NEO blijft tegen GRC steken op 2-2
27-03-2023
KOMENDE ZONDAG KUNNEN DE ZWART-WITTEN DE LIJSTAANVOERDER WORDEN

NEO blijft tegen GRC steken op 2-2

Vanaf het begin greep NEO tegen het Groningse GRC het initiatief en speelde ook een aantal kansen bij elkaar. Eerst ontfutselde Ron Spoler goalie Rutger van der Berg de bal, maar liet het leer helaas over de zijlijn lopen, terwijl Max Brunninkhuis dezelfde Van den Berg testte met een schot vanaf de achterlijn. Nadat Stef Rompelaar een rebound naast schoot leverde een geweldige NEO-aanval bijna de 1-0 op. Via Mauro Lohuis en Wessel Bom kwam de bal voor de voeten van Max Brunninkhuis, maar Van den Berg redde knap.

 

Uitstel van executie

Ook GRC liet zich niet onbetuigd met snelle counters. Na een kleine twintig minuten kwam de bal via Seraus Haysheray bij Erwin Alt die Leco Zeevalkink noopte tot een prachtredding. Het bleek uitstel van executie, want halverwege de eerste helft viel de 0-1 wel. Een aanvaller van GRC kon tamelijk ongehinderd opstomen en legde de bal panklaar voor zijn collega. Die vond Zeevalkink op zijn pad, maar de tweede inzet, van Rens Wardenier, was hem te machtig. NEO was wakker en ging steeds beter spelen. Nadat Leco Zeevalkink nog een keer handelend moest optreden viel na een half uur de 1-1. Een mooie actie van Wessel Bom kwam uiteindelijk bij Mauro Lohuis die van de Berg op zijn pad vond. De rebound was echter een prooi voor Max Brunninkhuis die koppend de gelijkmaker liet aantekenen.

 

NEO bleef in die fase aanval op aanval fabriceren. Rick ten Tusscher zag twee schoten nipt geblokt en Jasper Scholten kon de rebound van een door van de Berg gered schot van Wessel Bom net niet verzilveren. Aan de andere kant waren de uitvallen van GRC niet van gevaar ontbloot en Haysheray schoot nipt naast. NEO beloonde zichzelf voor de aanvallende intenties door kort voor rust toch op voorsprong te komen. Een pass van Kevin Roesink werd door Jasper Scholten fraai tegendraads ingekopt: 2-1. Op slag van rust ontsnapte NEO nog aan de gelijkmaker toen Erwin Alt na een zeldzaam slippertje van Jesse Keur millimeters naast schoot.

Wat er in het eerste kwartier van het tweede bedrijf gebeurde tart eigenlijk elke beschrijving.

 

NEO produceerde de ene na de andere vloeiende aanval, kreeg kans op kans, maar verzuimde de trekker over te halen. Jasper Scholten schoot geheel vrijstaand over en zag Van den Berg wat later redden, Rick ten Tusscher zag zijn schot geblokt, Stef Rompelaar kwam een paar maal in kansrijke schietpositie, GRC schoot bijna in eigen doel en Ron Spoler schoot op de paal. Trainer Zeeman van GRC gaf na afloop ook aan dat zijn team in die fase erg goed weggekomen was.

 

Tegen de verhouding in

Het eerste wapenfeit van GRC kwam op het uur, toen een matig weggewerkte bal door Jur Wardenier wat wild werd overgeschoten. Nadat Ron Spoler nog eens nipt naast schoot sloeg GRC na ruim 70 minuten toe. De ingevallen Jasper Kingma profiteerde van niet doortastend optreden van de NEO-defensie en liet Zeevalkink kansloos: 2-2. Totaal tegen de verhouding in, maar uiteindelijk liet NEO het zelf na de score op te voeren en te afwachtend te verdedigen. In het laatste kwartier stelde NEO alles in het werk toch de drie punten binnen te slepen. Dat had nog best kunnen lukken, maar Jasper Scholten kopte op de paal na een mooie pass van de ingevallen Kevin van der Brug, Wessel Bom schoot rakelings voorlangs en alweer Scholten zag zijn schot vlak voor tijd op het allerlaatste moment geblokt worden. Eindstand: 2-2.

 

Komende zondag wacht NEO in Tubbergen de absolute topper tegen TVC’28. Het belooft ongetwijfeld een spannende pot te worden waarbij NEO moet winnen om de koppositie over te nemen. Het duel begint om 14.00 uur.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024