Gala Toet’nbloazers terug van weggeweest
06-01-2023
NA DRIE JAAR ZWIJGEN MAG HET EINDELIJK WEER

Gala Toet’nbloazers terug van weggeweest

Vrijdagavond ging het dak van het Kulturhus er spreekwoordelijk van af. Eindelijk weer, want corona stak de afgelopen jaren toch een stevige stok in de wielen van het steeds maar doordenderende carnavalsplezier. En dat was te merken tijdens de eerste van de twee gala-avonden die De Toet’nbloazers voor hun narren en narrinnen in petto hadden. De spontaniteit en de blijdschap over het ‘eindelijk weer mogen’ was onverminderd voelbaar. Het werd een feest voor en door de leden, de ene keer ontroerend en dan weer lachwekkend en - zoals gewoonlijk - professioneel aan elkaar gepraat door Ann Kollen en Daan Meijer.
 

Hoogheden brouwen Tripel W

Voordat het avondprogramma zich officieel ontrolde kwamen alle hoogheden met hun gevolg het podium op om in enkele korte woordjes hun blijdschap kracht bij te zetten. “Het kostte een bult stress, maar we kunnen weer los”, aldus de alleszeggende woorden van Prins Joost. In dat kader kon hij zelfs melden dat hij met zijn twee adjudanten een bijzonder biertje had gebrouwen met de dorstig makende naam Tripel W. Ze hebben 55 (!) stevige flessen met het brouwsel weten te vullen en deze collector items worden op 4 februari bij opbod verkocht, waarbij een belangrijk deel van de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Twente tegen Kanker.
 

Verbolgen Hennnik

Maar daarna ging het dan toch echt los. Waarbij de kersverse blaaskapel “Mangs löpt aans’ de aftrap mocht verrichten en een proeve van hun kunnen kon etaleren. De muzikanten slaagden er met verve in. Net zoals Hennik de tuinman, die traditiegetrouw met een pittige buut het narrenvolk in stemming brengt. Hennik was vrijdagavond voornamelijk hellig. Hellig omdat de wereld er een potje van maakte. En hellig ook omdat het voltallige gemeentebestuur de uitnodiging om bij de feestelijke avond aanwezig te zijn, had afgeslagen. “Veertig jaar lang waren ze erbij. Ze komen overal. Maar nu zijn ze te druk…” aldus de verbolgen buutreedner.
 

En zo liep de avond door. Met tal van optredens van werkgroepen, commissies, raden en andere Toet’nbloazers. De ene keer met een ijzersterk nummer dat ze tijdens een van de voorgaande jaren al eens ten beste gaven, en dan weer met een fonkelnieuwe creatie die sterk geënt was op de actualiteit. Al met al een rijke afspiegeling van 55 jaar Toet’nbloazers, een gala om er trots op te zijn. Morgenavond, zaterdag, is de tweede ronde. Opnieuw voor een volgepakt Kulturhus. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hennik — 07 jan 2023
Anke en Bertil, wat fijn dat jullie er zoals altijd weer bij waren op een voor ons meer dan geslaagde avond!
Dank voor jullie aandacht en tot snel!

Auteur schenkt drie mille aan Hospice Borne

Donderdagmorgen kregen Annemarie Evers en Anne-Marie Wijnands van het Hospice Borne een cheque...
23-03-2023

Studenten van Saxion werken aan dorpsmonument

Het komende half jaar werken vijf studenten vanuit Hogeschool Saxion aan het toekomstige te...
17-03-2023

Danny Vera komt naar Hertme

Danny Vera pakt uit. Met zijn band, blazers, strijkers en zangeressen zal hij op 2 september het...
14-03-2023

Drie jubilarissen bij Inpajoko

Begonnen in 1966 als jongerenkoor is Inpajoko inmiddels uitgegroeid tot een koor voor jong en...
11-03-2023

Van ruimtelijk werk naar schilderijen

Carel Harberink, een bekende Bornse kunstenaar. exposeert vanaf 1 maart in het Koetshuis naast...
02-03-2023

Glaskunst 100-jarig Carmel siert kloostertuin

Vorig jaar vierde Stichting Carmelcollege haar 100-jarig bestaan. Bij die gelegenheid werd bij...
23-02-2023