Zeut zomert met Manderveense aardbei
LINDA BAAS: ‘DE VERSE AARDBEI MET CHOCOLA... EEN HEERLIJKE COMBI!’

Zeut zomert met Manderveense aardbei

ADVERTORIAL • Onder het motto ‘Zomerkoninkjes met zomertijden’ voegt Zeut Chocola aan de Nieuwe Markt de komende maanden een bijzondere delicatesse toe aan haar assortiment: de Manderveense aardbei. “Een ambachtelijke vrucht en zonder kunstmatige toevoegingen geteeld in het noordoosten van Twente. Natuurlijk konden we het niet laten ermee te experimenteren. En het lukte!” aldus een trotse Linda Baas. Waarmee Zeut de komende maanden, naast de originele bakjes verse Manderveense aardbei, ook chocola-aardbeien en aardbeiensmoothies in haar verleidelijke vitrine heeft.

 

Ambachtelijk

De reden voor deze verrassende stap is eigenlijk heel simpel. Michael Baas licht het toe. “In de zomermaanden staat chocola nu eenmaal niet bovenaan de boodschappenlijstjes van velen. Voor ons een relatief rustige periode dus, waarin we ons volop kunnen focussen op onze ambachtelijke productie in de oude smederij aan de Grotestraat. Dit betekent ook dat onze winkel aan de Nieuwe Markt in juni en juli alleen op vrijdag en zaterdag geopend is. Met in die maanden de Manderveense aardbei en onze daarvan afgeleide producten als extra lokkertje.”

 

Plek voor een enthousiaste chocolatier

Het typische streekproduct past in de lijn die Zeut zo nastreeft. “We gaan voor lokale producten, op en top vers en met passie tot stand gekomen. Criteria die we ook in ons eigen productieproces aan de Grotestraat hanteren en waarvoor we overigens nog een enthousiaste chocolatier zoeken, die dezelfde passie en liefde heeft. Iemand voor zo’n 24 tot 30 uur per week die wil meehelpen, van aanpakken weet en een uitdaging ziet in het verder uitbouwen van onze productenlijn”, zegt Linda op wervende toon.

 

Hoe dan ook, de Aardbei to go is, net zoals natuurlijk alle andere chocoladeproducten, deze en de volgende maand elke vrijdag van 09.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur te koop in de winkel aan de Nieuwe Markt 13.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

PLUS gaat opnieuw fors verbouwen

Voor PLUS Huls van den Nieuwboer staat er wederom een grote verandering op stapel. Negen jaar...
05-12-2023

Chatelaine de Jager opent Mom & Mini

Zaterdag was er de officiële geboorte van Mom & Mini, een ‘kindje’ van...
03-12-2023

Maral en Sahak nemen Royal Lebanon over

In oktober 2019 openden Zagik Gol en haar vriend Stefen Mehr hun Royal Lebanon aan het...
02-12-2023

Francesco Lammertink neemt Mooi over

‘Wie kent het niet?’ ben je geneigd te denken als het gaat over Mooi parfumerie de...
02-11-2023

Leurink Mode zoekt een tweede coupeuse

ADVERTORIAL • “Eigenlijk zoeken we een kopie van Ingrid”, zegt Marc Leurink van...
25-10-2023

Essie heeft in vijf jaar haar plek veroverd

ADVERTORIAL • Op 13 oktober is het alweer vijf jaar geleden dat Esther van Roermund haar...
10-10-2023