Vers & Frietje over in andere handen?
14-06-2023
EIGENAAR MICHAEL ALAN STAAT VOOR MOEILIJKE KEUZE, MAAR IS VASTBERADEN

Vers & Frietje over in andere handen?

Als het aan Michael Alan ligt, staan er de komende weken belangrijke veranderingen voor hem op stapel. In augustus 2020 opende hij zijn frietzaak en ijssalon aan de Azelosestraat. En ondanks de moeilijke coronaperiode slaagde hij erin er een succes van te maken. “Toen ik begon zag ik veel potentie in deze plek en in mijn nieuwe formele en dat is er meer dan uitgekomen. Mijn omzet verdubbelde zelfs de afgelopen jaren.” Toch overweegt de ondernemer er binnenkort mee te stoppen. “Ik wil mijn droom najagen en meer ruimte hebben voor mijn mantelzorgverplichtingen.”
 

‘Kans uit duizenden’

Die droom is vooral gelegen in een nieuwe frietzaak in Twente. Groter, veel meer traffic en, zoals hij het omschrijft, ‘een kans uit duizenden’. Maar er is meer aan de hand. De vader van Alan is ernstig ziek en behoeft steeds meer zorg en aandacht. “Dat wil ik hem heel graag geven, maar het ontbreekt me nu aan de middelen om dat ook daadwerkelijk te doen.” Door de gehoopte schaalvergroting zal volgens zijn prognose ook de omzet en winstverwachting toenemen, waardoor die ruimte kan ontstaan. “Bang voor meer werken ben ik niet. Nu begin ik ’s middags rond 15.00 uur en ben om 20.30 klaar. Dan resten er nog vele uren om me extra voor mijn zaak in te zetten.”
 

Een zaak die overigens wel een andere formule zal kennen en ook past op de plek die hij op het oog heeft. “Het wordt vooral een ‘to go’concept, meenemen dus en niet langer afhalen en bezorgen. Aspecten waarmee hij in Borne juist groot is geworden. “Klopt helemaal”, bevestigt hij. “Op de schaal van Borne past dat perfect. Mijn zaak behoort qua drukte tot de top-3 in Borne, we krijgen hoge waarderingen, hebben een perfect team van medewerkers en werken heel veel met vers. Maar ja, wat wil je, met een slager en bakker als buren…”
 

Overnamekandidaat

Alan hoopt dat zich een dezer dagen een opvolger aandient, die zijn Vers & Frietje wil overnemen. Zodat hij zelf zijn nieuwe plannen ook op heel korte termijn kan doorzetten. “Ik weet het, het gaat allemaal snel, maar ziekte en nieuwe kansen dienen zich nu eenmaal zelden lang van tevoren aan. Daarom hoop ik echt dat er vandaag of morgen een overnamekandidaat opstaat, die in dit opgemaakte bedje wil stappen. Laat ‘ie me maar bellen (06 2907 8297) of mailen info@versenfrietje.nl , dan maken we snel een afspraak. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024