Eerste overwinning voor BZSV De Blauwwitters
07-11-2022
2-1 WINST OP LEMELE ZORGT VOOR ONTLADING

Eerste overwinning voor BZSV De Blauwwitters

Lemele wilde haar goede competitiestart graag een mooi vervolg geven tegen het nog puntloze BZSV, maar het was de ploeg uit Borne die meteen het initiatief nam. De Blauwwitters schoten uit de startblokken, wat al na tien minuten werd beloond. Na een mooie dribbel zorgde Kent Arslani voor de assist op Nick Gouma, die met zijn chocoladebeen de bal langs keeper Ruan Weelink wist te schieten en daarmee de 1-0 liet aantekenen.

 

Knieblessure

Diezelfde Nick Gouma moest zich na ongeveer een half uur spelen laten vervangen, vanwege een knieblessure. In de loop van de eerste helft kreeg Lemele meer balbezit, maar kwam het niet tot grote kansen. Als het al tot een doelpoging kwam stond de uitstekend keepende Dennis Hersevoort een doelpunt in de weg. Ongeveer tien minuten voor rust wist Lemele toch de gelijkmaker te maken. Een prachtige diagonale bal over 40 meter bracht Yoran Bakhuis in de één tegen één situatie met keeper Dennis Hersevoort. Met enig fortuin stiftte Bakhuis de bal in het doel. Lemele probeerde na de gelijkmaker door te drukken, maar BZSV hield stand. Zodoende gingen de ploegen met 1-1 op het scorebord de rust in.

 

De tweede helft kwam BZSV zeer scherp uit de kleedkamer. De ploeg leek het geloof te hebben dat er meer dan één punt in zat. De Blauwwitters waren feller in de duels en hadden daarmee het overwicht. Er waren enkele goede mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, maar de kansen werden niet verzilverd. De grootste kans was er voor Kent Arslani. Hij was volledig vrijgelaten door de verdediging van Lemele toen hij in balbezit kwam. Het schot van Arslani was echter zwak en de reflex van keeper Ruan Weelink juist uitstekend. Daarmee bleef de stand gelijk. Na een uur spelen ontstond er een gelijkwaardiger spelbeeld en golfden de aanvallen op en neer.

 

Ontlading

Met nog een kwartier op de klok kreeg BZSV een vrije bal op de linkerflank. Winston Somhorst schaarde zich achter de bal en wist deze perfect richting het hoofd van Bas Siccama te draaien, die de bal snoeihard tegen de touwen kopte. De 2-1 zorgde voor een enorme ontlading bij de thuisploeg, die nu wel heel dicht bij haar eerste zege van het seizoen was. Lemele ging na de tegentreffer opportunistisch voetballen en hanteerde meer de lange bal. Dit zorgde voor een slotfase met de nodige hachelijke momenten en veel corners voor het doel van BZSV. De ploeg uit Borne gaf echter geen krimp meer. Na negentig minuten was er daardoor eindelijk loon naar hard werken en zijn de eerste drie dik verdiende punten van het seizoen een feit.

 

Komende zaterdag gaat BZSV De Blauwwitters op bezoek bij SC Rijssen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV thuis onderuit tegen SP Daarle

Op het ijskoude sportpark ’t Wooldrik begonnen De Blauwwitters zaterdag sterk aan de...
05-12-2022

NEO lijdt verdiende nederlaag in Winschoten

WVV schoot sterk uit de startblokken in Winschoten en NEO had het een kwartiertje lastig met een...
05-12-2022

Mirjam Pol overtuigend wereldkampioen

Mirjam Pol won vandaag de Baja World Cup 2022. In Dubai was ze opnieuw de sterkste van alle...
03-12-2022

Eerste team TTV Borne naar promotieklasse

Het eerste team van TTV Borne is op indrukwekkende wijze kampioen geworden in de eerste klasse...
02-12-2022

Apollo 8 verliest tweeluik nipt van FC Porto

In sporthal de Veste zou het woensdagavond moeten gebeuren. De 3-0 nederlaag van vorige week...
30-11-2022

Mirjam Pol verdedigt Baja wereldtitel

Evenals vorig jaar is het tot op het laatst ongelofelijk spannend in het damesklassement van de...
29-11-2022