Laatste spaarcenten naar goede doelen
BOORNSE NOABERS SCHENKEN RUIM 5.000 EURO

Laatste spaarcenten naar goede doelen

Ruim 40 jaar vermaakten ze de Bornse samenleving met hun Niejjoars- en Veurjoarsvesite. Vorig jaar viel officieel het doek. De Boornse Noabers hielden op te bestaan. Gebrek aan jonge aanwas en vergrijzing van het huidige spelersarsenaal vormden de belangrijkste beweegreden. Dinsdagmiddag kwamen voorzitter Freek Lindenhovius én penningmeester Hardy Ellenbroek nog één keer bij elkaar. “En daar hebben we een bijzondere reden voor”, aldus de eerstgenoemde, “want na afwikkeling van alles uit de afgelopen 40 jaren resteert er nog een potje met geld. En dat willen we vanmiddag graag schenken aan zeven Bornse goede doelen die het allemaal heel goed kunnen gebruiken.”
 

‘Ons bint zuunig’

De vertegenwoordigers van deze goede doelen hoorden de woorden van Lindenhovius met glunderende en vooral ook verbaasde gezichten aan. Voor hen kwamen deze goede gaven immers zomaar uit de lucht vallen. Lindenhovius begon zijn korte toespraak met een terugblik op het ontstaan van de Noabers (de ‘proatoamnd’ bij ’t Schip in 1980) om vervolgens via de diverse speellocaties, zoals de toenmalige Bijenkorf, de Stefans-Hof en uiteindelijk het Kulturhus, te belanden bij 2020, het jaar waarin corona het definitieve einde inluidde van deze unieke Bornse groep. “Maar ons bint zuunig, dus we hebben nog iets over”, zei hij, waarna hij het stokje doorgaf aan Hardy Ellenbroek.
 

Die als penningmeester direct maar met een kwinkslag opende en zei ‘dat we geld overhielden omdat we in al die jaren blijkbaar te weinig hebben gedronken’. Desalniettemin was hij verheugd de zeven goede doelen heel blij te kunnen maken. Daarna volgde de cheque-uitreiking. Duizend euro gingen er naar de Kerstherberg Borne, Blijgevig Borne en de Folkloregroep Borne, terwijl het Poorthuisje op de begraafplaats, het Hertenkampje, De Bonte Koe en de Rolstoelwandelgroep Borne 500 euro kregen toegeschoven. “En wat er na de laatste koppen koffie en plakjes cake nog rest - ik schat ook een kleine 500 euro - gaat naar zuster Josephine, als bijdrage voor haar activiteiten rondom vluchtelingen." (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hennie Kemna — 21 dec 2022
Ook nu weer zijn de noabers goed bezig. Wat gebeuren er de laatste tijd weer mooie dingen. Aandacht voor elkaar. Top

Dansmarietjes Toet'nbloazers winnen ‘Fleringen’

Eindelijk mocht het weer in Fleringen. Het Dansmariekeconcours, georganiseerd door de...
30-01-2023

Fraaie gift voor het Bussemakerhuis

In totaal is er 2.451 uur aan gewerkt, dat zijn ruim 61 werkweken van 40 uur. Ria Petter uit...
26-01-2023

Joost eindelijk Stadsprins…

Hij moest er lang op wachten. Op 18 maart vorig jaar werd Joost Withag van De...
22-01-2023

Jong, onwies en maf… wát een poppenkast!

Hoe gekker hoe mooier, hoe meer kabaal hoe liever… Dat is kortgezegd de alleszeggende...
15-01-2023

Frank en Jasper aanvoerders Kolkleu

Frank Hofstede en Jasper Kemna vormen het nieuwe prinsenpaar van de Kolkleu in Hertme. Tijdens...
13-01-2023

The Analogues met Hello Goodbye in Hertme

In 1966 stopten The Beatles met optreden. Het verhaal is bekend: geen zin meer in de hysterische...
12-01-2023