Gala Toet’nbloazers terug van weggeweest
06-01-2023
NA DRIE JAAR ZWIJGEN MAG HET EINDELIJK WEER

Gala Toet’nbloazers terug van weggeweest

Vrijdagavond ging het dak van het Kulturhus er spreekwoordelijk van af. Eindelijk weer, want corona stak de afgelopen jaren toch een stevige stok in de wielen van het steeds maar doordenderende carnavalsplezier. En dat was te merken tijdens de eerste van de twee gala-avonden die De Toet’nbloazers voor hun narren en narrinnen in petto hadden. De spontaniteit en de blijdschap over het ‘eindelijk weer mogen’ was onverminderd voelbaar. Het werd een feest voor en door de leden, de ene keer ontroerend en dan weer lachwekkend en - zoals gewoonlijk - professioneel aan elkaar gepraat door Ann Kollen en Daan Meijer.
 

Hoogheden brouwen Tripel W

Voordat het avondprogramma zich officieel ontrolde kwamen alle hoogheden met hun gevolg het podium op om in enkele korte woordjes hun blijdschap kracht bij te zetten. “Het kostte een bult stress, maar we kunnen weer los”, aldus de alleszeggende woorden van Prins Joost. In dat kader kon hij zelfs melden dat hij met zijn twee adjudanten een bijzonder biertje had gebrouwen met de dorstig makende naam Tripel W. Ze hebben 55 (!) stevige flessen met het brouwsel weten te vullen en deze collector items worden op 4 februari bij opbod verkocht, waarbij een belangrijk deel van de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Twente tegen Kanker.
 

Verbolgen Hennnik

Maar daarna ging het dan toch echt los. Waarbij de kersverse blaaskapel “Mangs löpt aans’ de aftrap mocht verrichten en een proeve van hun kunnen kon etaleren. De muzikanten slaagden er met verve in. Net zoals Hennik de tuinman, die traditiegetrouw met een pittige buut het narrenvolk in stemming brengt. Hennik was vrijdagavond voornamelijk hellig. Hellig omdat de wereld er een potje van maakte. En hellig ook omdat het voltallige gemeentebestuur de uitnodiging om bij de feestelijke avond aanwezig te zijn, had afgeslagen. “Veertig jaar lang waren ze erbij. Ze komen overal. Maar nu zijn ze te druk…” aldus de verbolgen buutreedner.
 

En zo liep de avond door. Met tal van optredens van werkgroepen, commissies, raden en andere Toet’nbloazers. De ene keer met een ijzersterk nummer dat ze tijdens een van de voorgaande jaren al eens ten beste gaven, en dan weer met een fonkelnieuwe creatie die sterk geënt was op de actualiteit. Al met al een rijke afspiegeling van 55 jaar Toet’nbloazers, een gala om er trots op te zijn. Morgenavond, zaterdag, is de tweede ronde. Opnieuw voor een volgepakt Kulturhus. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hennik — 07 jan 2023
Anke en Bertil, wat fijn dat jullie er zoals altijd weer bij waren op een voor ons meer dan geslaagde avond!
Dank voor jullie aandacht en tot snel!

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024