Jong geluk is trots op oude glorie
GIDSEN OUD BORNE IN HUN NOPJES MET ONOPHOUDELIJKE STROOM (VAAK BIJZONDERE) RONDLEIDINGEN

Jong geluk is trots op oude glorie

Ze bestaan dit jaar al drie decennia, de Gidsen Oud Borne. Een ruwe telling leert dat ze in die achterliggende periode al meer dan 40.000 belangstellenden hebben rondgeleid en verblijd met tal van interessante verhalen en anekdotes over het Borne van vroeger. Vrijdagmiddag was het de beurt aan het bruidspaar Mariska en Juan, die hun vijftien gasten na de huwelijksceremonie in het gemeentehuis en een high tea bij De Ster verrasten met een rondleiding door Oud Borne.

 

‘We vinden het hier geweldig’

Juan de Roda Husman en Mariska de Mie wonen sinds mei van dit jaar in Borne. Hij komt uit Amsterdam, de bruid is Zaandamse. “We vinden het hier geweldig”, vertelt een gelukkig ogende Mariska. “En dat willen we graag delen met onze gasten die evenmin uit Borne komen. Vandaar dat we voor deze rondleiding kozen.” Marijke Hesselink, de gids van dienst, vindt het zelf telkens ook weer een feest om haar gasten een inkijkje te geven in de rijke historie van het oude centrum. “Het blijft gewoon leuk”, zegt ze. “Mensen hebben vaak geen idee wat ze kunnen verwachten en welke bijzondere plekken hier op een steenworp van elkaar zijn te bewonderen.”

 

Rondleidingen in het donker

Ook André Muller, die de coördinatie van alle rondleidingen voor zijn rekening neemt, is meer dan tevreden. “Alleen dit jaar al hebben we meer dan honderd rondleidingen verzorgd. En we hebben er nog enkele tientallen te gaan. Het gaat maar door. Zo hebben we in het najaar zelfs rondleidingen die in het donker plaatsvinden. Kortgeleden was er een groep Oekraïners die we mochten begeleiden. En vandaag dus een bruidspaar met hun gevolg. Bijna de helft van onze gasten is zelfs van buiten Borne afkomstig”, klinkt het trots.

 

Morgen, zaterdag en tegelijk Open Monumentendag, is er alweer een volgend hoogtepunt. Om 14.00 uur start dan bij het Kulturhus een speciale monumentenwandeling. Ook dit keer weer onder begeleiding van een gids. In anderhalf uur tijd worden dan de mooiste plekjes aangedaan, met alle verhalen van dien. Juan en Mariska zullen het niet meemaken. Hun huwelijksreis voert vanavond naar Duitsland. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ricciotti ensemble reist naar Ierland

Het Ricciotti ensemble geeft deze zomer optredens tijdens de Shamrock Shuffle in zowel Nederland...
19-07-2024

‘Heel mijn werk is religieus en niemand weet dat’

In de schilderachtige Oude Kerk in Borne, waar geschiedenis en kunst elkaar ontmoeten, vindt een...
14-07-2024

80’s en 90’s hits in Hertme

Hoewel de dag begon met regen, was de avond gevuld met zonnestralen in het openluchttheater. Een...
13-07-2024

Spetterende voorstelling van Racoon

Spetterend waren de omstandigheden voor het concert, met flinke regenbuien en flink wat...
12-07-2024

‘Muziek is goed voor Borne’

Zo'n kleine vierhonderd mensen genoten op deze zomeravond van muziek in de buitenlucht,...
08-07-2024

Aandacht voor natuur en mens in het Koetshuis

Eind april hebben het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Borne...
03-07-2024