Oud-Dichter des Vaderlands in Borne
23-01-2022
GROTE POËZIEAVOND OP VRIJDAG 28 JANUARI

Oud-Dichter des Vaderlands in Borne

Mirian Jacobs, Miriam Janssen en Monique Wilmer (foto boven), organisatoren van de Poëzieavonden, gaan er vanuit dat op vrijdag 28 januari de deuren van het Kulturhus open staan voor de liefhebbers van de poëzie. Met een twee uur durend programma bieden zij de bezoekers een cultureel programma aan: poëzie en muziek van Joey van Gelden. Hetgeen velen tijdens de lockdown zo gemist hebben. Met een bijzonder optreden van Ester Naoomie Perquin, dichter des vaderlands. Dichters die hun poëzie voor de speciale uitgifte van de Bornse gedichtenbundel hebben ingezonden dragen voor uit eigen werk.

Driemaal afgezegd

Monique Wilmer vindt het reuze spannend. “We gaan ervoor. We willen er voor iedereen zijn.” Natuurlijk is het wachten op het besluit ten aanzien van de versoepelingen van het kabinet. Dit gebeurt de komende dinsdagavond. Maar vol vertrouwen is de organisatie met de voorbereidingen van de poëzieavond bezig. “Tot driemaal toe hebben wij afspraken gemaakt met Ester Naoomie Perquin. “Het moet nu toch een keer kunnen”, zegt de enthousiaste Wilmer. De avond is gepland in de grote zaal van het Kulturhus. Dit betekent dat de anderhalve meter maatregel gewaarborgd kan worden.

 

Hoofdgast

Hoofdgast is Perquin, de Dichter des Vaderlands 2017-2019 (foto hiernaast). Ze werd geboren (1980) in Utrecht, groeide op in Zeeland en woont al jaren in Rotterdam. Ze volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte jarenlang als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander. Voor haar werk ontving zij onder meer de J.C. Bloem poëzieprijs, de Anna Blamanprijs en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Begin 2012 verscheen haar bundel Celinspecties, over het leven achter tralies. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013. In januari 2017 volgde haar nieuwe bundel Meervoudig afwezig.

 

Presentatie van poëziebundel 2021/22 met dichters uit de regio

Al jaren wordt in Borne op Gedichtendag een bundel met gedichten gepresenteerd van en door dichters uit de regio. Dit jaar is er een dubbele bundel omdat wegens corona de bundel van vorig jaar niet uitgegeven kon worden. Zo’n vijftig ingezonden gedichten zijn opgenomen in het boekwerk. Helaas is er dit jaar minder gebruik gemaakt van de ondersteuning door de gedichtendokter. Op de poëzieavond worden tien gedichten voorgedragen. De thema's sluiten aan bij de thema’s van de Poëzieweek: SAMEN (2021) en NATUUR (2022). De bundel is nadien te koop. De avond start om 20.00 uur. De entree is €10,00 incl. consumptie. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024