De Veste stap op weg naar gezonde sportkantine
CERTIFICAAT VOOR INSPANNINGEN IN KADER VAN PROGRAMMA JOGG-TEAMFIT

De Veste stap op weg naar gezonde sportkantine

In de kantine van sporthal De Veste hebben gezonde snacks en drankjes voortaan een prominentere plek. In de hoop dat het sporters zal stimuleren voortaan het ongezonde spul te laten staan en bewust te kiezen voor eten en drinken dat beter voor hen is. Het is het resultaat van een traject dat de stichting achter De Veste heeft doorlopen in het programma TeamFit van de landelijke organisatie JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Het werd zaterdagmorgen beloond met een certificaat dat voorzitter Roel de Ruiter uitgereikt kreeg uit handen van wethouder David Vermorken.
 

Landelijk programma

“Eigenlijk zijn we al vanaf de oprichting in 2015 bezig om van de sportkantine een gezonde plek te maken. Op een gegeven moment kwamen we via Borne Sport in aanraking met dit programma.”

 

Zes weken lang werd men gecoached en getipt over mogelijke maatregelen. “Eigenlijk komt het erop neer dat het makkelijker wordt om gezonde producten te pakken. Liever een fruitje dan een Mars. Het gezonde assortiment is uitgebreid en ligt prominenter in beeld. Het is niet zo dat het ‘bruine fruit’ er helemaal uit gegooid is, maar het ligt gewoon wat minder binnen handbereik.” Hoe is de verandering bij de sporters ontvangen? De Ruiter lachend: “Op z’n Twents hè. ‘Joah, ok’. Ach het is ook een kwestie van wat langere adem.”
 

Stimuleren

Dat kan Kenny Kersje van JOGG helemaal beamen. “Het is echt steeds kleine stapjes zetten. Je kan mensen niet dwingen gezonder te eten, maar het wel stimuleren.” Het programma TeamFit loopt nu vier jaar en inmiddels hebben 2.200 verenigingen zich aangesloten. De Stichting Sporthal De Veste is de eerste in Borne.
 

Wethouder Vermorken is blij met de ontwikkeling en prees het enthousiasme waarmee de stichting werkt aan een gezondere kantine. “Het is fijn als we proberen onze jongeren op een gezond gewicht te houden. Dat is de doelgroep waar we het allemaal voor doen.” Van de gemeente kreeg De Veste voor de feestelijke gelegenheid van de overhandiging van het officiële certificaat als dank een aantal kisten vers fruit cadeau. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024