‘Wiener Melange Café’ opent Lifestyle zondag
BACH KLINKT OP DORSETPLEIN; TERRASSEN MET KOFFIE EN TAART

‘Wiener Melange Café’ opent Lifestyle zondag

Als zondagmiddag 24 september de nieuwste trends voorbijkomen op de blauwe loper in het centrum van Borne, heeft ’s morgens vanaf 11.00 uur al een andere, maar zeker zo bijzondere levensstijl volop de aandacht getrokken. Dat is de stellige verwachting van Herman van Enter en Gerard Schulten, de initiatiefnemers van het Wiener Melange Café. Een happening die ongetwijfeld associaties zal oproepen met de Weense koffiehuizen rond 1900, toen klassieke muziek én koffie met taart de ultieme uitgaanscombi vormden. Anderhalf uur lang zullen de liefhebbers hun vingers kunnen aflikken met optredens van de Bachbeweging Twente en het Salonorkest Belle Epoque. Roast It en Bliss zijn dan de uitgelezen etablissementen om van alle geneugten te proeven.
 

À la de stijlvolle koffiehuizen van vroeger

Herman van Enter, zelf musicus, kan er in geuren en kleuren over vertellen. “Bach heeft destijds heel veel cantates geschreven, zowel religieus als wereldlijk. Wij kiezen zondag voor het laatste, een ‘Kaffee Kantate’ die door de Bachbeweging Twente, onder leiding van Frank Deiman, als kleine opera wordt gebracht. De alom bekende Diet Gerritsen is daarbij een van de zangeressen. De opera vertelt het verhaal van een vader en dochter, waarvan de laatste verslaafd is aan koffie. Om aan de man te kunnen komen dient ze echter de koffie te laten staan… Het Salonorkest zal met haar muziek de sfeer die aan die stijlvolle koffiehuizen van vroeger doet herinneren, completeren”, zegt hij glunderend.
 

Kortom, Van Enter en Schulten zien het helemaal zitten. Schulten: “We kunnen gebruik maken van het podium dat later op de dag voor het Lifestyle event wordt gebruikt. Op de terrassen zullen we de bezoekers, geheel in stijl, bedienen in smoking.” En dat laatste is voor de uitbater, die gewend is in een T-shirt te werken, wel even wennen. Maar het plezier dat ze er op voorhand al aan beleven, biedt alle vertrouwen in een opzienbarend verloop. Of het straks voor herhaling vatbaar is, laten ze echter nog even in het midden. “Eerst 24 september maar eens tot een goed einde brengen. We starten low profile en willen het echt drempelloos houden. Het moet plezierig en vermakelijk zijn, maar wel onderscheidend. Het is geweldig dat dit in Borne kan.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
J. Bakker — 16 sep 2023
Mooi initiatief!
Heb er zin inin. : )

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024

Jula Vaandering beste voorlezer van Borne

Op alle basisscholen in Borne zijn de afgelopen tijd voorleeswedstrijden georganiseerd. En de...
07-02-2024

Swingende zaterdagavond in de Stephanuskerk

Het is alweer vijf jaar geleden dat het koor Inpajoko samen met andere (Bornse) muzikanten de...
03-02-2024

Poëzie en muziek uit de Belle Epoque

Het leek vrijdagavond even of de bezoekers van de grote Poëzieavond in het Kulturhus enkele...
03-02-2024