Kulturhus boordevol gi-ga-groene activiteiten
ENORME BELANGSTELLING VOOR GROOTS GEORGANISEERD KINDERBOEKENFEEST

Kulturhus boordevol gi-ga-groene activiteiten

Vandaag is de Kinderboekenweek 2022 van start gegaan met als thema: gi-ga-groen en dat was goed te merken in het Kulturhus. Initiatiefnemer Ina van der Beek kreeg het voor elkaar om maar liefst tien verschillende activiteiten te kunnen aanbieden. Tevens was de Bruna boekwinkel aanwezig met een uitgebreide stand met kinderboeken. Het kinderboekenfeest duurde de hele middag van half drie tot half zes. Volgende week wordt het feest nog een keer herhaald, al zijn er dan enkele wijzigingen in de activiteiten. Dus heb je het feest van vandaag gemist, dan heb je nog een volgende kans! Op de website van het Kulturhus zijn de activiteiten van volgende week te vinden. Ook dan is deelname weer gratis. De Kinderboekenweek duurt nog tot en met 16 oktober.

 

Dieren & Natuur

Omdat het binnen het thema over dieren en natuur, maar zeker ook natuurbehoud gaat, sloten alle activiteiten die vanmiddag waren georganiseerd daar op aan. Er waren workshops over water, kleine diertjes en uilen. Jacomijn Prinsen gaf een tweetal kindercolleges over haar plantenasiel. In de keuken konden de kinderen zelf groene pannenkoeken bakken. Er werd plastic gemaakt uit natuurlijke materialen, Tetem gaf een workshop net als de muziekschool. Er werd geholpen om van groenten en fruit een eigen muziekinstrument te maken. Ken je de boeken van Bob Popcorn? Nou daar kon je dus ook popcorn proeven!

 

Raamschilderen

De meest in het oog lopende activiteit was wel het raamschilderen. Het thema daarvan was: De waanzinnige Bornse boomhut van 156 verdiepingen. Het boek dat de kinderen bij aankoop van een kinderboek van minimaal € 12,50 krijgen is dit jaar getiteld ‘Waanzinnige boomhutverhalen: over toen het Stoel-In-Je-Neusdag was en andere waanzinnige gebeurtenissen’ van de schrijver Andy Griffiths en illustrator Terry Denton. In die verhalen heeft de boomhut 143 verdiepingen, maar om kinderen ook eigen fantasietekeningen te kunnen laten maken was de Bornse boomhut uitgebreid tot 156 verdiepingen. Veel kinderen maakten gretig gebruik van de mogelijkheid iets aan de Bornse boomhut toe te voegen.

 

Film

Om 15.00 uur werd voor kinderen van 6 jaar en ouder de film Meester Kikker vertoond in de theaterzaal. Deze activiteit was niet gratis. Een kaartje kostte € 4,50. De zaal was behoorlijk gevuld met kinderen. Volgende week draait de film Superjuffie en kost een kaartje weer € 4,50 en is de leeftijdsgrens ook weer 6 jaar en ouder. Ook dan begint de film ’s middags weer om 15.00 uur. (HvR)

 

Kinderboekenweek

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

‘Borne’ borduurt mee aan gordijnen voor Máxima

Het was een bijzondere dag voor de borduurgroep van Museum Bussemakerhuis. Na maandenlang...
02-12-2022

Vriendschap, thema van nieuwe Bornse dichtbundel

In de laatste week van januari 2023 draait het om poëzie in Vlaanderen en Nederland. Ook in...
24-11-2022

Harrie van de Spijkermotor

In 2006 is ‘De Spijkermotor’ tegenover ‘t Dijkhuis in Borne geplaatst. Een...
05-11-2022

Johanna ter Steege komt eigen film inleiden in...

Actrice Johanna ter Steege zal dinsdag 8 november een korte inleiding verzorgen bij de vertoning...
02-11-2022

Jos werkt realistisch aan ‘fijnschilderkunst’

Het laatste decennium is er weer meer belangstelling voor de realistische schilderkunst. Jos...
01-11-2022

Percussion Live 2022 in de startblokken

In het weekend van 26 en 27 november wordt de Schouwburg Hengelo een beetje van Hertme. Twee...
31-10-2022