‘Wiener Melange Café’ opent Lifestyle zondag
BACH KLINKT OP DORSETPLEIN; TERRASSEN MET KOFFIE EN TAART

‘Wiener Melange Café’ opent Lifestyle zondag

Als zondagmiddag 24 september de nieuwste trends voorbijkomen op de blauwe loper in het centrum van Borne, heeft ’s morgens vanaf 11.00 uur al een andere, maar zeker zo bijzondere levensstijl volop de aandacht getrokken. Dat is de stellige verwachting van Herman van Enter en Gerard Schulten, de initiatiefnemers van het Wiener Melange Café. Een happening die ongetwijfeld associaties zal oproepen met de Weense koffiehuizen rond 1900, toen klassieke muziek én koffie met taart de ultieme uitgaanscombi vormden. Anderhalf uur lang zullen de liefhebbers hun vingers kunnen aflikken met optredens van de Bachbeweging Twente en het Salonorkest Belle Epoque. Roast It en Bliss zijn dan de uitgelezen etablissementen om van alle geneugten te proeven.
 

À la de stijlvolle koffiehuizen van vroeger

Herman van Enter, zelf musicus, kan er in geuren en kleuren over vertellen. “Bach heeft destijds heel veel cantates geschreven, zowel religieus als wereldlijk. Wij kiezen zondag voor het laatste, een ‘Kaffee Kantate’ die door de Bachbeweging Twente, onder leiding van Frank Deiman, als kleine opera wordt gebracht. De alom bekende Diet Gerritsen is daarbij een van de zangeressen. De opera vertelt het verhaal van een vader en dochter, waarvan de laatste verslaafd is aan koffie. Om aan de man te kunnen komen dient ze echter de koffie te laten staan… Het Salonorkest zal met haar muziek de sfeer die aan die stijlvolle koffiehuizen van vroeger doet herinneren, completeren”, zegt hij glunderend.
 

Kortom, Van Enter en Schulten zien het helemaal zitten. Schulten: “We kunnen gebruik maken van het podium dat later op de dag voor het Lifestyle event wordt gebruikt. Op de terrassen zullen we de bezoekers, geheel in stijl, bedienen in smoking.” En dat laatste is voor de uitbater, die gewend is in een T-shirt te werken, wel even wennen. Maar het plezier dat ze er op voorhand al aan beleven, biedt alle vertrouwen in een opzienbarend verloop. Of het straks voor herhaling vatbaar is, laten ze echter nog even in het midden. “Eerst 24 september maar eens tot een goed einde brengen. We starten low profile en willen het echt drempelloos houden. Het moet plezierig en vermakelijk zijn, maar wel onderscheidend. Het is geweldig dat dit in Borne kan.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
J. Bakker — 16 sep 2023
Mooi initiatief!
Heb er zin inin. : )

Borns Blauw in gedichten en raps

Het dichterscollectief bornedoetpoëzie roept de inwoners van binnen en buiten Borne, jong...
23-09-2023

Rapunzel steelt de hartjes in Openluchttheater

Terwijl veel papa’s hun vermaak vonden in de Grolsch Veste in Enschede, waren de...
17-09-2023

Art Blue, Blauw in de schilderkunst

Het Cultureel Podium Bornse Synagoge timmert met een nieuw initiatief aan de weg. Haar...
15-09-2023

Borns Blauw opent met helder water

Normaliter heerst er op zaterdagmorgen rond 10.00 uur nog een serene rust op het Dorsetplein....
09-09-2023

Internationaal tintje aan Bornse filmpremière

Vrijdagavond ging in het Kulturhus de langverwachte oorlogsfilm ‘Max: een band voor het...
01-09-2023

Blauwe explosie van kunst en cultuur

Op zaterdag 9 september om 10.00 uur staat het Dorsetplein in het teken van BLAUW. Omgeven door...
01-09-2023