BZSV de Blauwwitters degradeert
27-03-2023
0-5 VERLIES TEGEN LEMELE BETEKENT HET EINDE IN DE VIERDE KLASSE F

BZSV de Blauwwitters degradeert

De Blauwwitters begonnen zaterdag onthutsend zwak aan het duel tegen SC Lemele. Daardoor keek het al na één minuut tegen een achterstand aan. Een steekpass dwars door de verdediging werd op waarde geschat door de snelle Yoran Bakhuis. Met een leep balletje wist hij de Bornse doelman Tom Markvoort te passeren en tekende daarmee voor de 1-0.

 

De dramatische beginfase van de Blauwwitters werd nog geen vijf minuten later, na een vlot lopende aanval van Lemele, nogmaals onderstreept met een tweede doelpunt. Na tien minuten spelen had het zelfs 3-0 kunnen staan, maar het geluk was aan Bornse zijde. Het was opnieuw Yoran Bakhuis die werd gelanceerd. Dit keer probeerde hij het met een stiftje dat via de binnenkant van de paal in de handen van keeper Markvoort belandde.

 

Wakker geschud

Na een kwartier spelen leken de Blauwwitters eindelijk wakker geschud en had het zelfs de aansluitingstreffer moeten maken. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden waren de Blauwwitters ditmaal begonnen in een 4-3-3 formatie. Door het spelen met drie aanvallers kon er meer voorwaartse druk worden uitgeoefend. Dat leidde ertoe dat Joey Snijders alleen tegenover Lemele keeper Ruan Weelink kwam, maar Snijders raakte de bal helemaal verkeerd, waarna ook de rebound net verkeerd viel. De Blauwwitters kregen wel meer controle over de wedstrijd en kwamen er een paar keer gevaarlijk uit. Helaas ontbrak het aan het geven van de goede eindpass. Net voor rust was het opnieuw Joey Snijders die bijna tot scoren wist te komen. Hij probeerde het vanaf 25 meter, maar zijn schot miste op een haar na het doel. De ruststand werd hiermee bepaald op een 2-0 voorsprong in het voordeel van de thuisploeg.

 

De tweede helft vond plaats onder bar slechte weeromstandigheden. Na amper twintig seconden spelen kon alle hoop op een spannende wedstrijd al bijna de prullenbak in. Lemele spits Tim Schotman ging alleen op het Bornse doel af, maar de goed keepende Markvoort bracht knap redding en hield de Blauwwitters in de wedstrijd. Na die waarschuwing ging de Bornse formatie op zoek naar de aansluitingstreffer, in de hoop het tij te doen keren.

 

In het slot

Tien minuten later werd de wedstrijd echter, op ongelukkige wijze, in het slot gegooid. Een schot van Lemele belandde op de paal, maar kwam uit de rebound tegen Winston Somhorst aan waardoor de bal alsnog in het doel belandde. Daarmee zorgde Somhorst onbedoeld voor de 3-0. Het lot van de Blauwwitters leek hierna wel bezegeld. Het geloof in een goede afloop verdween uit de Bornse ploeg. Lemele rook bloed en ging op zoek naar meer doelpunten. In de 70e minuut werd die gevonden. Een corner werd eenvoudig binnen getikt, na slecht dekken aan de kant van BZSV. In de 86e minuut werd de eindstand bepaald door Erik Lubbers, die met een hard schot de 5-0 binnenschoot.

 

Daarmee is degradatie voor BZSV de Blauwwitters een feit en zal het komend seizoen uitkomen in de 5e klasse zaterdag. Komende zaterdag mogen de Blauwwitters het thuis opnemen tegen SC Rijssen. De wedstrijd op Sportpark ’t Wooldrik begint om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO wint met 5-3 zege van Rolder Boys

In een doelpuntrijk duel heeft NEO zichzelf verzekerd van de tweede plek op de ranglijst en kan...
30-05-2023

NEO en Eurosport contractueel samen verder

Op 1 april slingerde NEO het bericht de wereld in dat de club vrijwel per direct het zwart-witte...
23-05-2023

Ook laatste competitieduel gaat voor BZSV verloren

Op de laatste speeldag van de competitie speelde BZSV de Blauwwitters uit bij Sportclub Daarle....
22-05-2023

NEO verliest met 3-1 bij Jubbega

De voorbeschouwing repte over nog ‘twee finales’. Het werd er maar een, want doordat...
22-05-2023

Beach handballen voor een plek op het NK

In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 juni houdt Handbalvereniging Borhave voor de tiende...
20-05-2023

BZSV heeft niets in te brengen tegen ASV

Na ongeveer vijf minuten spelen kwam ASV, de nummer één, al op voorsprong. Een...
15-05-2023