Aan de slag met de tunnels in Oonksweg en Bornerbroeksestraat
PRORAIL EN GEMEENTE STARTEN MET PROJECTPLAN

Aan de slag met de tunnels in Oonksweg en Bornerbroeksestraat

Een oplossing vinden voor de barrière die het spoor - dwars door het dorp en met vijf gelijkvloerse overgangen - vormt, kent in Borne een lange geschiedenis. Lang werd gekoerst op het verdiept aanleggen van het spoor, maar toen dat in 2013 geen haalbaar plan bleek werd de focus verlegd naar het aanleggen van een of meerdere tunnels onder het spoor door, om veiligheid en doorstroming te verbeteren. Het proces om te komen tot een keuze waar die onderdoorgangen zouden moeten komen duurde ook weer jaren.
 

Stappen zetten

Door de versnelling van de aanleg van de provinciale Vloedbeltverbinding, waardoor de gemeentelijke Verbindingsweg van tafel kon en er definitief besloten werd tot een onderdoorgang in de Oonksweg, konden er eindelijk voortvarend stappen genomen worden om tot uitvoering te komen en een start te maken met een onderdoorgang in zowel de Oonksweg, als in de Bornerbroeksestraat. Die laatste als onderdeel van de fietsverbinding F35.
 

‘Feestje’

ProRail en de gemeente Borne zetten vandaag de handtekening onder het projectplan voor deze twee nieuwe onderdoorgangen. Het ondertekenmoment vond plaats bij de overweg aan de Oonksweg in Borne. “Voor ons zijn dit altijd feestjes”, zei Regiodirecteur Danou Veenhof. “We kunnen straks weer afscheid nemen van twee gelijkvloerse overgangen.”

 

Ook wethouder David Vermorken sprak van een heugelijk moment. “Met de aanleg wachten nood- en hulpdiensten en overig wegverkeer niet langer meer voor gesloten spoorbomen en worden gevaarlijke verkeerssituaties met passerende treinen voorkomen. Tegelijkertijd wil de gemeente zich verder ontwikkelen als aantrekkelijke fietsgemeente en bevordert hiermee verbindingen tussen recreatief aantrekkelijke plekken zoals sportpark ‘t Wooldrik. De spooronderdoorgangen leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en aan de bereikbaarheid en leefbaarheid in Borne.”
 

Projectplan

In de komende periode gaat ProRail, in nauwe samenwerking met de gemeente en een ingenieursbureau, aan de slag met het ontwerpen van de onderdoorgangen. Hoe gaat het er precies uitzien en wat is er voor nodig aan werkzaamheden, mankracht en materieel? Dat vormt de basis voor een aanbestedingsprocedure. Op dat moment zal ook duidelijk zijn in hoeverre de reserveringen van 18,7 miljoen en 4,3 miljoen in de huidige tijden nog voldoende zijn.
 

Verwachte oplevering 2026

Het streven is om voor eind 2026 beide onderdoorgangen in gebruik te nemen. Eén van de complicerende factoren is dat er een treinvrije periode ingepland moet worden. Dat zijn langdurige processen. Het is ook één van de redenen waarom beide onderdoorgangen gelijktijdig worden aangelegd. En mogelijk zelfs samen met de onderdoorgang bij Het Vlier, die nodig is voor de Vloedbeltverbinding. Dat is wel een separaat project, maar loopt in tijd ongeveer gelijk op met de werkzaamheden in Borne.
 

Overigens mogen beide onderdoorgangen geen ‘tunnels’ genoemd worden. In vakjargon zijn die van grotere lengte en daar hangen ook weer andere eisen aan, qua verlichting, veiligheid en dergelijke. Maar dit terzijde. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Paul Cohn — 03 okt 2022
De spoorlijn Almelo-Salzbergen verbindt sinds 18-10-1865 het Nederlandse Almelo met het Duitse Salzbergen en splijt al bijna 160 jaar Borne in tweeën.
Hoever dat uit de hand is gelopen voor ALLE verkeer tussen die twee delen van Borne vindt u in http://vije.nl/spoorbomen_borne/
Rijschool Harm Hoek — 30 sep 2022
Hier zijn de meesten in Borne en omgeving blij mee......

Nu hopen voor de mensen die erom heen wonen dat er door deze werkzaamheden geen scheuren in hun woningen komen !!
José — 29 sep 2022
" De spooronderdoorgangen leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en aan de bereikbaarheid en leefbaarheid in Borne.”

Hiervan ben ik nog lang niet overtuigd. Want welke route moet m.n. het gemotoriseerde verkeer volgen? Door het Ridderspoor! En waarschijnlijk ook deels door de Anemoon, die dan ontsloten zal worden. Een hele drukte voor onze wijk tussen Bornerbroekse- en Azelosestraat, mede gelet op de overige plannen voor dit deel van de wijk.
Twee wethouders deden eerder al uitspraken dat Borne steeds mooier zou worden. Hierover heb ik zeer mijn twijfels! Over welk moois en waar in Borne gaat het dan? Voor onze wijk geldt dat in ieder geval niet.
Dat er onderdoorgangen komen is natuurlijk een goede zaak. Daar kunnen we alleen maar blij mee zijn.
JW Bakkum — 29 sep 2022
Wanneer gaan ze starten met alles? Zal dan zowel de oonksweg als de bornerbroeksestraat tijdelijk niet meer toegankelijk zijn?

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024

Borne is (voor even) weer schoon

Deze zaterdagmorgen stond voor velen weer in het teken van Borne Schoon, de plaatselijke en...
23-03-2024

‘Groet vanuit mijn Bornse paleisje’

De woorden van de 73-jarige mevrouw uit Hengelo komen binnen. Ze verblijft nu zo’n...
22-03-2024

Kosten Huis van Borne vallen mee

De inschrijvingen van aannemers voor de bouw van het Huis van Borne zijn sinds vorige week...
21-03-2024

Afscheidsreceptie Martin Velten

Komende dinsdag, 26 maart, zal de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Martin Velten. Na...
20-03-2024

Goede doelen profiteren weer van aspergekistje

Het is inmiddels goed gebruik dat de Lionsclub Borne de opbrengst van haar jaarlijkse acties...
20-03-2024