Eerste overwinning voor BZSV De Blauwwitters
07-11-2022
2-1 WINST OP LEMELE ZORGT VOOR ONTLADING

Eerste overwinning voor BZSV De Blauwwitters

Lemele wilde haar goede competitiestart graag een mooi vervolg geven tegen het nog puntloze BZSV, maar het was de ploeg uit Borne die meteen het initiatief nam. De Blauwwitters schoten uit de startblokken, wat al na tien minuten werd beloond. Na een mooie dribbel zorgde Kent Arslani voor de assist op Nick Gouma, die met zijn chocoladebeen de bal langs keeper Ruan Weelink wist te schieten en daarmee de 1-0 liet aantekenen.

 

Knieblessure

Diezelfde Nick Gouma moest zich na ongeveer een half uur spelen laten vervangen, vanwege een knieblessure. In de loop van de eerste helft kreeg Lemele meer balbezit, maar kwam het niet tot grote kansen. Als het al tot een doelpoging kwam stond de uitstekend keepende Dennis Hersevoort een doelpunt in de weg. Ongeveer tien minuten voor rust wist Lemele toch de gelijkmaker te maken. Een prachtige diagonale bal over 40 meter bracht Yoran Bakhuis in de één tegen één situatie met keeper Dennis Hersevoort. Met enig fortuin stiftte Bakhuis de bal in het doel. Lemele probeerde na de gelijkmaker door te drukken, maar BZSV hield stand. Zodoende gingen de ploegen met 1-1 op het scorebord de rust in.

 

De tweede helft kwam BZSV zeer scherp uit de kleedkamer. De ploeg leek het geloof te hebben dat er meer dan één punt in zat. De Blauwwitters waren feller in de duels en hadden daarmee het overwicht. Er waren enkele goede mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, maar de kansen werden niet verzilverd. De grootste kans was er voor Kent Arslani. Hij was volledig vrijgelaten door de verdediging van Lemele toen hij in balbezit kwam. Het schot van Arslani was echter zwak en de reflex van keeper Ruan Weelink juist uitstekend. Daarmee bleef de stand gelijk. Na een uur spelen ontstond er een gelijkwaardiger spelbeeld en golfden de aanvallen op en neer.

 

Ontlading

Met nog een kwartier op de klok kreeg BZSV een vrije bal op de linkerflank. Winston Somhorst schaarde zich achter de bal en wist deze perfect richting het hoofd van Bas Siccama te draaien, die de bal snoeihard tegen de touwen kopte. De 2-1 zorgde voor een enorme ontlading bij de thuisploeg, die nu wel heel dicht bij haar eerste zege van het seizoen was. Lemele ging na de tegentreffer opportunistisch voetballen en hanteerde meer de lange bal. Dit zorgde voor een slotfase met de nodige hachelijke momenten en veel corners voor het doel van BZSV. De ploeg uit Borne gaf echter geen krimp meer. Na negentig minuten was er daardoor eindelijk loon naar hard werken en zijn de eerste drie dik verdiende punten van het seizoen een feit.

 

Komende zaterdag gaat BZSV De Blauwwitters op bezoek bij SC Rijssen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024