Vers & Frietje over in andere handen?
14-06-2023
EIGENAAR MICHAEL ALAN STAAT VOOR MOEILIJKE KEUZE, MAAR IS VASTBERADEN

Vers & Frietje over in andere handen?

Als het aan Michael Alan ligt, staan er de komende weken belangrijke veranderingen voor hem op stapel. In augustus 2020 opende hij zijn frietzaak en ijssalon aan de Azelosestraat. En ondanks de moeilijke coronaperiode slaagde hij erin er een succes van te maken. “Toen ik begon zag ik veel potentie in deze plek en in mijn nieuwe formele en dat is er meer dan uitgekomen. Mijn omzet verdubbelde zelfs de afgelopen jaren.” Toch overweegt de ondernemer er binnenkort mee te stoppen. “Ik wil mijn droom najagen en meer ruimte hebben voor mijn mantelzorgverplichtingen.”
 

‘Kans uit duizenden’

Die droom is vooral gelegen in een nieuwe frietzaak in Twente. Groter, veel meer traffic en, zoals hij het omschrijft, ‘een kans uit duizenden’. Maar er is meer aan de hand. De vader van Alan is ernstig ziek en behoeft steeds meer zorg en aandacht. “Dat wil ik hem heel graag geven, maar het ontbreekt me nu aan de middelen om dat ook daadwerkelijk te doen.” Door de gehoopte schaalvergroting zal volgens zijn prognose ook de omzet en winstverwachting toenemen, waardoor die ruimte kan ontstaan. “Bang voor meer werken ben ik niet. Nu begin ik ’s middags rond 15.00 uur en ben om 20.30 klaar. Dan resten er nog vele uren om me extra voor mijn zaak in te zetten.”
 

Een zaak die overigens wel een andere formule zal kennen en ook past op de plek die hij op het oog heeft. “Het wordt vooral een ‘to go’concept, meenemen dus en niet langer afhalen en bezorgen. Aspecten waarmee hij in Borne juist groot is geworden. “Klopt helemaal”, bevestigt hij. “Op de schaal van Borne past dat perfect. Mijn zaak behoort qua drukte tot de top-3 in Borne, we krijgen hoge waarderingen, hebben een perfect team van medewerkers en werken heel veel met vers. Maar ja, wat wil je, met een slager en bakker als buren…”
 

Overnamekandidaat

Alan hoopt dat zich een dezer dagen een opvolger aandient, die zijn Vers & Frietje wil overnemen. Zodat hij zelf zijn nieuwe plannen ook op heel korte termijn kan doorzetten. “Ik weet het, het gaat allemaal snel, maar ziekte en nieuwe kansen dienen zich nu eenmaal zelden lang van tevoren aan. Daarom hoop ik echt dat er vandaag of morgen een overnamekandidaat opstaat, die in dit opgemaakte bedje wil stappen. Laat ‘ie me maar bellen (06 2907 8297) of mailen info@versenfrietje.nl , dan maken we snel een afspraak. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Feestelijke tijdreis in zonnig Borne

Het volledig nieuwe evenement Wiener Melange Café bleek zondagmorgen een schot in de...
24-09-2023

Koksteam Dorset in finale Gouden Koksmuts

Maar liefst elf gerenommeerde restaurants uit ons land streden eerder deze week in de...
22-09-2023

Prestigieuze horeca award voor Marly Sauer

Marly Sauer, pas 21 jaar, kreeg onlangs volslagen onverwacht de Joop Braakhekke Apprentice Award...
21-09-2023

Koffieconcert en modeshows kleuren koopzondag

Afgemeten aan de temperaturen zou je het wellicht niet zeggen, maar toch staat het najaar voor...
20-09-2023

Het Seminar: ‘Met nieuwe passie terug naar de...

In de zomer van 2018 opende Het Ideaal, daar waar het zelfvoorzienende centraal staat,...
19-09-2023

Ben en Astrid doven hun Pijpelaar

Het is alweer 22 jaar geleden dat Ben en Astrid Stuivenberg de sigarenzaak overnamen van de...
08-09-2023