Bieren, auto’s en meer op Special Sunday
24-05-2022
TWEEDE EDITIE OP ZONDAG 12 JUNI

Bieren, auto’s en meer op Special Sunday

Het duurt nog even voordat het zondag 12 juni is, maar de werkgroep Special Sunday van de BBO heeft een bijzondere reden om nu al op de trom te slaan. Of eigenlijk twee, want naast de trots op het inmiddels zo goed als gereed zijnde en overvolle programma, waarin speciaal-bieren en bijzondere auto’s centraal staan, is er de oproep aan bezitters van de laatstgenoemde categorie om óók hun oogappel aan het vele publiek te showen.
 

Bierfestival op Rheineplein

Special Sunday werd in 2019 voor de eerste keer georganiseerd. Het bleek een doorslaand succes en smaakte, mede geholpen door het fantastische weer, direct naar meer. Dat er vervolgens enkele jaren overheen moesten gaan is iedereen bekend, maar over tweeëneenhalve week is het dan toch zover. Met zoals gezegd het bierfestival als een van de meest opvallende onderdelen. Een groot aantal brouwers van speciaal-bieren (met merken als Smokkelaar, Burgunder/Karelsk, Bierbrouwerij Borne, 4-uur bier, Huttenkloas, Rigters, Black Baron, Eanske, Wentersch en Chaosbieren) verzamelt zich dan van 12.00 tot 17.00 uur op het Rheineplein om de liefhebbers van hun bijzondere brouwsels te kunnen laten proeven.
 

Een noviteit is de wijnproeverij van De Barrique en Mitra op de hoek van de Nieuwe Markt en de Bolkshoek. En natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Zo is er een visrokerij en zorgen Keurslager Rensink en Slagerij Traiteur Jacobs voor smakelijke hapjes. Voor de kinderen komt er een mini-achtbaan en popcornkraam. Spoenk, JJ Wilson, Apple én het koor A La Volette leveren het muzikale vermaak en ook de winkels zijn zondagmiddag open en presenteren zich buiten met een kraam.
 

Niet-alledaagse auto’s

Tot slot dan de bijzondere auto’s, die onder andere een plaatsje zullen krijgen op het Rheineplein en in de Nieuwe Kerkstraat. Volgens dorpsmanager Ruben Baartman staat de teller inmiddels op een kleine dertig, zowel classics als andere niet-alledaagse modellen. Een van de opvallende deelnemers is in elk geval een hemelsblauwe Fiat 500 uit 1967, die het afgelopen weekend tijdens een groot Italië-evenement in Utrecht nog tot mooiste van Nederland werd uitgeroepen. “Maar er is nog plek voor meer mooie auto’s”, aldus Baartman uitnodigend. “Het zou geweldig zijn als ook mensen uit onze eigen omgeving hun ‘special car’ op deze zondag willen showen. Ze kunnen daartoe het aanmeldformulier invullen en deze vervolgens retourneren naar specialsunday@bboborne.nl. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Aangemeld voor special car maar nog geen reactie

Nieuwe Krey’nnus wordt ‘aans dan aans’

Met een bloedend hart sloot Angela Boomkamp eind februari de opvallende deuren van haar...
17-06-2022

Shoeby aan de Grotestraat: Here for you

ADVERTORIAL • Shoeby is here for you, waar je ook bent. Een van Shoeby’s 230 winkels...
14-06-2022

‘Special Sunday’ maakt verwachtingen waar

Voor heel velen was het zondagmiddag enkele uurtjes genieten in Borne. Een deel van het publiek...
12-06-2022

Zeut zomert met Manderveense aardbei

ADVERTORIAL • Onder het motto ‘Zomerkoninkjes met zomertijden’ voegt Zeut...
03-06-2022

Tijdelijke outlet Leurink aan Grotestraat

ADVERTORIAL • Leurink Mode opent de komende twee weekenden opnieuw een outlet store in de...
02-06-2022

Vier dagen feest bij Mooi Parfumerie Borne

ADVERTORIAL • Wie jarig is trakteert! Daarom is er vanaf woensdag 1 juni vier dagen lang...
31-05-2022