet iedereen is even bekend, staat in de spotlights of...
02-05-2022

Intrigerende Dwaas en inspirerende Reis

Nu alles weer kan is er een explosie van culturele activiteiten. ‘We kunnen het weer...
29-04-2022

Davina Michelle komt naar Hertme

Twee jaar lag het zo goed als stil: de Metropool Open Air concerten in het Openluchttheater...
15-04-2022