Eerste overwinning voor BZSV De Blauwwitters
07-11-2022
2-1 WINST OP LEMELE ZORGT VOOR ONTLADING

Eerste overwinning voor BZSV De Blauwwitters

Lemele wilde haar goede competitiestart graag een mooi vervolg geven tegen het nog puntloze BZSV, maar het was de ploeg uit Borne die meteen het initiatief nam. De Blauwwitters schoten uit de startblokken, wat al na tien minuten werd beloond. Na een mooie dribbel zorgde Kent Arslani voor de assist op Nick Gouma, die met zijn chocoladebeen de bal langs keeper Ruan Weelink wist te schieten en daarmee de 1-0 liet aantekenen.

 

Knieblessure

Diezelfde Nick Gouma moest zich na ongeveer een half uur spelen laten vervangen, vanwege een knieblessure. In de loop van de eerste helft kreeg Lemele meer balbezit, maar kwam het niet tot grote kansen. Als het al tot een doelpoging kwam stond de uitstekend keepende Dennis Hersevoort een doelpunt in de weg. Ongeveer tien minuten voor rust wist Lemele toch de gelijkmaker te maken. Een prachtige diagonale bal over 40 meter bracht Yoran Bakhuis in de één tegen één situatie met keeper Dennis Hersevoort. Met enig fortuin stiftte Bakhuis de bal in het doel. Lemele probeerde na de gelijkmaker door te drukken, maar BZSV hield stand. Zodoende gingen de ploegen met 1-1 op het scorebord de rust in.

 

De tweede helft kwam BZSV zeer scherp uit de kleedkamer. De ploeg leek het geloof te hebben dat er meer dan één punt in zat. De Blauwwitters waren feller in de duels en hadden daarmee het overwicht. Er waren enkele goede mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, maar de kansen werden niet verzilverd. De grootste kans was er voor Kent Arslani. Hij was volledig vrijgelaten door de verdediging van Lemele toen hij in balbezit kwam. Het schot van Arslani was echter zwak en de reflex van keeper Ruan Weelink juist uitstekend. Daarmee bleef de stand gelijk. Na een uur spelen ontstond er een gelijkwaardiger spelbeeld en golfden de aanvallen op en neer.

 

Ontlading

Met nog een kwartier op de klok kreeg BZSV een vrije bal op de linkerflank. Winston Somhorst schaarde zich achter de bal en wist deze perfect richting het hoofd van Bas Siccama te draaien, die de bal snoeihard tegen de touwen kopte. De 2-1 zorgde voor een enorme ontlading bij de thuisploeg, die nu wel heel dicht bij haar eerste zege van het seizoen was. Lemele ging na de tegentreffer opportunistisch voetballen en hanteerde meer de lange bal. Dit zorgde voor een slotfase met de nodige hachelijke momenten en veel corners voor het doel van BZSV. De ploeg uit Borne gaf echter geen krimp meer. Na negentig minuten was er daardoor eindelijk loon naar hard werken en zijn de eerste drie dik verdiende punten van het seizoen een feit.

 

Komende zaterdag gaat BZSV De Blauwwitters op bezoek bij SC Rijssen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV de Blauwwitters degradeert

De Blauwwitters begonnen zaterdag onthutsend zwak aan het duel tegen SC Lemele. Daardoor keek...
27-03-2023

NEO blijft tegen GRC steken op 2-2

Vanaf het begin greep NEO tegen het Groningse GRC het initiatief en speelde ook een aantal...
27-03-2023

Apollo 8 blijft in de race

Apollo 8 speelde zaterdagavond een uitwedstrijd in de kampioenspoule tegen hekkensluiter...
27-03-2023

BZSV verliest met 0-1 van MVV’69

De Blauwwitters begonnen heel matig aan hun thuisduel tegen MVV’69. De gasten hadden het...
20-03-2023

Zilver voor Boermans en De Groot in Mexico

Voor Bornenaar Stefan Boermans en zijn maatje Yorick de Groot was 2022 een lastig jaar. De hoge...
20-03-2023

Nieuwe kunstmat BZSV in gebruik genomen

Zaterdagmiddag is, zij het een week verlaat door de winterse omstandigheden, dan toch het nieuwe...
19-03-2023