AVIA Weghorst gaat in de pepernoten
CONCHITA EN COLLEGA’S WILLEN WEER REURING AAN DE EUROPASTRAAT

AVIA Weghorst gaat in de pepernoten

ADVERTORIAL - Voor tankstation AVIA Weghorst aan de Europastraat was het afgelopen jaar een relatief stille periode. “Niet leuk”, aldus Conchita Markslag, een van de bekende gezichten in de shop. “De straat lag er voor een groot deel uit. Je bent dus moeilijk bereikbaar en dat kun je als tankstation natuurlijk niet hebben.”

 

Voor haar en haar collega’s voldoende aanleiding de figuurlijke vlag weer uit te steken nu de straat weer open is en te zoeken naar iets, waarmee de klanten verrast en verblijd kunnen worden. Het werden pepernoten. Sterker nog, de pepernotenfabriek Van Delft uit Harderwijk opende er deze week haar eigen pop-up store. Een grotere hulp-Sinterklaas kan de echte Goedheiligman zich niet wensen.
 

“Ja, wat is het mooi geworden hè”, jubelt Conchita als ze wijst naar de enorme zwarte stellingkasten boordevol pepernoten die vanaf nu het beeld van de shop bepalen. “We zijn er echt supertrots op”. Spontaan strooit ze lachend een handvol pepernoten in het rond. Dat het zover kwam, is mede te danken aan Yves Vey, die bij AVIA verantwoordelijk is voor de verdere uitbouw van HUSH, de lunchplekken op meerdere grote tankstations. “Het station in Borne is natuurlijk te klein om er ook een volwaardige lunchlocatie te creëren, maar het idee van de medewerkers was zó leuk dat we er wél iets mee wilden doen.”
 

Maar liefst veertien smaken

Van het een kwam het ander en al snel bleek ook de pepernotenfabriek Van Delft wel oren naar de plannen te hebben. En zo kon het gebeuren dat er in korte tijd een hele wand werd geplaatst, volgepakt met hongerig makende kruidnoten. “We hebben maar liefst veertien smaken, van truffel tiramisu, stroopwafel en karamel zeezout, tot koffiemix, limoncello en de gekleurde chocolade. En natuurlijk mag de traditionele naturel pepernoot niet ontbreken”, vertrouwt Conchita de belangstellende benzineklanten toe.

 

Op de tafel staat een aantal schaaltjes met daarin niet-verpakte kruidnoten, zodat klanten kunnen proeven hoe lekker het allemaal wel niet is, zegt ze.
 

Voor haar en Yves staat nu al vast dat de pop-up store na 5 december een bijzonder vervolg zal krijgen. “Natuurlijk gaan we dan eerst een aantal weken over op een bijzonder assortiment kerstlekkernijen, dat spreekt vanzelf”, zeggen ze. Maar zover is het nog niet. De komende anderhalve maand wordt het eerst genieten van de pepernoten…

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024

Davy Roord van Dorset wint MasterChef ticket

Tijdens de Horecava vakbeurs, die deze week in de RAI in Amsterdam wordt gehouden, heeft...
11-01-2024

PLUS-folder voortaan wekelijks op BorneBoeit

ADVERTORIAL • Jarenlang vonden wekelijks bijna 11.000 folders van de PLUS-supermarkten Huls...
09-01-2024

Op de drempel van kerst

Nog even en dan is het Kerstmis. Van oudsher het feest van gezelligheid, lekker eten en...
24-12-2023

Sfeervol shoppen by Candlelight

Aan alles is te zien en te horen dat de kerst naderbij komt. De ’mooiste dagen’ van...
13-12-2023