Doornroosje krijgt haar kus in Hertme
HET KLEINE THEATER SPEELT MET DE ABSURDITEIT VAN HET SPROOKJE

Doornroosje krijgt haar kus in Hertme

Na alle muzikale geweld van Davina Michelle, Floor Jansen en Suzan & Freek, een week geleden, was het zondagmiddag de beurt aan… Doornroosje. Het aloude sprookje over de schone slaapster die pas weer wakker wordt na een kus door de prins. Dit keer geen uitpuilend Openluchttheater dus met een grote schare fans, maar driehonderd kinderen, die met hun papa’s en mama’s een onvergetelijk uurtje hoopten te beleven. En om maar direct met de deur in huis te vallen: ze werden op hun wenken bediend. In de ruim driekwartier durende voorstelling vielen ze van de ene verbazing in de andere en leek het o zo vertrouwde sprookje telkens weer een nieuwe dimensie te krijgen.
 

Minimale decors en maximale vondsten

Verantwoordelijk hiervoor waren de drie spelers van Het Kleine Theater. Een Amsterdams jeugdtheatergezelschap dat met minimale decors en maximale verbale vondsten haar publiek, zowel kinderen als volwassenen, moeiteloos meeneemt in de absurditeit van het sprookje. Natuurlijk, er was een Doornroosje, er waren twaalf feeën en vanzelfsprekend was er een prins, in meerdere hoedanigheden zelfs. Want niet zelden liet hij merken in het verkeerde sprookje te zijn beland. Zo hoopte hij de ene keer de glazen kist van Sneeuwwitje tegen te komen en dan weer legde hij een erwt onder het bed van de slapende ‘Prinses’. Maar… Doornroosje sliep helemaal niet en was louter en alleen uit op de kus van de door haar zo gewenste Prins.
 

Verwarring alom dus, maar toen de muziek van ‘Morning has broken’ eenmaal klonk, waarmee de echte 15-jarige verjaardag van Doornroosje een feit werd, kwam het toch nog allemaal goed. De kus van de gelaarsde Prins deed wonderen en even later klonk dan ook het vertrouwde ‘ze leefden nog lang en gelukkig’. Het feest was compleet en het publiek, waaronder een aantal als Doornroosje verklede meiskes, kon opgelucht ademhalen. Het werd een middag uit duizenden. Volgend jaar weer! (AJ/BM/RH)

 

Doornroosje

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Dansmarietjes Toet'nbloazers winnen ‘Fleringen’

Eindelijk mocht het weer in Fleringen. Het Dansmariekeconcours, georganiseerd door de...
30-01-2023

Fraaie gift voor het Bussemakerhuis

In totaal is er 2.451 uur aan gewerkt, dat zijn ruim 61 werkweken van 40 uur. Ria Petter uit...
26-01-2023

Joost eindelijk Stadsprins…

Hij moest er lang op wachten. Op 18 maart vorig jaar werd Joost Withag van De...
22-01-2023

Jong, onwies en maf… wát een poppenkast!

Hoe gekker hoe mooier, hoe meer kabaal hoe liever… Dat is kortgezegd de alleszeggende...
15-01-2023

Frank en Jasper aanvoerders Kolkleu

Frank Hofstede en Jasper Kemna vormen het nieuwe prinsenpaar van de Kolkleu in Hertme. Tijdens...
13-01-2023

The Analogues met Hello Goodbye in Hertme

In 1966 stopten The Beatles met optreden. Het verhaal is bekend: geen zin meer in de hysterische...
12-01-2023