AVIA Weghorst gaat in de pepernoten
CONCHITA EN COLLEGA’S WILLEN WEER REURING AAN DE EUROPASTRAAT

AVIA Weghorst gaat in de pepernoten

ADVERTORIAL - Voor tankstation AVIA Weghorst aan de Europastraat was het afgelopen jaar een relatief stille periode. “Niet leuk”, aldus Conchita Markslag, een van de bekende gezichten in de shop. “De straat lag er voor een groot deel uit. Je bent dus moeilijk bereikbaar en dat kun je als tankstation natuurlijk niet hebben.”

 

Voor haar en haar collega’s voldoende aanleiding de figuurlijke vlag weer uit te steken nu de straat weer open is en te zoeken naar iets, waarmee de klanten verrast en verblijd kunnen worden. Het werden pepernoten. Sterker nog, de pepernotenfabriek Van Delft uit Harderwijk opende er deze week haar eigen pop-up store. Een grotere hulp-Sinterklaas kan de echte Goedheiligman zich niet wensen.
 

“Ja, wat is het mooi geworden hè”, jubelt Conchita als ze wijst naar de enorme zwarte stellingkasten boordevol pepernoten die vanaf nu het beeld van de shop bepalen. “We zijn er echt supertrots op”. Spontaan strooit ze lachend een handvol pepernoten in het rond. Dat het zover kwam, is mede te danken aan Yves Vey, die bij AVIA verantwoordelijk is voor de verdere uitbouw van HUSH, de lunchplekken op meerdere grote tankstations. “Het station in Borne is natuurlijk te klein om er ook een volwaardige lunchlocatie te creëren, maar het idee van de medewerkers was zó leuk dat we er wél iets mee wilden doen.”
 

Maar liefst veertien smaken

Van het een kwam het ander en al snel bleek ook de pepernotenfabriek Van Delft wel oren naar de plannen te hebben. En zo kon het gebeuren dat er in korte tijd een hele wand werd geplaatst, volgepakt met hongerig makende kruidnoten. “We hebben maar liefst veertien smaken, van truffel tiramisu, stroopwafel en karamel zeezout, tot koffiemix, limoncello en de gekleurde chocolade. En natuurlijk mag de traditionele naturel pepernoot niet ontbreken”, vertrouwt Conchita de belangstellende benzineklanten toe.

 

Op de tafel staat een aantal schaaltjes met daarin niet-verpakte kruidnoten, zodat klanten kunnen proeven hoe lekker het allemaal wel niet is, zegt ze.
 

Voor haar en Yves staat nu al vast dat de pop-up store na 5 december een bijzonder vervolg zal krijgen. “Natuurlijk gaan we dan eerst een aantal weken over op een bijzonder assortiment kerstlekkernijen, dat spreekt vanzelf”, zeggen ze. Maar zover is het nog niet. De komende anderhalve maand wordt het eerst genieten van de pepernoten…

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Koopzondag in teken van lifestyle

Afgelopen maandag is de lente aangebroken. Op papier althans, want de regen en temperaturen zijn...
24-03-2023

Vrijdag opent Marskramer/Top1Toys

Vandaag en morgen worden de Bornse brievenbussen gevuld met een openingsfolder van...
01-03-2023

LaVe wordt LUV

Sinds kort zwaait Celine Groothedde de scepter over modewinkel LaVe aan het Marktplein. Ze nam...
31-01-2023

Zeut-surprise voor Twente tegen Kanker

Op de valreep van Pakjesavond konden Michael en Linda Baas van Zeut Chocola toch ook zelf even...
05-12-2022

Marskramer/Top1Toys in pand Sportpaviljoen

Na zeven jaar afwezigheid keert Marskramer terug in Borne. De huishoudelijke artikelen van de...
29-11-2022

Pieten niet opgewassen tegen regen en Belgen

Het leek allemaal zo veelbelovend en de ruim twintig Pieten deden allemaal hun uiterste best....
27-11-2022