Harold Slaghuis heeft er een uitdaging bij
19-04-2022
FLINK SCHOENREPARATIE EN SLEUTELSERVICE NU OOK THUIS IN INSTALLATIE EN REPARATIE VEILIGHEIDSSLOTEN OP LOCATIE

Harold Slaghuis heeft er een uitdaging bij

“Ja, het is voor mij inderdaad een nieuwe tak van sport”, trapt hij lachend af. “De kennis was er al lang, maar nu ga ik het - samen met een compagnon in Vriezenveen - ook daadwerkelijk toepassen,” zo vertelt Harold Slaghuis van Flink schoenreparatie en sleutelservice. Al 22 jaar is Slaghuis actief in zijn winkel aan de Nieuwe Kerkstraat. Sinds kort zit hij ook in de ‘buitendienst’, zoals hij het zelf noemt. “Machtig mooi werk. Bij organisaties en mensen thuis hun problemen oplossen die ze ondervinden bij hun veiligheidssloten.”

 

Van Vriezenveen tot Enschede

De nieuwe uitdaging voor Slaghuis kwam eigenlijk door toeval tot stand. Arnoud Vogelzang, een collega en vriend in Vriezenveen, had namelijk even eerder Brehm sleutels en sloten overgenomen en van daaruit ontstond er een groeiende vraag om niet alleen veiligheidssloten en alles wat daarbij komt kijken te leveren, maar ook ter plekke te installeren en eventuele problemen te verhelpen. “Dat vergt natuurlijk een andere aanpak en meer mankracht. En zo werden één plus één al snel drie en besloten we samen deze dienstverlening verder uit te rollen, waarmee we tegelijk een enorm werkgebied hebben, van Vriezenveen tot Enschede.”

 

“Veiligheidssloten zijn booming”, aldus de ondernemer. “Het is een complexe markt, waarin veel onkunde heerst, terwijl iedereen toch graag zijn eigendommen zo goed mogelijk beveiligt.” Een gat in de markt dus, maar voor Slaghuis is het zeker ook het plezier dat hij aan zijn nieuwe neventaak beleeft. “Je kunt mensen blij maken door goed advies te geven en ter plaatse met adequate oplossingen te komen. En dat hoeven echt niet altijd alleen maar dure oplossingen te zijn.”

 

Goed gevoel

Een en ander betekent natuurlijk wel dat Slaghuis geen ’24 uur per dag’ meer in de winkel actief zal zijn omdat zijn buitendienstplicht roept. “Maar”, zo zegt hij lachend, “daar heb ik goede afspraken met mijn vrouw over gemaakt. Zij springt waar nodig bij. Hoe het zich verder allemaal in de toekomst zal ontwikkelen, dat zien we nog wel. Maar de start is in elk geval veelbelovend. Ik heb er een heel goed gevoel bij”. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Wereldwinkel Borne gaat al 40 jaar voor ‘eerlijk’

Wie kent het niet? De Wereldwinkels, die je in heel veel steden - en soms ook dorpen - kunt...
02-10-2022

Zaterdag is het Nationale Kringloopdag

Onder de titel ‘Vind je fortuin’ wordt komende zaterdag bij het Kringloopbedrijf...
28-09-2022

Inspiratie voor het nieuwe modeseizoen

De lange, hete zomer is voorbij. Korte broek, slippers en zomerjurkjes kunnen verhuizen naar...
25-09-2022

Zondag gaat de blauwe loper weer uit

Na twee jaar stilte keert komende zondag het Lifestyle event terug in het centrum van Borne. Een...
21-09-2022

Anneloes Winkel partner bij De Prinsenhof

ADVERTORIAL • Al 22 jaar is De Prinsenhof interieur & advies gevestigd aan de...
16-09-2022

Snoepjesboom gaat sluiten

“Mijn beslissing om te sluiten kwam vandaag ineens in een stroomversnelling”,...
14-09-2022