Bieren, auto’s en meer op Special Sunday
24-05-2022
TWEEDE EDITIE OP ZONDAG 12 JUNI

Bieren, auto’s en meer op Special Sunday

Het duurt nog even voordat het zondag 12 juni is, maar de werkgroep Special Sunday van de BBO heeft een bijzondere reden om nu al op de trom te slaan. Of eigenlijk twee, want naast de trots op het inmiddels zo goed als gereed zijnde en overvolle programma, waarin speciaal-bieren en bijzondere auto’s centraal staan, is er de oproep aan bezitters van de laatstgenoemde categorie om óók hun oogappel aan het vele publiek te showen.
 

Bierfestival op Rheineplein

Special Sunday werd in 2019 voor de eerste keer georganiseerd. Het bleek een doorslaand succes en smaakte, mede geholpen door het fantastische weer, direct naar meer. Dat er vervolgens enkele jaren overheen moesten gaan is iedereen bekend, maar over tweeëneenhalve week is het dan toch zover. Met zoals gezegd het bierfestival als een van de meest opvallende onderdelen. Een groot aantal brouwers van speciaal-bieren (met merken als Smokkelaar, Burgunder/Karelsk, Bierbrouwerij Borne, 4-uur bier, Huttenkloas, Rigters, Black Baron, Eanske, Wentersch en Chaosbieren) verzamelt zich dan van 12.00 tot 17.00 uur op het Rheineplein om de liefhebbers van hun bijzondere brouwsels te kunnen laten proeven.
 

Een noviteit is de wijnproeverij van De Barrique en Mitra op de hoek van de Nieuwe Markt en de Bolkshoek. En natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Zo is er een visrokerij en zorgen Keurslager Rensink en Slagerij Traiteur Jacobs voor smakelijke hapjes. Voor de kinderen komt er een mini-achtbaan en popcornkraam. Spoenk, JJ Wilson, Apple én het koor A La Volette leveren het muzikale vermaak en ook de winkels zijn zondagmiddag open en presenteren zich buiten met een kraam.
 

Niet-alledaagse auto’s

Tot slot dan de bijzondere auto’s, die onder andere een plaatsje zullen krijgen op het Rheineplein en in de Nieuwe Kerkstraat. Volgens dorpsmanager Ruben Baartman staat de teller inmiddels op een kleine dertig, zowel classics als andere niet-alledaagse modellen. Een van de opvallende deelnemers is in elk geval een hemelsblauwe Fiat 500 uit 1967, die het afgelopen weekend tijdens een groot Italië-evenement in Utrecht nog tot mooiste van Nederland werd uitgeroepen. “Maar er is nog plek voor meer mooie auto’s”, aldus Baartman uitnodigend. “Het zou geweldig zijn als ook mensen uit onze eigen omgeving hun ‘special car’ op deze zondag willen showen. Ze kunnen daartoe het aanmeldformulier invullen en deze vervolgens retourneren naar specialsunday@bboborne.nl. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Aangemeld voor special car maar nog geen reactie

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024