Dweilen met de bierkraan open
26-02-2022
DE DRIE DOLLE DAGEN… ZE ZIJN ER ECHT, MAAR DAN ANDERS!

Dweilen met de bierkraan open

De Drie Dolle Dagen… ze zijn er echt. Al blijft het zaterdagmiddag onwerkelijk stil in het Bornse dorpscentrum. Normaliter zou de Grote Bornse Carnavalsoptocht zich immers door de straten wurmen, omzoomd door vele duizenden die een blik willen werpen op de bonte stoet met haar vele praalwagens en nog veel meer uitbundig hossende en zingende narren en narrinnen. De oorzaak van alle stilte is bekend, maar de recente versoepeling betekende voor de echte carnavalisten toch een onverwacht cadeautje. Een cadeautje dat door de Bornse carnavalsverenigingen deze dagen met beide handen wordt aangegrepen.
 

Ultiem vermaak voor De Toet’nbloazers

Neem De Toet’nbloazers die om exact 13.11 uur zaterdagmiddag hun bescheiden feestje aftrapten met ‘De Grooooote Sponsoren Puzzeltocht’ voor haar leden. Gestoken in hun carnavaleske outfit stapten ze in groepjes op de fiets om een ronde te maken langs hun trouwe sponsoren. Deels bedoeld als een soort van ‘dankjewel’ voor hun loyaliteit tijdens de afgelopen twee jaar van relatieve stilte, maar zeker en vooral ook als een ultiem vermaak voor henzelf.

 

Met hapjes en drankjes voor onderweg en een groot aantal fantastische prijzen in het verschiet voor de uiteindelijke winnaars. De Jongerenraad van de Bloazers slaagde er zelfs in een bierfiets te charteren, bombardeerde een van hen tot Bob en peddelde zo op vaak luidruchtige wijze van de ene stop naar de andere. Vanavond zetten ze hun feest nog dunnetjes voort in de Carnahal, het thuishonk van de vereniging.
 

Datzelfde geldt voor de leden van De Kolkleu in Hertme. Zij treffen elkaar vanavond onder de grote luifel van het Openluchttheater in het kerkdorp. Een noviteit, want het is voor het eerst dat deze nieuwe residentie van de Hermtenaren in gebruik zal worden genomen. En aan de inventiviteit van de ‘leu’ hoef je nu eenmaal niet te twijfelen. Dus zullen ze er ongetwijfeld in slagen hun voormalige pleisterplaats te doen vergeten en het theater als hun nieuwe huis te omarmen.

 

Melbuulkes en Angorageiten

De Melbuulkes spreiden hun dolle dagen uit over twee weekenden. Vanavond komen de leden samen in café De Klos, waar het volgens insiders ‘weer onmeunig gezellig tekeer zal gaan’, terwijl ze volgende week zaterdag nog eens kunnen deelnemen aan een online happening om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen.

 

De Angorageiten daarentegen bewaren hun carnavalsdriften nog even tot de dag van morgen. Voor de anders-dan-andere vereniging belooft het een heuse verrassingsdag te worden, waarin het plezier - hoe kan het ook anders - voorop staat. En omdat het allemaal tot het laatste moment een verrassing moet blijven, zwijgt de organisatie in alle talen over het spektakel dat ze hun leden op de Geitendag zal voorschotelen.
 

Enige dissonant, voor zover daar sprake van kan zijn, vormen De Doldraejers in Zenderen. Daar lijken de Drie Dolle Dagen dit jaar niet te bestaan. Een goede week geleden namen zij echter al een voorschot op alle feestelijkheden met de vrolijke kinderoptocht die door het kerkdorp trok, terwijl ze in het weekend van 9 en 10 april nog eens alle registers opentrekken met een spectaculair carnavalsprogramma waar op dit moment de laatste hand nog aan wordt gelegd. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Stedelijk Orkest raakt gevoelige snaar

In een goed gevulde recreatiezaal van het Maria Mediatrix in Azelo bracht het Stedelijk Orkest...
27-06-2022

Blřf viert 30-jarig jubileum met schitterend...

Vrijdagavond trad Bløf op in het Openluchttheater in Hertme in het kader van Metropool...
24-06-2022

Belevingstheater maakt opnieuw indruk

Dinsdagavond was de tweede van de drie avonden waarop het Belevingstheater dat op zaterdag 2...
22-06-2022

Gregorius jubileert met memorabel concert

Ruim 400 bezoekers kwamen zaterdagavond naar het Openluchttheater in Hertme om het...
18-06-2022

Hits van Suzan & Freek in Hertme

Jaarlijks programmeert Poppodium Metropool vier concerten in het Openluchttheater Hertme, als er...
31-05-2022

De stoom is voor even terug op het spoor

Waren het een week geleden nog veertien postkoetsen die Borne doorkruisten, vandaag was het de...
28-05-2022