NEO walst over SV Dalfsen heen
13-02-2023
GEDREVEN ZWARTWITTEN WINNEN MET 5-0

NEO walst over SV Dalfsen heen

Na twee kleine kansen van Stef Rompelaar (kopbal over) en Ron Spoler (schot recht op doelman Knol) opende Rick ten Tusscher in het thuisduel tegen SV Dalfsen na zo’n tien minuten de score. Max Brunninkhuis bediende Ron Spoler en diens voorzet werd door ten Tusscher bij de tweede paal verzilverd: 1-0. Nauwelijks vijf minuten later was Rick ten Tusscher opnieuw trefzeker. Na een afgeslagen hoekschop werd de bal opnieuw ingebracht, was hij alert en liet Knol opnieuw kansloos: 2-0. Heel Dalfsen protesteerde wegens buitenspel, maar de beelden wezen uit dat daar geen sprake van was.

 

Na een half uur al 3-0

Nadat Wessel Bom goalie Knol op de proef stelde nadat hij de bal teruggekopt kreeg van Bas Spenkelink moest Leco Zeevalkink halverwege het eerste bedrijf pas voor het eerst handelend optreden, nadat de sterke vleugelspits Vince van den Anker een corner had geforceerd. De 3-0 viel na een half uur. Een strakke hoekschop van Ron Spoler werd op een ongelukkige manier in eigen doel gewerkt door een Dalfsen-verdediger, waarmee de wedstrijd eigenlijk al gespeeld leek. Voor de pauze schoot Ron Spoler nog rakelings naast, schoten de gasten bijna nóg een keer in eigen doel en moest Leco Zeevalkink nog een vrije trap verwerken en dat deed hij prima.

 

Dalfsen kwam sterk uit de kleedkamer en had in die fase zelfs even een overwicht, maar verder dan een schot van Jeroen Kamphuis dat over ging en een actie van Vince van den Anker die gepareerd werd door Zeevalkink kwam de ploeg van Marcel Smid in die fase niet. Na een klein uur nam NEO het heft weer in handen en had via Stef Rompelaar (schot uit kansrijke positie naast), Ron Spoler (stuitte twee keer van dichtbij op Knol) en Jasper Scholten (opnieuw redding van Knol) eigenlijk verder uit moeten lopen.

 

Puike wedstrijd Vince van den Anker

Een kwartier voor tijd kreeg Dalfsen een vrije trap op een meter op achttien. De strak en lastig ingeschoten bal was echter een klemvaste prooi voor Leco Zeevalkink. Tien minuten voor afloop scoorde NEO binnen een minuut twee keer. Eerst verraste Ron Spoler doelman Knol met een verraderlijk schot vanaf ruim 20 meter, 4-0, en direct daarna profiteerde Rick ten Tusscher van een volledig mislukte breedtepass van een Dalfsen-verdediger, zette een 1-2 op met Stef Rompelaar en rondde bekwaam af: 5-0. De laatste twee kansen waren voor Dalfsen. Stefan Jansen of Lorkeers kopte steenhard net over en Vince van den Anker kon zijn puike wedstrijd net niet bekronen met een goal, hij raakte de binnenkant van de paal.

 

Op zondag 5 maart hervat NEO de competitie in en tegen Emmen. Het duel begint om 14.00 uur.

 

foto's: © Jaap Engelsman en Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 15 feb 2023
De jongens blijven ons maar verrassen.
Mooie combinaties prachtige goals.
Dit zie je niets eens in de eredivisie. Een dik verdiende overwinning . Nu 2 weken rust, en dan knallen tegen Tvc uit Tubbergen. (Staan boven aan met 3 punten meer)
Wij supporters links van de tribune hebben er vertrouwen in n

Heel NEO in Oranje!

Het zal niemand ontgaan zijn dat NEO de laatste tijd veel in het nieuws is geweest. Veel media...
31-03-2023

Apollo 8 niet opgewassen tegen Utrecht

In een goed gevulde sporthal De Veste speelde Apollo 8 woensdagavond in de kampioenspoule tegen...
30-03-2023

Heerlijk ‘losgaan’ aan de speeltafel

Een van de vragen op een kaartje uit het spel 30 Seconds is een omschrijving te geven voor het...
30-03-2023

BZSV de Blauwwitters degradeert

De Blauwwitters begonnen zaterdag onthutsend zwak aan het duel tegen SC Lemele. Daardoor keek...
27-03-2023

NEO blijft tegen GRC steken op 2-2

Vanaf het begin greep NEO tegen het Groningse GRC het initiatief en speelde ook een aantal...
27-03-2023

Apollo 8 blijft in de race

Apollo 8 speelde zaterdagavond een uitwedstrijd in de kampioenspoule tegen hekkensluiter...
27-03-2023