AVIA Weghorst gaat in de pepernoten
CONCHITA EN COLLEGA’S WILLEN WEER REURING AAN DE EUROPASTRAAT

AVIA Weghorst gaat in de pepernoten

ADVERTORIAL - Voor tankstation AVIA Weghorst aan de Europastraat was het afgelopen jaar een relatief stille periode. “Niet leuk”, aldus Conchita Markslag, een van de bekende gezichten in de shop. “De straat lag er voor een groot deel uit. Je bent dus moeilijk bereikbaar en dat kun je als tankstation natuurlijk niet hebben.”

 

Voor haar en haar collega’s voldoende aanleiding de figuurlijke vlag weer uit te steken nu de straat weer open is en te zoeken naar iets, waarmee de klanten verrast en verblijd kunnen worden. Het werden pepernoten. Sterker nog, de pepernotenfabriek Van Delft uit Harderwijk opende er deze week haar eigen pop-up store. Een grotere hulp-Sinterklaas kan de echte Goedheiligman zich niet wensen.
 

“Ja, wat is het mooi geworden hè”, jubelt Conchita als ze wijst naar de enorme zwarte stellingkasten boordevol pepernoten die vanaf nu het beeld van de shop bepalen. “We zijn er echt supertrots op”. Spontaan strooit ze lachend een handvol pepernoten in het rond. Dat het zover kwam, is mede te danken aan Yves Vey, die bij AVIA verantwoordelijk is voor de verdere uitbouw van HUSH, de lunchplekken op meerdere grote tankstations. “Het station in Borne is natuurlijk te klein om er ook een volwaardige lunchlocatie te creëren, maar het idee van de medewerkers was zó leuk dat we er wél iets mee wilden doen.”
 

Maar liefst veertien smaken

Van het een kwam het ander en al snel bleek ook de pepernotenfabriek Van Delft wel oren naar de plannen te hebben. En zo kon het gebeuren dat er in korte tijd een hele wand werd geplaatst, volgepakt met hongerig makende kruidnoten. “We hebben maar liefst veertien smaken, van truffel tiramisu, stroopwafel en karamel zeezout, tot koffiemix, limoncello en de gekleurde chocolade. En natuurlijk mag de traditionele naturel pepernoot niet ontbreken”, vertrouwt Conchita de belangstellende benzineklanten toe.

 

Op de tafel staat een aantal schaaltjes met daarin niet-verpakte kruidnoten, zodat klanten kunnen proeven hoe lekker het allemaal wel niet is, zegt ze.
 

Voor haar en Yves staat nu al vast dat de pop-up store na 5 december een bijzonder vervolg zal krijgen. “Natuurlijk gaan we dan eerst een aantal weken over op een bijzonder assortiment kerstlekkernijen, dat spreekt vanzelf”, zeggen ze. Maar zover is het nog niet. De komende anderhalve maand wordt het eerst genieten van de pepernoten…

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024